5. osztályos nyelvtan lecke- a következő betűkből múlt idős ige: TITOKRÁNALOV - segítenétek? (tudásbázis)
Nem mondtam, hogy ez a megoldás...csak én ezt tudtam kihozni belőle:)
Persze jó lenne ha én lennék itt az egyetlen aki megoldotta a feledatot :)
E/2.személy,kijelentő mód,alanyi ragozás:
LEMENNI FOGSZ
Bár ez nem jelen idő...hanem jövő idejű :(
Szerintem is valami ilyen szóban kell gondolkodni.
Hátha jó lesz:)
Kijelentő mód,múlt idő, tárgyas ragozás:
ÍRTÁTOK VOLNA
Csak ez két szó és hosszú Í.
De különben minden betűt felhasználtam:)
Biztos pofon egyszerü,csak nem jut eszünkbe! :)
Csak azt nem értem,hogy egy ötödikesnek ezt kapásból tudnia kéne.Már nagyon kíváncsi vagyok a megoldásra!
Mert múltidejű igéről van szó.
Egyébként szerintem hibásan jelent meg a könyvben a feladvány.
Mindegy,csak egy múlt idejű ige legyen!Már jó lenne,ha jönne megfejtés,egész éjjel zakatolt az agyam!:D
Feltételes mód múlt időben,csak két szóban lehetséges megy,ment,ment volna,mehetett volna.Szerintem,bár már nagyon régen tanultam.:)
Jó lenne tudni, hogy milyen mód-ban kell/kijelentő vagy feltételes/
A ragozás is kellene/alanyi vagy tárgyas/
A szó végződéséhez nagy segítség lenne, ugyanis mindegyik másra végződik.Ez egy kiindulópont lehetne.
A feladat szerint kell minden betű.
De van még lejjebb egy másik betűmix is, amivel nem boldogult senki.:))
Biztosan kell minden betű?
ROVÁTKOLTA- és maradt 2 betű /NI/
Természetesen nem, csak egy internetes oldal ezekre a betűkre, ezeket dobta ki és gondoltam hátha segítségetekre lesz :)
Azért ennyire én se vagyok hül.e
Főleg úgy, hogy 1, azaz EGY szó kell, minden betű felhasználásával. Nem te vagy a h....e
Amúgy nincs még megoldás? Én nagyon jó vagyok az ilyenben, de z nagyon megfogott. Gőzöm sincs, mi lehet a szó.
Szerintem csak ennyiféle variáció lett átnézve.
A harmadikosok nem boldogultak vele. Én sem.:))
Már bocsánat, de ez a helyes megoldás?
Ebben a 121 variációban fellelhető értelmes múlt idejű ige ??
Vagy csak én vagyok a hül.e?
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- 4.osztályos nyelvtan feladathoz tudnátok segíteni?
- Ebben az 5. osztályos nyelvtan feladatban tudtok segíteni?
- Melyik az a szó, amelyben 4 magánhangzó van egymás mellett? (4. osztályos lányom nyelvtan házija:))
- 2.osztályos kislányommal szeretnék magyar nyelvtant gyakoroltatni. Tudtok ingyenes gyakorló feladatokat?
- Matematika és nyelvtan gyakorló feladatokat keresek a neten általános iskola 2. -3. osztályos tanulónak. Ha tudtok, segítsetek, hol találok?