'73-as születésűek csevegjünk! (beszélgetés)
Hűha,nem semmi!Ingyen nem is adnak semmi könyvet?Akkor 2 gyerek után szép kis summa,hátmég ahol több gyerek is van!
A naplóirást inkább Janka miatt kezdtem el,hogy lejegyezzek ezt-azt róla,mert annyira sajnálom,hogy pici korában nem irtam fel semmit.Gondoltam,úgyis emlékezni fogok,és bizony már sokmindent elfelejtettem.Csak le kéne valahogy mentsem a gépre is,nehogy véletlenül eltűnjön,a számitógéphez viszont tök hülye vagyok:(
Sziasztok!
Örölök,hogy megkerültetek!:)
Hofiagi,láttam az új képeket az adatlapodon,szépen le vagy barnulva!Nagyon csini vagy!Nem is tudtam,hogy a fiaid ilyen jól úsznak!
A nyaralásunk nagyon jól sikerült,Janka is könnyen viselte az utat,pedig attól féltem a legjobban,mert azért mégiscsak 500 km.Ott is nagyon élvezte,főleg a baromfiudvar,meg az állatok tetszettek neki.Meg az,hogy kedvére szaladgálhatott mindenfele.
Gyönyörű a táj,fenyvesek,patakok,a ház,ahol voltunk,a hegyoldalba épült,az udvaron volt egy forrás.Aki nem járt még arra,mindenképp ajánlom,hogy egyszer menjen el egy körútra,mert bár nagyon messze van,megéri!És ami számomra meglepő volt,az az,hogy elég jók az utak,tehát attól sem kell félni.Ahova mi mentünk,az már szinte a legutolsó falu a hegyek között,ott már csángó-székelyek laknak,de alig 2-3 km-t mentünk földúton,addig végig aszfalt volt.
Az emberek nagyon kedvesek,barátságosak,csak kicsit koncentrálni kell,hogy az ember megértse a beszédüket:)De nagyon jópofák!Teljen másképp élnek,mint mi,mások a szokásaik,az igényeik,és hát az életkörülményeik is.
Akit érdekel,a naplómba tettem fel képeket,meg irtam bővebben is.
HAHÓ!
Amig nyaraltam,mindenki eltűnt?????
Sziasztok!
Csak bejelentkezek,hogy szerencsésen hazaérkeztünk!Most nagyon fáradt vagyok,de majd mesélek!
Remélem,jól van mindenki!
sziasztok csajok!
tixtina, neked marad a takarítás? nem jutsz el pihenni valahova? ircsi73: örülök hogy jól telt a nyaratok! végeredményben nekem is,a profilon láttok friss képeket.nemsokára suli,ki hogyan készül rá? mindenkinek kellemes hétvégét.
Sziasztok!
Itthon maradtunk kettesben a lányommal.
Fiúk elmentek a Balcsira lubickolni.
Jövő héten jönnek haza.
Addig takarítgatok,élvezzük a "Szabit" a csendet.
Mire megjön a párom,a fél házat kiürítem :))-megszabadulok a lomjaitól.
Ideje már,egy rendes-tágas otthonban éljünk.elvégre 130 négyzetméteren vagyunk-és nem férünk a sok kacattól:((
Köszi!
Igen,sikerült!Minden rendben volt,az ágy is szép!
Ciao,ciao!
Na,sziasztok,csajok!
Hajnalban indulunk.
Legyetek jók!Ha visszajöttünk,majd jelentkezem!
Puszi mindenkinek!
Szia hofiagi!
Jó,hogy visszajöttél!Ha kicsit kipihented magad,majd mesélj!A napozás miatt ne búsulj,az nem olyan nagy baj,hogy nem égetted agyon magad,de legalább pihentél.
Nekünk is mozgalmas hetünk lesz.Holnap megyünk Heves megyébe,egy Atkár nevű faluba.Onnan vettem Jankának ágyat,a neten keresztül,és megyünk érte,Remélem megtaláljuk,és tetszeni fog az ágy is!
Aztán kedden pakolok,mert úgy néz ki,szerda hajnalban indulunk Székelyföldre.Nem volt betervezve,de anyámnak lakik ott egy nagybátyja,akit évek óta nem látott,és most kitalálta,hogy meg akarja látogatni,és menjünk mi is,mert akkor a párom vezetne,ő meg fizet minden költséget.Csak pár napig maradnánk,de kb.500 km az út,és nem tudom,Janka hogy fogja birni.
Na,de még addig jelentkezem.
sziasztok csajok!
megérkeztem,épségben,és közepesen barnán. nem úgy alakult a napozásom ahogy szerettem volna,mert kint is hűvösebb volt, és esegetett néha, de feltöltődtem napenergiával. most mondjuk nem érzem, mert lemerültem az egész napos utazás miatt,meg itthon a pakolás mosás miatt. remélem ti jól vagytok, ha lesz kis időm utánatok olvasok.
Szia Szuzan!
Köszönöm-már sokkal jobban van Enikő-láza nincs azóta,amióta szedi az antibiotikumot.
Pár nap alatt helyre szokott jönni.
Annak is örülök,hogy nem mentünk a Balcsira,mert potyára fizettünk volna-ebben az esős időben-nem sokat lehet ott csinálni:(
Szia Gabilive!
Igen,Enikőnek is 6 hete volt tüszös a mandulája,most újra belobbant.
Lehet,ki kell venni a torok manduláját is.:(
Szerencsére a nyaralás előtt kijött rajta.
Viszont az idő is rossz most,nem sok mindent tudnánk csinálni a Balcsin.
Állítólag holnaptól kánikula lesz-Párom megbeszélte a kollégájával,akinek Aligán van nyaralója,hogy a fiammal lemennek pár napra hozzájuk-ha javul az idő,és strandolni is lehet.
Bár szerintem a Balaton most jelentősen lehülhetett:((
Tixtina,remélem,jobban van már a lányod!
Úgy látszik,ezek a gyerekek most betegszenek meg nyár közepén,40 fokban.Az enyém is február óta nem volt beteg,most meg egymás után kétszer is:(
Ezért nem is merek előre lefoglalni szállást,mert tuti,közbejönne valami!
Párom mától szabadságon van,próbáljuk kihasználni ezt a pár napot.
Sziasztok lányok!
Itthon vagyunk,nem mentünk sehova:((
Úgy volt,hogy ma reggel utazunk Aligára két hétre.
Egy ismerős intézte a szállást.
Lányom,hétfő estére balázasodott-azóta ment a hasa-
összeszedett egy bélvírust.
Be akart a körzeti orv.küldeni a Lászlóba,de mivel nem olyan erős a hasmenése,és itattam folyamatosan-mára szerencsére sokat javult az állapota.
Így jártunk:((
Szia!
Tényleg nagy a csend! Gondolom,hofiagi sütteti a hasát a napon,de a többiekkel,nem tudom,mi lehet!
Hát büszke is lehetsz magadra!Nem mindenki vállalja be ezt a sok befőzést,inkább megveszi a boltból.Pedig az nem olyan!
Narancslekvárra már én is gondoltam,hogy ki kéne próbálni!A szilvát viszont mi sem nagyon szeretjük,csak gombócban.Meg apukám,folyékony állapotban,pohárból:)
Szia.Oké rendben ,mindenképpen próbaképpen tehetnél egy-két üveggel ,hogy megbizonyosodj róla ,hogy tényleg finom úgy is ,és még el is áll!De nagyon ügyes vagy ,hogy bevállaltad a befőzést.Gratulálok!Meglátod az milyen nagy öröm,ha csak lekell venni a polcról!Nekem ez ugye természetes,hogy van mindig itthon saját befőtt ,zöldség .De ha jön valami vendég ,rögtön kap pár lekvárt ,befőtet ,savanyút.És akkor jövök rá ,hogy mennyire örülök igazán én is ,és kicsit még büszke is vagyok magamra,hogy nekem van ,és akkor tudom értékelni.Viszont ilyenkor rengeteg munkát oda figyélést igényel.Nemsokára itt az őszibarack is ,az nagyon fincsi!Meg a körte!Szilvánk is van ,de azért nemrajonganak,lekvárt készítettem már de az sem fogy annyira,így az kimarad.De minden egyéb mást mindent elteszek.Biztos vagyok benne ,hogy a családod is értékelni fogja.
Egyébként itt a hoxán olvastam ,hogy lehet eltenni ,narancs lekvárt ,azt nagyon szivesen kipróbálnám még!Egyszer ha lesz időm ,lehet beválalom!Szépen lekötve ,Hú milyen jól mutatna a polcon!!!!!!!Aztán meg finom is .Szerintem!!!!!!!
Egyébként mi ez a nagy csend?Sehol senki!Vagy miránk várnak?Hogy végre valaki írjon pár sort.Akkor rajta csajok!Meséljetek!
Köszi!
Lecsót most úgy tettem,hogy teljesen megfőztem,mintha ennénk,csak nem tettem bele kolbászt meg tojást(mi azzal szeretjük),lehűtöttem,bezacskóztam,és lefagyasztottam.Erre az évre ez már elég lesz,de lehet,hogy jövőre üvegbe teszem,mert nem sok helyem van a fagyasztóba,pedig 2 is van(igaz,hogy mind a kettő kicsi).Vagy lehet,hogy 1-2 üveggel teszek még az idén próbából,aztán ha jó,akkor jövőre csak úgy csinálom.
Sziasztok!
Szuzan,olyan kedvet kaptam tőled a befőzéshez,hogy az egész hétvégémet ezzel töltöttem!Raktam el uborkát,meg körtebefőttet.A fagyasztóba tettem lecsót,meg 10 kiló lesütött padlizsánt!És még szeretnék paradicsomlevet is csinálni.Az az igazság hogy most annyira olcsó minden,hogy nagyon megéri.Feltéve persze,ha nem romlanak meg,mert akkor biztos elmegy a kedvem tőle,és maradok csak a fagyasztónál!
Közben a lányom megint beteg lett.A változatosság kedvéért most torokgyulladása volt,csak tudnám,mitől,mikor hideget nem eszik,nem iszik?!
Nagyon régen nem volt beteg,most úgy tűnik,bepótolja!2 napig 39 fokos láza volt,de már jól van szerencsére!
köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! remélem nem lesz semmi baj, és épségben hazaérünk. ha megjöttem, mesélek és képet is mutatok.
sziasztok!!!:)))