Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 50 dkg pulykamájból mit főzzek? fórum

50 dkg pulykamájból mit főzzek? (beszélgetős fórum)


17. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - L.luiselotte)
2019. nov. 26. 06:50
Azt megtudhatjuk, végül hogyan készítetted el őket, hogyan főzted, sütötted??
2019. nov. 26. 00:44

Most látom elírtad a mennyiséget, de így is én az egészet kisütném zsírban, borssal, fokhagymával.

kihűlése után legalább három féle pl. zsírkenyér készíthető, ami ma már lux. (1kg zsír 1000 Ft)

2019. nov. 25. 23:58
Halászlevet
14. Lávli (válaszként erre: 13. - L.luiselotte)
2019. nov. 24. 14:23
Egészségedre!
2019. nov. 24. 14:09
mégegyszer köszönöm, sütöttem is főztem is, nagyon finom volt.
12. Lávli
2019. nov. 24. 12:47

Ha nem ma sütnéd, akkor azt javasolnám, hogy egy napra, vagy legalább egy éjszakára áztasd fokhagymás tejbe, porhanyósabb lesz.

Én bacon szeletekbe csavarva (bors, majoranna fűszerezés után) a sütőbe tenném, kockára vágott, héjában főtt sózott krumpli közé.

2019. nov. 24. 12:25
Én resztelt májat szoktam csinálni belőle. A májat csíkokra vágom, a vöröshagymát karikára, melyet zsiradékon megfonnyasztok. Jó forró legyen, amikor a májat rátesszük, együtt pirítjuk. Elég gyorsan készen lesz. A végén sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom. Főtt burgonyát, rizst szoktam hozzá készíteni.
10. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
2019. nov. 24. 11:37

Most lettem kész sertés májból:

- lecsó alap = hagyma-z.paprika-papradicsom, bele a máj, és bors, bazsalikom, szerecsendió.

- Amikor a máj majdnem kész, bele egy fél doboz borsó + egy fél doboz kukorica,

- és 1-2 szem héjában főzött krumpli, kockára vágva, megsütve, a legvégén ezt is beleforgattam.

Nekem tetszik.

2019. nov. 24. 11:32
köszönöm a tippeket ! egyelőre kisütöm. természtesen fél kiló, elirtam a dkg-t
2019. nov. 24. 11:30

Ezt elkészítheted pulykamájból is:


[link]

7. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
2019. nov. 24. 11:28
Legjobb libazsírban megsütni hagymával és később hidegen akár savanyúsággal kenyérrel is finom vacsora. Ha a zsírban hagyod sokáig eláll, könnyű felmelegíteni és szendvicsnek is jó. A másik fele meg resztelt máj főtt krumplival. De meg ne und egymás után.
6. Amaunet (válaszként erre: 5. - 0adc8842b1)
2019. nov. 24. 11:26
Mi van???
5. 0adc8842b1 (válaszként erre: 3. - Amaunet)
2019. nov. 24. 11:24
Ha a nosalty-t ajánlod, akkor te nem tudsz mit csinálni egy májjal???
2019. nov. 24. 11:18
2019. nov. 24. 11:12

[link]


nosalty-n egy tucat lehetőséget találhatsz

2. Böce (válaszként erre: 1. - L.luiselotte)
2019. nov. 24. 11:09

Javíttasd a címet, mer az 500 dkg az 5 kiló :-) Vagy 500 gr, vagy 50 dkg a fél kiló.


Lesütheted hagymásan, vagy csinálsz resztelt májat (hagymát dinsztelsz, rá a csíkokra vágott máj, bors, egy gerezd fokhagyma aprítva, majoranna, a végén só).


Vagy zöldborsós máj (pörkölt alap, máj, zöldborsó), vagy Budapest rahu, szóval van néhány vsriáció :-)

2019. nov. 24. 11:01
vettem a spárban félkiló gyönyörű pulykamájat. Mit főzzek belőle, ami finom is és gyors is. Még sohasem főztem p.májat, mert aa szüleim sem szerették, de fiam sem. De ma egyedül vagyok otthon, gondoltam hogy felét kisütöm, a másik feléből meg pörköltet csinálok.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook