Budapesti ötvenesek és bárki... (beszélgetés)
Szép jó reggelt, már amennyire szép. Nálunk szakad az eső, ami kevés hó volt, most megolvadt. Ronyka le se ment sétálni, nekem meg az esőtől sajog a fejem. Még várok, hogy elmuljon - ha mégsem, akkor jön a fájdalomcsillapító.
Üdv Mindnyájatoknak: Arany
Köszönöm lányok kedves szavaitokat!
Jó éjszakát mindenkinek!
Drága Marcsikám!
Jó érzés lehet, ha visszahívják az embert a régi munkahelyére! Látom, te is örülsz a hívásnak és szivesen mész! - ez így van rendjén!
Jó egészséget és sok erőt kívánok hozzá! Bizonyára nagy tudással, tapasztalattal rendelkezel! Ügyesek a főnökeid, hogy ezt nem hagyják veszni, hanem inkább kihasználják! Puszi:cilus
Szia Arany!
Én egyébként is szoktam találkozni a régi kollégákkal, mert sokszor segítettem nekik egy-egy sportesemény lebonyolításában. Persze nem mindenkivel találkoztam, van olyan, akivel régebben. Másfél éve vagyok nyugdíjas és azóta sok új van a hivatalban.
szia Marcsika!
Biztosan jó lesz találkozni a régi kollégákkal és egy kis változatosság lesz dolgozni. Az én munkahelyemet elfújta a szél. Egy tervezőirodában dolgoztam , de nem élte túl a rendszerváltást. Pár kollégával tartom a kapcsolatot, de egyre kevesebben vagyunk.Néha nosztalgiázom és eszembe jutnak régi idők.
Helló Mindenki!
Kellemes napot és hétvégét kívánok Nektek.
Marcsikám köszönöm szépen a képeket.
Mindenűtt kocsonya? Nálunk már csak egy tálkával maradt, az illatára megfutottak a gyerekek, unokák. Legközelebb szilveszterre főzök, de akkor nagyobb adagot csinálok.
Sziasztok! Én is a sima kocsonyát eszem meg. Mondjuk annyira nem vagyok oda érte, de éppen megeszem. A férjem viszont annál jobban szereti.
Ugyanúgy készítem, mint Dóri.
Eldőlt, hogy hétfőtől, egyenlőre 1 hónapig megyek vissza dolgozni a volt munkahelyemre. Aztán majd látjuk, hogy meddig kellek.
Szia!
Szívesen küldök Neked is! - és ha a barnakenyeret szereted, azt is küldök hozzá!
Te is finomakat főzöl!
Jó egészséget, puszi:Cilus
Szia Dórikám!
Készen van, küldöm!
Most nálunk is jó idő lenne ablakpucoláshoz! Várom a szakembert, mert még az üvegcsere hátra van.... ha lehet, inkább az újat pucolnám karácsonyra!
Jelenleg a cserepes virágaimat rendezgetem, de csak egy részét, mert már igen elfáradtam!
Jó munkát, de azért pihenjél is.Pusz:cilus
Sziasztok!
Ciluskám, készen van már az a finom ebéd? Ha igen, akkor egy falat erejéig nyitom az ablakot. Bár jöhet később is, mivel úgy is ablakpucolást csinálok, így nyitva lesz.
Legyen nagyon szép a napotok.
sziasztok!
Gyönyörű napsütéses az idő , csak nagyon hideg. Sajna a csontjaimban érzem.
Akác! finomakat főzöl ma és még házi kenyér is, hát az lehet az igazi.
Nálunk sajttal töltött pulykamell lesz nekem, de a férjem fasírt golyókat kap, mert semmit se szeret , amiben sajt van.
Szép jó reggelt mindenkinek! A munkába menőknek jó munkát, az othonmaradottaknak kellemes időtöltést!
Én ma kenyeret sütök és rakottkáposztát készítek!
Puszi:Cilus
Sziasztok! Még mindig kocsonya... Én szeretem (bár nem volna szabad ennem) a bőröket benne, színhúst ritkán teszek bele, csak köröm, farok és bőrke kerül bele + a kétféle hagyma, egy-egy szál sárga- és fehérrépa, só, bors. Már csorog is a nyálam, ahogy leírom. Egyszer egy kolleganőm hozott be a munkahelyre, és ő is citrommal locsolta meg. Kaptam egy falatot, de nekem az nem ízlett. Én maradok a sima mellett.
Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek!
Szép estét kívánok.
Ma este örültem, mert a lányom meglepett egy digitális fényképezőgéppel és megtanított fényképezni is és rátenni a képet a számítógépre. Már készítettem is pár képet és felraktam. Most sikerélményem van :)))Végre ne kell mindenért neki szólni.
Legalább ez feldobott, mert este elég szédülősen voltam. Remélem holnap már megint jól leszek.
Nektek is kívánok jó éjszakát. Üdv: Arany
Jaj de örülök, hogy megnézted :-)))
Én meg boldog vagyok, hogy személyesen is megismerhettem a Mártit :-)))
Sziasztok! Ildikó láttam a képeket a naplódban Mártival:)
Szép napot!
Nekem is bekellene vásárolnom a húst hozzá.
Egy csülköt két körmöt és bőrt szoktam megfőzni.
Nálunk a sima kocsonya fogy jobban, a zsíros bőrös részeket kerülik :-)
Pedig milyen finom.
Én ahogy eszem, minden falathoz citromot nyomok :-))) A friss citromlé megbolondítja.
Nálunk a lányom van oda a kocsonyáért :-)))
Mikor tálalom, kiszedem a csontokat és mindet átmazsolázzuk átszopogatjuk :-)))
Jó kis esti progra. Kuncogunk közben hogy ilyen bűnt nem szabadna elkövetni :-DDD
Szia!
Örülök, hogy tetszik a recept csere ötlet :-)))
Én nagyon sokszor csinálok rántott csirkemellet. Rizst főzök én is ki hozzá, de keverek bele egy kanál vajat és beleöntök egy doboz koktélgyümölcsöt. Így egy kicsit finomabb és érdekesebb.
A kolbászt ha sütöm, megszoktam szurkálni és akkor sok zsír kimegy belőle. Talán nem lesz annyira hizlaló :-)))
A máj szalonnával betekerve nagyon finom. Jól be kell borsozni. Csináltam nem olyan rég. Az a gondom vele, hogy mikróban nem lehet megmelegíteni, mert puffog :-DDD De nagyon finom pürével :-)))
A kocsonyába szoktam tenni répát és zöldségzöldjét. Mikor tálalom a kocsonyát, a tányérokba rakok két karika répát és egy főtt tojás akrikát díszítésnek. Nagyon szépen mutat a szine az átteccő megdermedt kocsonyában.
Szép napot Marcsika!
Nálunk is a férjem a jó magyaros kosztokat szereti, de nálunk mindkettőnknek fogyózni kellene. Nekem kimondott fogyókurát nem engedélyez az orvos a betegségem miatt. Annyiba ment bele, hgoy az adagot kicsit csökkentsem le. Meg is teszem, de 70 alá nem tudok menni. Férjem viszont 90 és az sok, de remek az étvágya, az éjjel is kilopodzott és megdézsmálta a mára elkészített sült kolbászt :DDDD Csak nevettem rajta. Inkább legyen fölöslege, mint fogyjon, mert a rákbetegeknél az már nagyon rossz jel.
Ma elmegy a könyvtárba, kiváncsi vagyok, milyen köníveket tud hozni.
Üdv: Arany
Szép napot kívánok mindenkinek! Szóval kocsonya! Azt hiszem nálunk hamarosan lesz. Főleg, ha megyek dolgozni akkor nagyon jól jön, mert a férjem bármikor elkaphat egy-egy tányér kocsonyát, mert Ő nagyon imádja. Úgy látszik, hogy ez tipikus férfi kaja.
Én is inkább a rakott dolgokat szeretem, mert az inyencségeket, de a férjem a hagyományos, jó magyar kajákért van oda, pedig olyan vékony, én meg kövér. Hát ez van!
szia Marcsika!
Már mi is téliesitettük a sírt. Drága Szüleim nyugszanak egy 4-es kriptában, a másik két hely miránk vár, remélem még sokáig.
Mi le szoktuk a sírt takarni átlátszó műanyaggal, mert a márványtáblán a hó kiáztatja a betűket. Mi is művirágot tettünk ki. Nálunk a sír gondozása a lányom dolga , mert énnekem nagyon rossz a mozgásom, ezért a család már a készhez visz ki taxival és csak mécsest gyújtunk , elmondunk egy imát és jövünk haza. De nálam is fontos kérdés, hogy minden rendben legyen kint, bár otthon is tartok egy elméksarkot.
Ez a kocsonya nekem is szöget ütött a fejembe, mert a férjem oda van érte, én szintén úgy
vagyok, hogy ha van eszem, de el vagyok nélküle. a Hoxában már találtam pár nagyon jó ételt, pl. a borsos, tejszínes hússzeletet, meg is csináltam és olyan sikere volt, hogy jővőhéten ujra műsorra tűzöm.
Kipróbáltad már Marcsikám a gesztenyével töltött karajt? Nagyon finom! Akár karácsonykor is el lehet készíteni, és nem muszáj karajból, jó hozzá a pulykamell is.
Nálunk ma paradicsomoskáposzta volt, sült pulykacombbal. Én ebből az utóbbit szeretem.
No, éjszakára ne együnk sokat, így mindenkinek jó éjszakát, szép álmokat kívánok!
További ajánlott fórumok:
- 18 éves budapesti és környéki lányok
- Negyvenesek, ötvenesek beszélgessünk az ifjú éveinkről!
- Egy kis budapesti atlasz
- Csinos leányok jelentkezését várom, egy budapesti fiú (20).
- 20 - 28 év közötti budapestiek!! Ismerkedés, barátkozás
- A budapesti Vadaskert gyermek pszichiátriáról van valakinek tapasztalata?