Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Carbonara krumpli recept

Carbonara krumpli recept

A Carbonara krumpli hozzávalói:
bő 1 kg krumpli
6 szelet füstölt szalonna
4 dl tejszín
vaj
frissen őrölt bors
esetleg só


A Carbonara krumpli elkészítési módja:
A krumplit megpucolom és ceruza vastagságú darabokra vágom. Egy kivajazott sütőtálba (jénaiba) teszem. A szalonnát szintén ceruza vastagságú csíkokra vágom és összekeverem a krumplival. (A jénaiban, nem piszkolunk feleslegesen edényt.) Kicsit megsózom, de csak óvatosan, mert a szalonna sós, és bőségesen megborsozom. Leöntöm a tejszínnel és lefedem. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Amikor leveszem a fedőt, megnéztem, mindenhol megpuhult-e a krumpli. A tejszín a végére eltűnik, de ott marad a krumpli ízében és vékonyan be is vonja a krumplit.


Kategória: Köretek receptjei


A carbonara krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook