Akik nem illenek össze... (beszélgetés)
... így gondolom én is, egyszer csak feladja az ember a magában, és már minden mindegy...
Kellenek közös kapcsolódási pontok, amik előre húznak egy kapcsolatot... amikben egyetértenek, amikben azonos irányt követnek, ha nincs, akkor jó esetben mindenki teszi a saját dolgát, de így i kétirányban haladnak... goooondolom...
elmondom nektek, én 16 éve vagyok ilyen házasságban. tegnap megint elmondtam, mit szeretnék.....arra nincs pénz.....már mindenből a legolcsóbbat nézem ki, de arra sincs. utána meg odajön, hogy neki szüksége van arra......hát nekem meg nincs.
de azt elmondta, hogy mostanában sokmindenre költött: a gyereknek: számítógépre, telefonra, biciklire, és nem épp a legolcsóbbakra...
Ezt én is igy látom,sokáig azt hittem hogy az ellentétek vonzák egymást,aztán rájöttem hogy ez nem (mindig) igaz.
Persze lehet különböző hobbija egy párnak,de ha a gondolkozásuk,a világnézetük,a közös célok nem egyeznek akkor ott nem nagyon van közös téma.
"Furcsa, mert mással sokkal több témája van",épp ez az hogy ha már (csak) mással van több témája akkor az a pár szerintem nem passzol.
Egy ideig lehet bírni. Én 2 évig bírtam, de úgy, hogy heti 2 nap voltam együtt a pasimmal. De már fél év után zavart a világnézete, sokat is veszekedtem vele, semmiben nem értettünk egyet. Egyszer azt számolgattuk, hogy mennyi a közös bennünk. 3-4 dolgot tudtunk összekaparni nagy nehezen... Szerettem egy ideig, amíg le nem esett, hogy kivel is vagyok valójában. Fontosabb volt neki az eszme és aszerint kezelt engem, meg hát én jobban szerettem őt, mint fordítva.
De azt mondom, igazából pár hónap után, amikor sehova nem lehet ketten elmenni, mert összevesznek azon, hogy pl milyen zene szól, mert az egyik táncolni akar, a másik meg olyan zenét hallgat amin pogózni lehet, hát akkor hamar össze lehet veszni.
Többet nem maradok ilyen sokáig egy kapcsolatba olyan emberrel, aki nem is hozzám való.
aha :))
vagy legalábbis együtt kell velük élni,elfogadni,hogy kicsit másak vagyunk!Nem baaaj,én szeretek csipkelődni a "hülyeségeivel" :)))
Vannak olyan dolgai,amit én is megszerettem útközben,ilyen pl:a motorok,horgászat,sőt még arra is "rávett" régebben,hogy 3M es fóliával fóliázzak kocsiablakot! :D
kicsit mérges volt,ha hólyagos lett íííí :S
Gratulálok nektek is ezúton! :)
Furcsa, mert mással sokkal több témája van. Nem azt mondom, hogy nem beszélgetünk vagy hallgatunk, mert nem. Mégis azzal lehet jó lenni akivel millió közös témád van. Nem?
Detto így vagyunk mi is a párommal... ÉS már 10.éve együtt... :-)
Nem tudom miért gondolják azt az emberek, hogy csak az lehet boldog, akiknek ugyanolyan az érdeklődése...
Hihetetlen olvasni is!
Nem tudom hova tenni a dolgot, mert nálunk is hasonló a helyzet ugyanakkor nem értem miért hiányzik annyira, ha nincs ott! Mással sokkal jobban megértené magát!
Én és a férjem is pont így vagyunk,szinte semmiben nem egyezünk,gyereknevelés,pénzkérdés stb..
Az érdeklődési és szenei stílusunk is más és mégis több mint 8 éve boldogan élünk együtt!
További ajánlott fórumok:
- Törzsgárda, avagy akik összetartanak
- Írjatok olyan regény, mese, színpadi alakokat, akiknek a neve összefonódott
- Első babára várók, akiknek mégse jött össze egyenlőre
- Vannak itt olyan párok, akik nem illenek össze a horoszkópjuk alapján?
- Akik 2005-ben jöttek össze a párjukkal.
- Feng shui - gua számaink nem illenek össze!