Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Burgonyasaláta háziasan recept

Burgonyasaláta háziasan recept

A Burgonyasaláta háziasan hozzávalói:
4 személyre:
1 kg kiflikrumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó zöldhagyma
1 csomó retek, 5-6 db kisebb csemegeuborka
6 evőkanál salátamajonéz, 2 evőkanál csípős mustás,
300 g tejföl, só,bors, cukor vagy méz az uborka leve vagy citromlé


A Burgonyasaláta háziasan elkészítési módja:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vizben héjastul megfőzzük. Hideg vizzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retkez megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük. A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint egy kevés uborka- vagy citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk.

Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A burgonyasaláta háziasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook