Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A "Ketch Up" kártyajáték szabályait tudja valaki? Honnan lehet letölteni? fórum

A "Ketch Up" kártyajáték szabályait tudja valaki? Honnan lehet letölteni? (tudásbázis kérdés)


jan. 17. 20:35
Nagyon köszönöm! :-)
jan. 15. 11:04

google fordítóval:


Készítmény

A kártyákat összekeverik, és minden kártyát lefelé osztanak a játékosok felé. Nem számít, hogy néhány játékosnak több kártyája van, mint a többi játékos.

Minden játékos elhagyja a kártyáját, mint egy arccal lefelé. Most minden játékos a kezében tartja a felső 3 lapot.


Játékmenet

A forgatásokat az óramutató járásával megegyező irányba kell venni

Az aktív játékos 1, 2 vagy 3 lapot helyez felfelé az asztalra.

Minden kártya értékére külön tömb alakul ki.

Így öt különböző cölöp alakul ki 3s, 4s, 5s, 6s és 7s.


Amikor az asztalra játszik, mindenképpen fel kell tüntetni azokat a lapokat, amelyek már azonos értékű lapokkal rendelkeznek (3s 3s, 4ss 4s stb.). Emellett a kártyákat úgy kell elhelyezni, hogy mindenki mindig megnézze, hány kártya már a halomban fekszik.


A meccs után a játékos megkapja annyi kártyát, amennyire szükséges az arccal lefelé húzva, hogy újra három lapot tartson a kezében.

A cél az, hogy összegyűjti a cölöpöket. Egy cölöp akkor fejeződik be, ha a csipeszben lévő kártyák száma megegyezik a kártyák értékével.

Például egy játékos a harmadik 3-at a 3-as vagy a hetedik 7-es helyre helyezi a 7-es halomba, és az egész halomba helyezi, és előtte felfelé helyezi.

Most, hogy az üres térben új bolygó kezdődik újra ezzel az értékkel. (Időnként lehetőség van egynél több halom nyerésére.)


Játék vége

A játék akkor fejeződik be, amikor egy játékos az egész rajzolatot játssza, beleértve az utolsó három kártyát a kezében. A legtöbb kártyát gyűjtő játékos nyer. (A kártyák értékei nem számítanak.) Kommunikáció esetén mindenki megosztja a győzelmet.


Tipp: Fontos a játék élvezetéhez, hogy a kártya játékának gyorsnak kell lennie, azaz nem túl lassú és nem túl gyors.


Hosszabb játék

Ha szeretné, több egymás utáni játékot játsszon le, és írja le, hogy minden játékosnak egy papírlapon nyert kártyák száma. Aki a legtöbb pontot kapja 5 kör után, nyer.

jan. 15. 11:04

Angolul tudom neked bemásolni:


Game Material

106 Cards valued from 3 to 7 (21x3, 20x4, 20x5, 24x6, 21x7)


Preparation

The cards are shuffled and all cards are dealt out face down to the players. It doesn't matter if some players end up with more cards than other players.

Each player leaves his cards as a face down deck before himself. Now each player takes the top 3 cards into his hand.


Game Play

Turns are taken clockwise.

The active player lays 1, 2, or 3 cards face up on the table.

For every card value a separate pile is formed.

So five separate piles will be formed with 3s, 4s, 5s, 6s, and 7s.


When playing cards to the table they should always be put on the pile that already has cards with the same value (3s on 3s, 4s on 4s, etc). Also, the cards should be placed so that everyone always sees how many cards already lie in the pile.


After the playing his card(s) the player draws as many cards as necessary from his face down draw pile so that he holds three cards in his hand again.

The object is to collect complete piles. A pile is complete if the number of cards in the pile corresponds to the value on the cards.

E.g., a player puts the third 3 on the 3s pile or the seventh 7 on the 7s pile he takes the whole pile and places it face up before himself.

Now on that empty space a new pile can begin again with this value. (Occasionally it is possible to win more than one pile in a turn.)


Game End

The game ends when a player plays his whole draw pile, including the last three cards in his hand. The player that collected the most cards wins. (The card values do not matter.) In case of ties they all share the win.


Hint: It is important for enjoyment of the game that card play should be brisk, i.e. not too slow and not too fast.


Longer Game

If you would like, play several rounds in a row and write down the number of cards won for every player on a piece of paper. Whoever has the most points after 5 rounds, wins.

jan. 15. 08:12
Van egy ilyen kártyajátékunk csak a szabály nincs meg hozzá. Már keresgéltem a neten, de nem találtam sehol. Előre is köszönöm!
jan. 15. 08:11
A "Ketch up" játék szabályát tudja esetleg valaki? Honnan lehet letölteni?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook