Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » A problémák leggyakoribb okai a házasságban

A problémák leggyakoribb okai a házasságban


Minden házasságnak vannak mélypontjai, ezek legfőbb okait vesszük most végig. Fontos tudni, hogy egyetlen ilyen ok, vagy okok sorozata sem vezet törvényszerűen váláshoz. A problémák megfelelő kezelésével, feldolgozásával és átbeszélésével minden házasság megmenthető, ami érdemes rá.
A problémák leggyakoribb okai a házasságban

A problémák leggyakoribb forrása


1. Rossz kommunikáció


Az egészséges kommunikáció kulcsfontosságú a jó házassághoz, a rossz kommunikáció pedig súlyos házassági problémákhoz vezethet. Ha a házastársak sérelmeket dédelgetnek, apró-cseprő bosszúságokat gyűjtögetnek, a kis dolgok is hatalmas károkat okozhatnak a házasságban.

A fontos döntéseket is ketten kell meghozni.


2. Pénz


A pénz nem boldogít - állítja a legismertebb közhely. A pénz hiánya okozhat törést a házasságban, a pénz hajszolása, a havi számlák befizetése körüli stressz... De ha van pénz, az is lehet gond. Ha a két házastárs nagyon eltérően keres, előfordulhat ebből fakadóan hatalmi harc a családon belül.


3. Gyerekek


A gyerekek boldogságot hoznak... Igen, de emelett stresszt, hatalmas felelősséget, új szerepköröket, feladatokat is. Fontos dolog a szerepkörök tisztázása, a napi feladatok megosztása, de a legfontosabb, hogy a szülői szerep mellett a PÁR szerepkör megörzése.


4. Munka, napi stressz


Kevesen vannak, aki a munkahelyükön tudják hagyni a napi stresszt és nem viszik haza. Ez a stressz-faktor önmagában nem okoz gondot a házasságban, ellenben a már meglévő problémákat tovább erősíti.


5. Szokások


A házastrásaknak egymáshoz kell csiszolódni, vannak szokások, amelyeket zavarhatják a másikat. Ezeket meg kell beszélni, felettük vagy szemet kell húnyni, vagy meg kell változtatni őket, attól függően, hogy a felek milyen egyezségre jutnak. Az apró bosszúságokat jobb mielőbb tisztázni, mert nem csupán napi szintű problémákat okoznak, hanem elmélyíthetik a többi gondot is.Ha van tapasztalatod a témában, oszd meg velünk, a fentiek közül melyik okozott már problémát a te párkapcsolatodban?

Vagy valami más volt a baj forrása?
Írta: sajtó, 2015. október 17. 09:08
Fórumozz a témáról: A problémák leggyakoribb okai a házasságban fórum (eddig 50 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook