Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Anyám nem engedi, hogy lefogyjak. fórum

Anyám nem engedi, hogy lefogyjak. (beszélgetős fórum)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
nov. 27. 00:23
ezt nem viszem el,mert minden anya csakis jot akar a gyerekeinek!
2023. okt. 23. 23:22

Fogalmam sincs, hogy bukkantam erre a fórumszálra, de csak azért regisztráltam, hogy válaszolhassak rá.


0. Örülök, hogy segítséget kértél!


1. Az akaraterő véges erőforrás. Ha anyád folyamatosan fogyasztja, megpróbál kísértésbe ejteni, akkor érthető, hogy inkább előbb, mint utóbb, de bedobod a törölközőt. Ezzel nincs baj, ez nem a te hibád.


2. Nem értek egyet azzal a fórumtárssal, aki arra utalt, hogy csak kivetíted anyádra a saját kudarcodat. Lehet, hogy a fórumtárs jobban járt az ő anyjával. Vagy őt is utálják a gyerekei, pedig „mindent megtett értük”. Mindegy. Mivel semmilyen mechanizmus nincs, amely megakadályozná, hogy lelki sérült vagy rosszindulatú embereknek gyerekeik lehessenek, bizony van olyan, hogy valakinek az anyja lelki sérült vagy rosszindultatú. Ha kinyilvánítottad anyádnak, hogy szeretnél lefogyni, és mégis édességgel töm, akkor azt ártó szándékkal teszi, ezen nincs mit szépíteni. Persze sosem vallaná be. De teljesen felesleges megpróbálni meggyőzni arról, hogy mi lenne neked a jó. Az meg, hogy miért csinálja, nem a te dolgod, az ő életét neki kell megoldania.


3. Szerezd be Susan Forward: Mérgező szülők című könyvét, és figyelmesen olvasd végig.


4. A háziorvosodon keresztül kérj laborvizsgálatot. Lehet, hogy máris van valamilyen cukoranyagcsere-zavarod, és akkor elég könnyen kaphatsz valami olyan diagnózist, amely miatt diétáznod és fogynod kell. Egy ilyen orvosi utasítással a „zsebedben” pedig könnyebben, magabiztosabban mondhatod anyádnak, hogy ne kínáljon édességgel, sőt ne is kelljen látnod ilyesmit a házban (és persze ezt be is kell tartanod). Ha ő eszik ilyesmit, azt csinálja egyedül. Nem szép dolog ilyet mondani, de én lehet, hogy a vérvétel előtt fél órával még meg is innék titokban egy fél liter kólát (nem zéró), hogy biztos legyek a dolgomban. (A dokiddal is biztos meg tudod beszélni, hogy ne írjon rögtön gyógyszert, megpróbálsz diétázni.)


Ezek jutottak eszembe.

2023. okt. 4. 12:49
Szia! nem lehet, hogy a szeretetnyelve ez? Esetleg próbáld meg rávenni, hogy egészségesebb dolgokat főzzön, süssön, mert véleményem szerint nem rosszból etet. (Nagyon divatos lett ez a szeretetnyelv, lehet, van benne valami. Mint a nagymama, aki mindent megvesz az unokájának, a menye (általában) pedig kidobja, mert nekik nem kellenek tárgyak. Szóval talán ez a gond.
38. Csillagszem38 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 4. 11:34

Igen, igy láncol magához.


Hány éves vagy?

2023. okt. 4. 10:16
Gyerünk kislány dobd be magad! Agyban dől el, meg tudod csinálni! Ha kell egy kis segítség hozzá, kérj, sztem máshol nem fognak elutasítani 😉
36. Myra (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 21:29
Felnőtt ember vagy. Te döntöd el mit eszel meg.
35. globus (válaszként erre: 34. - New(l))
2023. okt. 3. 17:35
Ismét egy helyzet, amiben minden xarért valaki más a felelős 😀
34. New(l)
2023. okt. 3. 17:30
Ismét egy csodás, önzetlen anya...
33. Bichi (válaszként erre: 32. - Alnisa)
2023. okt. 3. 17:25
Leírta, 107 kg, 170 cm, tehát nem csak magát látja annak...
32. Alnisa
2023. okt. 3. 13:59
Hány kiló vagy és hány cm. Lehet csak Te látod magad kövérnek.
2023. okt. 3. 12:34
Az anyád nácisztikus.
30. Miss Angel (válaszként erre: 29. - Miss Angel)
2023. okt. 3. 11:49

Meg is hallgat

Bocsi

29. Miss Angel (válaszként erre: 23. - Liliom10)
2023. okt. 3. 11:48

Ha önző módon magához akarja láncolni az egyenlő azzal hogy nincs szeretet, tesz rá, mi lesz a gyerekével, ilyen szülővel mit lehet megbeszélni

Vagy a sarkára áll és szembeszall anyukaval, addig amíg nem tud lelepni mellőle, vagy minden marad a regiben

Megbeszelni bármit csak olyan emberrel tudsz aki még is hallgat

28. Bichi (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 11:37

Kevés dolog van, amibe senki nem tud bekavarni, az meg a fogyókúra. Senki más nem tudja helyetted megenni, viszont mást hibáztatni azért, mert TE gyenge vagy szerintem elég extrém.

A saját példámból kiindulva, én egészségesen/diétásan étkezem, mert véletlen sem akarok több kiló lenni, míg az egész család eszik bármit is. Én még meg is sütöm a tortát/sütit, sós dolgokat, és mégsem eszem, mert nem akarom, és ennyi...

27. Betsy78 (válaszként erre: 23. - Liliom10)
2023. okt. 3. 11:16
Nemcsak mondanám. Felnyalábolnám és elvinném egy hajléktalanszállóra vagy ahol élelmiszert lehet leadni a rászorulóknak.
26. 3066f49f9a (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 11:15
Ő főz? Főzzetek külön, egyél egyedül. Kerüld el.
2023. okt. 3. 11:12
Amikor eléd rakja a kaját, állj fel, menj el sétálni. Amikor hazaérsz, menj be egyenesen a szobádba. Ha éhes vagy, vidd be magaddal a saját, egészséges ételedet. Így lelépsz a kísértés elől + mozogsz egy kicsit + egy idő múlva anyud rájön, hogy fordítva sül el a fegyvere, és feladja.
24. 3066f49f9a (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 11:12
Mennyi súlyfelesleged van?
23. liliom10 (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 11:07

Beszélgess el anyukáddal ! Mondd meg neki, mindig a kislánya leszel, de már felnőttél ! Úgy érzed, hogy tudat alatt beteggé akar tenni Téged, hiszen előbb utóbb jön a magas vérnyomás, cukorbetegség, szövődmények, gyógyszerek,stb. A túlsúly nemcsak az ember külsejéről szól, hanem arról is, hogy beteg lesz !

Mondd meg, hogy eldöntötted, lefogysz, értse meg ! Ha továbbra is ilyen hízlaló egészségtelen kajákkal akar tömni, akkor ELKÖLTÖZÖL tőle !!! ( Most mindegy, elmennél-e, de ijessz rá !)

Neki is az az érdeke, hogy az egészséges lánya élje őt túl, és ő is minél tovább éljen. De ha neki nincs akaratereje, legyen Neked ! Mondd meg, hogy ne vegyen édességeket, se kekszet,stb., ne legyenek ilyenek otthon, és akkor nincs a csábítás ! Én azt is mondanám, hogy ki fogom dobni, ha találok ilyesmit otthon !

2023. okt. 3. 11:05
Azért picit fogyjál.
21. michelle.r (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 11:01

Tényleg fogynod kell ezekkel az adatokkal. Érthetetlen, hogy az anyukád ezt nem látja.


Nem mondom, hogy könnyű, és azt se, hogy nem fogsz néha elcsúszni.

Én biztosan azzal kezdeném, hogy elmondanám neki, mától változik a helyzet. Pazarolhatja a pénzét, de nem fogom megenni, ami gátolja a fogyásomat. Ha a kukának akar vásárolni, főzni, hajrá.


Minden alkalommal feltenném a kérdést, ez az étel, nasi, bármi azt a testet teremti, amit szeretnék? Összhangban van a célommal? És ha nem, én biztos nem enném meg, ha a feje tetején pörög is.


A másik kérdés, miért hiszi azt, hogy fel kell téged hízlalnia, hogy ne maradjon egyedül?

20. Gyöngybagoly (válaszként erre: 18. - Gyöngybagoly)
2023. okt. 3. 10:28
Látom, közben már meg is írtad, a magasságod, és a súlyod. Akkor marad a ne hagyd magad tömni! Helyesen táplálkozol. Próbálj meg sportolni!
19. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 10:28

Nekem az jutott eszembe, esetleg ezzel akar magához láncolni, hogy ha hizlal és hizlal akkor úgyse kellesz senkinek-az ő felfogása szerint-aztán úgyis vele maradsz, borzasztó önző az anyukád ha ez igaz, lehet hogy nem. De valamiért csinálja és te engedsz neki ami nagy hiba, gyorsan tenni kell vmit mert az egészséged a tét elsősorban. Ha nem is tudszlelepni otthonról ne hagy magad

Simán megcsinálnám hogy úgy tennék mintha ennék közben meg úgy beleforditanam az egész tál kaját a kukába mint a huzat, minden bűntudat nélkül

Neki kellene bűntudatot éreznie azért amit veled csinál

2023. okt. 3. 10:24
Van egy rokonom, ő is úgy érezte, hogy túl kövér, pedig közben ... Ő anorexiás volt, szerencsére, hála a családnak, és az orvosoknak ma már rendben van. Nem lehet, hogy csak Te érzed úgy, hogy kövér vagy? Milyen magas vagy, és hány kiló? Ha a súlyod, és a magasságod megfelelő, akkor ne hagyd magad! Anyukád előbb, vagy utóbb, de el fogja fogadni.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Michelle.r)
2023. okt. 3. 10:04
Teljesen igazad van. Hogyan legyek erősebb?
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Bellabi)
2023. okt. 3. 10:03
107 kiló vagyok 170 cm. Nem árulom el, hogy hol élek. Számítógépes munkáim vannak, itthonról dolgozom, de annyit nem keresek, hogy albérlet+rezsi+havi megélhetés biztosan meglegyen. Eszem, amit készítek, salátát, csirkét, rizst. De iderakja elém, amit főz, süt, meg amiket összevásárol a boltban, nápolyi, csoki, keksz. A szívével van baj és a vérnyomásával. Be tudja venni a gyógyszereit maga is, de hajlamos nem elég komolyan venni, minden nap ránézek, tényleg bevette-e mindet, mert 3x kell különböző kombinációkban.
15. michelle.r (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 10:01

Akkor azon dolgozz, hogy megszabadulj a függőségedtől. Tök mindegy, hogy mit tesz eléd, tök mindegy, hogy mi a motivációja. Az életedet te éled, az ételt, amit eléd rak, te veszed el a tányérról.


Te vagy a felelős az életedért. 25 évesen nem hivatkozhatsz arra, hogy anyád mit csinál. Ha két hétig kidobja, mert nem fogy el, akkor majd nem fogja azt főzni.

De amíg hőbörögsz és kiabálsz, utána megeszed, azzal mit gondolsz, mit üzensz neki?

14. vigyefene (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 09:58
Az elég furcsa gondolataim miatt.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Vigyefene)
2023. okt. 3. 09:57
Mi van??? Elég furcsa gondolataid vannak. Hogy jön ez a tiktokker ide?
12. bellabi (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2023. okt. 3. 09:56

Hány kiló, hány centi vagy? Hol éltek? Mit dolgozol?


Nem tudsz simàn bevonulni a szobádba és külön enni, amit veszel, főzöl nagadnak?


Azért egy olyan munka, amivel el tudsz költözni, lehet, nem ártana. Ha nem is költözöl rögtön, de a lehetőség meglegyen.


Amúgy mi a baja, ami miatt Neked kell figyelni a gyógyszereit?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook