Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Az iWiW pszichológiája cikk

Az iWiW pszichológiája


Rendkívül gyorsan nő az iWiW forgalma. De miben rejlik a sikere?


Számomra úgy tűnik, státuszszimbólummá vált, hogy fent legyél... S ha már felkerültél, minél több ismerőst kell begyűjtened

Ez a mércéd, ez által fognak megítélni!

Az emberiség nagy része szeret ismerkedni, ennek következményeként ismerőse is sok van.


Persze ezek a sokszor felületes kapcsolatok az évek folyamán el is felejtődnek, és egy új találkozáskor már arra sem emlékszünk honnan ismertük az illetőt.

A másik véglet a rég elfeledett, de nem annyira ismeretlen ismerős, akit az idő/távolság szakított el tőlünk, hogy ilyen nagy szavakkal éljünk. Lehet szó rég nem látott általános iskolai osztálytársakról, vagy óvodai szerelemről, húsz-harminc év távlatából is jó visszanézni, és rájönni, hogy mindannyian egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.


Miért ne lennének? Hát mire jó az internet, ha nem erre? Ezt lovagolták meg az IWIW lelkes, és ügyes programozói, és hozták létre ezt az egyedülálló adatbázist, melyben kis kutakodás után előkerül a fél világ.


Stresszelés a meghívókkal

Mikor az iWiW felfutott, kezdtek csikorogni a kerekei. Baromi lassú lett, nem bírta az állandó terhelést. Régen (én kb. 2002 óta vagyok fent) akárkit meghívhattunk, s íme, most megkötötték a kezünk. Na innentől mindenki a küszöbömet rágta, aki még nem került fel.

Még nagyobb szimbolikus értéke lett annak, hogy "fent vagy-e". Hatalmas értékkel bírt a meghívó. Még apróhírdetésekben is árulták. Ez is csak kishazánkban történhet meg... :)


Ismeretlen ismerősök

Az hagyján, hogy olyan emberek jelöltek meg, akikkel esetleg egyszer váltottam 2 szót, esetleg volt egy email-csere közöttünk, vagy 3 szó telefonon... Csatoljuk ezt a tényt a státuszszimbólum mivolthoz, gyűjtsünk minél több ismerőst, hogy lássák milyen f@sza gyerekek vagyunk mi, micsoda populáris csajok... :)

Emellett azonban megjelentek az érdekes ismerősök. Szegény híres emberek már a tévében is panaszkodtak, hogy annyian jelölik meg őket, hogy nem bírnak válaszolgatni, hogy vajon honnan... És ott vannak a kedvenceim, azok a hírességek, akiknek nincsenek ilyen allűrjei, nem kérdik honnan ismerem őket, szívesen fogadnak minden jelölést. TV Maci, Magyar Forint, Kossuth Lajos és társaikról van szó. Ugye őket mindenki ismeri??? :)))))


Aztán jöttek a botrányok...

Egy, a Nemzetbiztonsági Hivatalból származó levél arra hívta fel az állami vezetők figyelmét, hogy az iWiW kapcsolati hálón tárolt adataik kockázatot jelentenek az országra nézve. Titkosszolgálatok és szervezett bűnözői körök juthatnak így bizalmas információkhoz. Az adatvédelmi biztos szerint az adatokak bárki lemásolhatja és elemezheti.


Aztán meg T-Online felvásárolta az iWiW-et, az összes adatainkkal együtt. Sokan aggódni kezdtek.

Ami azért fura, mert az adataikat egy totál ismeretlen kis cégnek kiszolgáltatták évekkel ezelőtt, és akkor kezdenek aggódni, amikor azok egy szorosan szabályozott multicéghez kerültek. Furcsa a mai világ, a mai emberek. Jobban bíznak a névtelen akárkikben..


Na mindegy.

Te fent vagy?

És hány ismerősöd van?

Ismersz valami hírességet? Hozzál már össze vele... :)))
Írta: szandál, 2006. június 19. 13:18
Fórumozz a témáról: Az iWiW pszichológiája fórum (eddig 116 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook