Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » '73-as születésűek csevegjünk! fórum

'73-as születésűek csevegjünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯
1582. gabilive
2009. okt. 8. 13:27

Sziasztok!

Jól vagytok? Nem vagytok megfázva?Nálunk most járvány van,mindenki köhög,csorog az orra.

Ma nagyon szép idő van,süt a nap,jó meleg van.Ki is vittem Jankát a játszótérre,ott voltunk egész délelőtt.

1581. ircsi73 (válaszként erre: 1580. - Gabilive)
2009. okt. 7. 11:05
Én is a neten néztem meg hol van Győrben biobolt, aztán meglepődtem mennyi van.
1580. gabilive (válaszként erre: 1578. - Ircsi73)
2009. okt. 7. 10:58

Szia!Igazad van,telsejen elkerülni tényleg nem lehet a mű dolgokat!Én is igyekszem,amit lehet,de sajnos nem mindent tudok itthon megtermelni,elkésziteni.Nekünk nincs pl kertünk,mint Szuzanéknak,de amúgy sem értenék hozzá,meg időm sem lenne.A biobolt meg nekem is drága.Kevés dolgot tudok onnan venni.

Szoktam pl zöldségport venni,amit vegeta helyett használok.Sokáig elég,ezért nem jön ki nagyon drágán,és abban tényleg csak száritott zöldség van.

A fűszerkeverékek helyett,ami tele van izfokozókkal,inkább veszek külön fűszereket,és összekeverem én.Meg csinálok házi májkrémet,ami olcsóbban jön ki,mint a bolti májkrémek,15 perc alatt kész van,és az tényleg májból van.

Na ilyenekre szoktam én figyelni.

Annak az édesitőnek majd utánanézek.

Az a baj,hogy nálunk nem igazán vannak bioboltok.Zabpelyhet már vettem,de zabkorpát,meg tk lisztet még nem találtam.

De akkor a lisztet is ott keresem,mert még multiban nem láttam.

1579. ircsi73 (válaszként erre: 1575. - Hofiagi)
2009. okt. 7. 10:09
Nálunk már!! kisütött a nap!
1578. ircsi73
2009. okt. 7. 10:08
Igen, igazatok van, én is figyelem miben mi van.Gabilive, ha megfigyelted, én nem használok annyi mű dolgot a fogyimban sem.Viszont az édesitő tényleg az, de halottam egy STEVIA nevű édesítőről ami abszolút természetes, és sokkal kevesebb kell belőle mint a többiből.Ha érdekel keress rá a neten.én álltalában pulykasonkát, csirkesonkát szokok venni amiben megnézem mi van(csomagolt).Végülis, sajnos mindent nem tud az ember kikerülni, hiszen már minden mű!Bár egyre több a biobolt, de azok meg elég drágák az én pénztárcámnak.ja, itt tudsz venni teljes kiőrlésű lisztet, vagy herbáriában nézd még meg.De szerintem nagyobb multikban is van.
1577. gabilive (válaszként erre: 1575. - Hofiagi)
2009. okt. 7. 10:06
Ja,nálunk még süt a nap!
1576. gabilive (válaszként erre: 1575. - Hofiagi)
2009. okt. 7. 09:50

Szia!

Hát én is csak az első pár bejegyzést olvastam el,mert különben itt ültem volna reggelig.

A válogatás az én lányomra is nagyon jellemző,és sajnos azt figyeltem meg,hogy hiába próbálok én itthon egészségesebben főzni,van amiben a boltit jobban szereti.Pl. hiába sütök piskótát vagy valamilyen sütit,Janka mégis szivesebben megeszi a bolti,előrecsomagolt,tartósitószeres piskótákat(kinder tejszelet és társai).Azért próbálkozok...

A cimkék elolvasására meg hozzászoktam,amikor még tejallergiás volt,mert ugye akkor nem vehettem meg mindent.Csak mostmár nem azt figyelem,hogy van-e benne tejszármazék,hanem hogy mennyi tartósitószert meg szinezéket tartalmaz.Egy idő után már megtanulja az ember,hogy mit érdemes megvenni,és mit nem.

1575. hofiagi
2009. okt. 7. 09:10

sziasztok. jó hogy így átáll a szemetek az egészséges termékek választására. én még nem váltottam, mert örülök ha tudok olyat főzni amit ízlik a fiaimnak, nagyon válogatnak. De amit megszoktak ahhoz ragaszkodnak. Nekem is inkább azok az ételek jönnek be ami hát nem túl egészséges. Az online főzést majd én is figyelem, biztosan lesznek jó ötletek. Noémi fogyása tényleg nem semmi, csak még nem volt időm elolvasni a naplót, valahogy szűrni kellene, mert a személyes dolgok valahogy nem igazán érdekelnek,meg sok is,de ez az én hibám.

esik az eső. nálatok?

1574. gabilive
2009. okt. 6. 23:07

Sziasztok!

Gondolom,már mindenki alszik,de már megint egész nap nem volt netünk,este Jankáztam,aztán meg olvasgattam az Ircsi által ajánlott naplót.Úgyhogy csak most értem ide,hogy irjak.

Ircsi,tényleg látványos a Noémi fogyása,és az is tetszik,ahogy a fórumokon segititek egymást.Nekem csak egy bajom van azokkal az ételekkel,és remélem,ezzel nem bántalak meg.Szóval,hogy nagyon sok bennük a mesterséges anyag.Gondolok itt a különböző

levesporokra,szószokra,édesitőszerekre,párizsira,stb.Persze a cukorra is azt mondják,hogy fehér méreg,meg a teljes kiőrlésű liszt viszont egészséges,csak jó lenne a többi mesterséges dolog helyett is valami más.

Nekem mostanában ez mániám lett,hogy nézem a kajákat,hogy minél kevesebb E-betű legyen benne.De ez az én bajom:)

Ami tetszik,azt viszont ki fogom próbálni én is.Az a túrós sütike pl. nagyon jól hangzik.

Ja tényleg,honnan veszed a tk lisztet?Mert én még csak rozs lisztet meg graham lisztet találtam.

1573. hofiagi
2009. okt. 6. 15:19
sziasztok! ircsi73, azokat a fogyis fórumokat nem is tudom követni, olyan sokan és sokat írtok. mindegy, gondolom a naplódba majd úgyis beleírod amit fontos tudni.
1572. ircsi73 (válaszként erre: 1568. - Gabilive)
2009. okt. 6. 10:01
Az is jó!Ha még van kedved naplót nézni, aki nagyon látványos az Noémi23.Van kép is a naplójában.Nem hagylak itt benneteket írok ide is, amíg az időm engedi.
1571. gabilive (válaszként erre: 1570. - Reddyke)
2009. okt. 5. 22:53
:)
1570. reddyke
2009. okt. 5. 22:48
Megyek szoptatni..
1569. reddyke
2009. okt. 5. 22:48
Hali mindenkinek! Én is jövök-megyek, olvasok folyamatosan. De most épp nagyon fáradt vagyok, és a kisfiam is nyávog. :-)) sajnálom nagyon a dalmatát Szuzan! Sajna ha van házikedvencünk, ezt is be kelkalkulálni. Viszonylag hamar meghalnak szegények. Nekünk franciabuldogunk volt. Kis selejtes, 4 évig volt velünk. Rossz volt látni ahogy leépűl. Mikor elaltatták, az egész család zokogott. Szar volt. :-((
1568. gabilive
2009. okt. 5. 22:40

Ircsi,láttam a fogyós fórumokat,olvasgatom is ,csak azért nem irok oda is,mert úgysem lenne időm követni.De bele szoktam olvasgatni,az is hasznos.Meg a Roxa naplóját is olvasom,nagyon jópofa csaj!Aztán lehet,nekem is megjön majd a kedvem az online főzőcskéhez.

Te nagyon ügyi vagy,sokat fogytál már!Én lassabban haladok,1 hét után csak -0,60 kg ment le,azóta meg nem mértem magam,de én nem is tartom be teljesen az 1000 kalóriát.Nem volt időm számolgatni,de igyekszem 1500 körül maradni.

Azért hozzánk se legyél hűtlen:)

1567. gabilive
2009. okt. 5. 22:33

Sziasztok!

Nem csak ketten vagytok!Én is itt vagyok,csak mostanában nem sok időm volt,illetve az utóbbi napokban a net is nagyon rosszul ment nálunk.Naponta többször megszakad,aztán órákig nincs.Már nemegyszer előfordult,hogy mire megirtam valamit,elszállt,és már nem tudtam elküldeni,mégegyszer meg már nem volt időm megirni.

A lányom is beteg volt,nem vészes,csak egy kis megfázás,de emiatt itthon volt velem egész nap.

Na,de most itt vagyok!

Szuzan,láttam a kutyust,nagyon aranyos!Én is épp azt akartam irni neked,hogy talán jobb is,hogy nem ugyanolyan,mint a másik volt,mert úgyis csak látszatra lenne olyan.Mindig őt keresnétek benne,de ez mégiscsak egy másik kutya lenne.

Biztos ez is nagyon szeretnivaló lesz!

1566. ircsi73
2009. okt. 5. 21:53
Estefelé itt szoktam lenni, na meg délelőtt, csak a fogyis fórumon pörög az élet!De titeket sem hagylak el!Be szoktam nézni ide is!
1565. ircsi73 (válaszként erre: 1562. - Szuzan)
2009. okt. 5. 21:52
Jobb lesz, hogy más fajtát hoztok!Nem őt látjátok benne!Könnyebb lesz elfelejteni.
1564. Szuzan (válaszként erre: 1560. - Ircsi73)
2009. okt. 5. 21:50
Nemtudom!Én is észre vettem,hogy csak ketten vagyunk!De eddig meg én nem voltam!Most ők olvasnak minket ,igaz csajok?Holnaptól én is megint eltünök kicsit ,mert van még ám dolgom,deazért majd benézek!
1563. ircsi73 (válaszként erre: 1561. - Hofiagi)
2009. okt. 5. 21:50

Sokat segítenek a csajok!Most például online fogunk főzni lightos kajákat, ha van kedvetek nézetek be!

[link]

Itt a link nézzétek meg!

1562. Szuzan (válaszként erre: 1559. - Ircsi73)
2009. okt. 5. 21:48
Hát igen ,én is láttam szegénynek a szemeit ahogy nézett rám,én hívtam is az orvost ő el is látta de mégsem tudta megmenteni!Lelkiismeret furdalásom van!De nagyon minden miatt!Lehet megkelett volna még próbállni az infúziót?! de azt mondta az orvos ,ha másnap este nem eszik akor vigyem ,erre reggelre vége lett!Pedig azt mondta az orvos ,hogy valami csodaszert adott neki!Akkor?Szegényem!Na de muszáj ,hogy belenyugodjak!Azt gondoltam ha hozok egy dalmatát akkor minden rendben lesz!de ez nem így működik!Ezért kerestem másikat!Be kell látnom ,hogy ő nincs!
1561. hofiagi
2009. okt. 5. 21:45

sziasztok, én is itt vagyok.csak sajnos nem sok mindent tudok írni. nálunk minden a szokásos, kevés munka, fiúk iskolában, vagy úsznak, vagy épp Arnival ülök a fogorvosnál.

Szuzan örülök hogy találtál kutyust magatoknak, tényleg nagyon szép!

ircsi73 neked tényleg jól megy a fogyókúra, nagyon elszánt vagy és sikerülni fog amit elhatároztál. gabilive biztosan varrogat, reddyke pedig a cicákat neveli.

1560. ircsi73
2009. okt. 5. 21:25

Mi van a többiekkel már csak ketten vagyunk?

Napok óta csak egymásnak írogatunk!

1559. ircsi73 (válaszként erre: 1558. - Szuzan)
2009. okt. 5. 21:23
Az biztos!Nekünk is volt régen kutyánk mikor még otthon laktam.Szeretem őket én is, de panelba nem való!Sajnálom mikor látom őket hozzák le sétálni, szerintem kutyának minimum kert kell!Sajnos az otthoni kutyánkat megmérgezték szegényt, borzasztó volt látni ahogy szenvedett!Az orvos is azt mondta már nem tud vele mit csinálni, elaltatta.De azok a szemek, ahogy néztek!
1558. Szuzan
2009. okt. 5. 21:13
Azt mondták ,hogy szereti a gyerekeket,meg ma már el is mentem megnézni ,nagyon játékos,és úgy látom szeretni fog minket.Tök cuki!Tudom nem mindenkinek ez az állma,de nekem most nagyon tetszik.Az az igazság kicsit kénytelen vagyok beletörődni ,hogy nemtalálltam dalmatát,mert jobban belegondoltam ,és bekell látnom a mi kutyusunkat ,úgy sem tudom másik dalmatában pótolni!Hiába ,fog ugyan úgy kinézni ,ha mégis más lesz!Csak sírni fogok!Így is sikerűlt ma is siratnom ,ahogy megláttam ezt!Nagyon el vagyok keseredve!Pedig kinti kutyus volt ,nem benti ,de hozzánk nőtt!A 7 év az sok idő!
1557. ircsi73
2009. okt. 5. 21:00
Megnéztem, nagyon édes!Biztos jó kutyus lesz, a gyerekeket szereti.
1556. Szuzan
2009. okt. 5. 20:45

A linket elküldöm amin találltam.

[link]

aztán majd rakok fel képet is ha itthon lesz!Annyira jó kis szörös gombóc.Nagyon örülök neki!

1555. ircsi73
2009. okt. 5. 20:02
Sziasztok!Örülök Szuzan, hogy sikerült!Várom a képet!
1554. Szuzan
2009. okt. 5. 19:53
Sziasztok!Találltam egy kutyust!!!!!!!!!!Igaz nem dalmata ,de tök cuki!Úgy örülök neki!Majd mesélek ,és teszek fel képet.Látom senki nem nézett be mostanában.
1553. Szuzan
2009. okt. 2. 14:40
Az esély kevés rá nagyon!
❮❮ ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook