Akik most érettségiznek..... (beszélgetés)
Szia!!
sok sikert kívánok Neked az érettségidhez, ügyes leszel biztos,én jövöre érettségizek, de ha most meghallom az érettségi szót már ideges leszek , mi is ugyan úgy várjuk mit akik idén érettségiznek vajon milyen feladatok lesznek ? ezen kattogunk folyamatosan ? meg azon, hogy Ti vagytok előttünk az " utolsó" érettségizők , hogy jövő ilyenkor mi állunk ott majd , meg de jó Nektek ti már túl lesztek rajta.Folyamatosan ilyen gondolatokon kattogunk jobban izgulunk néha mint aki tényleg érettségizik.Sok sikert még egyszer.
oO :D jaaa hogy ezért értetted félre bocsi:D
az sem volt vészes amúgy, a német tanár is nagyon rendes volt.
hát miért szerinted én mire gondoltam:D
Én is az érettségit írtam ide. németből vizsgáztam. Be kellett ülni, aztán húztam egy tételt és a tanárral beszéltünk németül. ennyi.
Német középfok.
Hát... mivel abszolút nincs nyelv érzékem, ez volt az a tantárgy amiből a legtöbb korep órát kellett vennem.
De meglett a kettes :D
Nekem a kémia volt, de már leraktam tavaly, így most eggyel kevesebb. :)
Jó volt, mert már van egy vizsga rutinom, tudom, mire számíthatok.
szemétség igen....
igen az 12.én lesz..de tartok tőle:D
neked mi a választott?
igazad van végül is:D
nekünk le kellett adni a töri atlaszt,a földrajzi atlaszt és a függvénytáblázatot is hogy átnézzék nem írtunk-e bele valamit de ezekbe mit tudnánk még írni azt nem tudom mivel ezek önmagukban nagyon nagy segítségek....de az okosok tudják biztos....
Én tavaly is puskáztam (volt egy előrehozott vizsgám). Vagyis nem használtam, de megnyugtatólag hatott rám, hogy van és használhatom. :D
Hogy-hogy le kellett adnod? Hogy ne írd tele?
De minek írnád tele? Ott a kronológia a hátulján. :D
puskát?:D én nem mernék puskázni :D
én most nagyon be vagyok parázva a magyar második részétől:( ma még nézelődök ezzel kapcsolatban mert ha nem is tökéletesre de valahogy meg kell írni....
töri atlaszomat le kellett adni már 2hete majdnem és nincs másik így azt sem tudom nézegetni.Remélem érettségin azért tudom majd használni
Lehet hogy azért gyakoroltatta annyit a tételeket, hogy a szóbelin villogjatok. Ha gyatra is az írásbelid, a szóbeli még javíthat a helyzeten.
Az én év végi eredményem jó lett,így nem félek, hogy nem sikerül. Azért azt is tudom, hogy biztos nem sikerül ugyanazt produkálnom az érettségin (hacsak nem kapunk egy pillekönnyű feladatlapot).
mi a tételeket írtuk egész évben töriből és magyarból is...
matekból elég sokat gyakoroltunk bár a tanár nem magyarázta el túl jól a dolgokat. A német ami nagyon gyatrán megy és levelet sem írtunk pl:(
Igen. Magyarból iratott egy érvelést és egy fogalmazást 2 hete. Törin eleve használtunk egy könyv sorozatot a 4 év során, ami hasonlít a feladatlapra. Matekból hetek óta oldjuk meg a feladatokat. Angolból levelet iratott és párszor gyakoroltuk a hallás utáni szövegértés részt is.
Azért valaki igazán megmondhatná előre, mi lesz a 3 magyar választható... :D
szia.
és ti gyakoroltatok valamit az írásbelire?
Szerintem sem az érvelés a legkönnyebb. Én csak akkor választom azt, ha lövésem nem lesz a másik kettőről.
Egyébként én is estin tanulok. Vagyis tanultam. ;-)
További ajánlott fórumok:
- Van aki most kezdte a felnőtt tagozaton az érettségit?
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- Ha kétéves intenzív érettségin vagyok és abbahagynám most (2. évben vagyok) és később folytatni szeretném, akkor azért már fizetni kellene?
- Akinek most érettségizik a gyereke....
- Meddig vagyunk jogosultak családi pótlékra, ha most érettségizett a fiam?
- Vannak itt olyan emberek, akik érettségi nélkül boldogulnak az életben?