9 éves gyerek még bilit használ. (beszélgetős fórum)
Én is azt mondom, amit itt mások előttem. Valami trauma érte, olyat látott, amit nem kellett volna.
99%, hogy tévében vagy interneten és nem a valóságban.
Szaksegítségre lenne szüksége, aki segít neki megérteni a dolgokat és feldolgozni, amit látott. Ha a szülők ezzel nem foglalkoznak, akkor nem fog elmúlni, nem fogja kinőni.
Nem igazán van jól, de nem árt vele senkinek, gondolom a WC-ben végzi a dolgát el nem a szobában.
Ha a gyerek ilyen dok. filmet nézett már, nem is csodálkozom, ha ezt nem tudta megemészteni, ha nem tudta megbeszélni valakivel.
Sajnos fel tud jönni patkány is, fel is jön. Szomszéd házban az ismerős a kádban fürdött, miközben a WC-ből egyenesen a kádba ugrott a patkány fsz.-i lakás ez speciel. A kígyóbefogók sorozatban többször volt, hogy a WC kagylóban bújt meg a kígyó.
Ezért nem szabad megszégyeníteni a gyereket, segíteni kell neki, hogy itthon nincs mérges kígyó, ami feljönne a WC-n, mondjuk én előtte öntenék domestost a kagylóba, és elmondanám neki, ide ugyan nem jön, mert kimarja a szemét, nem hülye, hogy hozzájuk fog mászni.
A kérdésből arra következtetek,hogy te nem a szülő vagy,mert már pszichológushoz vitted volna.
Akárkid is, kérlek,ha maguktól nincs ennyi eszük,javasold nekik.
mit csinál az iskolában? Vagy addig szenved reggeltől, míg haza nem ér?
Szakemberhez vinném, mert segítségre van szüksége.
Nem, nincs jól.
Hol éltek? Vagy milyen filmeket néz az a gyerek?
További ajánlott fórumok:
- Veszel/vennél a pici gyerekednek használt ruhát?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Érdemes használt hótaposót venni a gyerekeknek?
- Egy 2,5 éves gyereknek lehet 15-36 kg-ig használható autósülést venni?
- Milyen adagban használhatom egy 8 éves gyereknek az ezüstkolloidot?
- Ikea "LÄTT" gyerekasztal két székkel körülbelül hány éves korig használható?