Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Blanka baba sietős távozása anya pocijából cikk

Blanka baba sietős távozása anya pocijából


Nos, hát úgy kezdődött, hogy szombaton hajnali 3-kor elkezdődtek a fájások 5 percenként. Görcsök... mintha meg akarna jönni és bekeményedik az ember hasa is. Ez még elviselhető volt. Aztán 4-kor elfolyt a magzatvíz. Feküdtem az ágyban és csak éreztem, hogy valami folyik a lábam közt... :-)
Blanka baba sietős távozása anya pocijából

Kimentem a WC-re és akkor jött meg a nyákdugó is, ami ilyen véres-nyálkás valami volt. A magzatvizem folyamatosan szivárgott, úgyhogy betétet raktam be. Megmostam az arcom, rendbe szedtem magam és mentem felkelteni Apukát. Ő ebből semmit nem érzékelt, hogy én mit össze mászkálok :-)

Megböktem, mondom neki, hogy szerintem menjünk, mert elfolyt a magzatvizem és 5 perces fájásaim vannak... Szegény hirtelen azt sem tudta, hogy mi van :-)

Szépen elkészültünk és 5-kor már indultunk is. Nem siettünk, mert annyira nem fájt, vagyis elviselhető volt, csak mikor jöttek a fájások, akkor meg kellett állnom, mert olyankor nem bírtam menni, vagyis kellemetlen volt úgy inkább.


Beértünk fél hatra, felvették az adataimat, megvizsgáltak, átöltöztem, lezuhanyoztam, beraktam a cuccomat a szekrénybe és mehettem a szülőszobára vajúdni tovább. :-)

Telefon innivaló, szőlőcukor és zsepi volt nálam. Egy ujjnyira voltam kitágulva és mondták, hogy 10-12 óra múlva lesz ebből baba, úgyhogy Apukát hazaküldtem.


Ráraktak az NST-re. Bejöttek párszor, hogy mi újság, de orvos nem vizsgált, hogy mennyire vagyok kitágulva. Kérdezték, hogy kell-e majd érzéstelenítő, mondtam, hogy majd igen, de most még bírom. Az öt percesek erősödtek, elmentem még WC-re. Kimehettem, mert már nagyon kellett és feküdni sem volt már jó. Utána az ágy szélén üldögéltem egy darabig. Még mindig nem vizsgáltak meg. Visszafeküdtem, visszarakták az NST-t.

Aztán jöttek a három perces fájások, amik közt már tolófájás volt :-S Izzadtam és ez már azért fájt rendesen :-) Úgy jött, hogy a görcs először a derekamnál kezdődött, végig előre jött övszerűen a hasamig és a hasam is bekeményedett. Olyan volt mintha nagyon kakálnod kéne és nem jön ki és olyan, mintha emiatt szakadnál szét alulról. 11:30-kor kezdődött ez, mert Apukának még írtam SMS-t is, hogy iszonyat fáj, de nem jön senki, pedig már kérnék epidurált.


Ezután jöttek be, de akkor már 2x nyomtam. Kérdezték, hogy mi újság, én meg mondtam, hogy 3 percesek és nagyon fáj, kérnék epidurált, vagy valamit. Erre mondták, megnéznek, hát már 4ujjnyira voltam. Mondták, semmi érzéstelenítő, mert anyuka ez már a tolófájás, jön a baba! Gyorsan szétkapták az ágyat, felraktam a lábam. Se beöntés, se gátmetszés, semmire nem volt idő mert Blankababa kotort ki előre :-)


Két nyomás... és harmadikra már kint is volt, de nem nyomtam már akkor, hanem háromszor kellett sóhajtanom és hipp-hopp, manókám kint is volt :-)

Meglepődtek, hogy ez első szülésem, mert ez sokáig szokott tartani azoknak, akik először szülnek. Mondták ezt videózni kellett volna, mert olyan halkan vajúdtam, meg szültem meg a picurt, hogy ilyet még nem is láttak. Azért nem is jöttek be nézni, mert csend volt és úgy gondolták, elvagyok :-)

Hát... ha nem jönnek be, lehet ott nyomom ki a gyereket egyedül, mert mielőtt bejöttek már két nyomáson túl voltam.


Úgyhogy repedtem, még a hüvelyem is belülről. Egyedül a méhlepény nem akart leválni, úgyhogy azt altatásban kiszedték nekem, mert hiába adtak oxytocint, nem jöttek a fájások és azt nem tudtam kinyomni. Pedig a szülésnek az a könnyebbik része – mondták. De nekem fordítva volt, a baba lett meg hamar, a méhlepény meg nem. :-)


Úgy ennyi!:-) Alulról már nem fájok, először ugye rossz volt, de már másnap azért erőltettem magam, mentem, meg minden. Ha elhagyja magát az ember, akkor csak rosszabb. Úgyhogy ahhoz képest, mondta Apuka, hogy hat napja szültem, semmi nem látszik rajtam. :-))

Hála Istennek és Blankának, hogy ilyen rendes volt az anyukájához. :-)
Írta: Barbie23, 2012. november 15. 09:08
Fórumozz a témáról: Blanka baba sietős távozása anya pocijából fórum (eddig 15 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook