A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás? (tudásbázis)
Pld. a kérelmet benyújtod okt.31-én, de maga a rgyvk jogosultságod csak dec.15-én jár le - jogosult vagy novemberi Erzsébet utalványra, és az RGYVK jogosultságod 2013. dec.15-től 2014. dec 14-ig fog fennállni.
de ha pld. a jogosultságod lejárt okt.31-én és új kérelmet nov 2-án nyújtottál be akkor Erzsébet utalvány novemberben nem fogsz kapni és az Rgyvk jogosultságod 2013.nov. 2-től 2014. nov 01-ig fog fennállni!
2 éve én is november elején igényeltem meg,akkor először..
januárban jött csak a papír róla, h megkaptam,persze visszamenőleg nem járt./akkor még pénz/
Lejárat előtt 1 hónappal már be lehet adni az új kérelmet,hogy folyamatos legyen az ellátás.
Az hogy most fogsz e kapni utalványt a hivatalban kérdezd meg.
149/1997 (IX.) Korm.rend.
68. §322 (1) A Gyvt. 20/A. §-ában meghatározott természetbeni támogatás (a továbbiakban: támogatás) nyújtásáról nem kell döntést hozni.
(2) A jegyző a 4. számú melléklet szerinti adatlapon
a) a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév augusztus 7-éig,
) a tárgyév november hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév n o v e m b e r 7-é i g
értesíti a Magyar Államkincstár területi szervét (a továbbiakban: Igazgatóság) a Gyvt. 20/A. §-a alapján megállapított támogatás összegéről.
(3)323 Az Igazgatóság a beérkezett adatokat feldolgozza, és a Magyar Államkincstár az összesített adatok alapján
a) a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév augusztus 15-éig,
b) a tárgyév november hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév november 15-éig
rendelkezik a 4. számú melléklet szerint igényelt támogatási összegnek az Erzsébet Utalványforgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Erzsébet Utalványforgalmazó Kft.) részére történő átutalásáról, és ezzel egyidejűleg az adatokat - tájékoztatás céljából - megyénként, önkormányzatonkénti bontásban - számítógépes hálózaton - megküldi a miniszter által vezetett minisztériumnak (a továbbiakban: Minisztérium).
(4)324 Az Igazgatóság a (2) bekezdés szerinti adatokat - településsoros bontásban -, a (3) bekezdésben meghatározott határidőig továbbítja az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. részére az Erzsébet-utalványok előállítása érdekében.
(5)-(6)325
(7)326 Az E r z s é b e t U t a l v á n y f o r g a l m a z ó Kft.
a) a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév augusztus 24-éig,
b) a tárgyév november hónapjára tekintettel járó támogatás nyújtásához tárgyév n o v e m b e r 2 4 - é i g
eljuttatja a települési önkormányzatok részére az Erzsébet-utalványokat.
Szerintem november közepén várható!
Nálunk (4.kerület) 18-án adják postára
ha nov.1 van írva a határozatba akkor az rosszul van írva...
esetleg így?
"""a Gyvt. 20/A.§-ában meghatározott természetbeni támogatásnak; [akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel, a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjára tekintettel természetbeni támogatást nyújtanak, mely fogyasztásra készétel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában]"""
-ez pedig azt jelenti, hogy ...nov 1-én.... rgyvk-ra ....jogosult.... kell hogy legyél,
- az hogy mikor kapod kézhez az már önkormányzatonként eltérhet....
az utalványok legyártása, postázás, illetve a dolgozók leterheltségétől függően...
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Kinek jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás?
- Mikor adják a rendszeres gyermekvédelmi támogatást?