Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. fórum

40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk. (beszélgetés)

4136. angyalka07 (válaszként erre: 4134. - Alfoldi13)
2008. márc. 27. 14:12

Hú Kedves István!

Le a kalappal elötted:-))az én családom sem kicsi...én vagyok a legszebb,és a legkisebb 31 éves:-))))))))4 lány testvérem van....a legidösebb növérem 58 éves lesz áprilisba....Ök vannak nekem..mert anyum 2006 végén meghalt 75 évesen:-))de boldog vagyok hogy világra hozott......úgy hogy kockáztatott akkoriban 46 évesen szülni..hát naaa...

Jó a nagy család:-))probálok képeket felrakni.....

S remélem aranyos lesz ababám:-))s felvállalom..büszke nö vagyok,semmi szégyenérzetem nincs.....csak ha az aukára fog hasonlitani,na az szép lesz.....mikor énkék szem,szöke.....gyerekek is......a fiú meg barna,barna szem......hmm..de megbirkozom vele:-)))

4135. Polli (válaszként erre: 4115. - Angyalka07)
2008. márc. 27. 14:04

Szerbusz angyalka!

Szomorúan olvasom soraid, de a legnagyobb gond szerintem az, hogy nagyon is bíztál a fiúban és főleg magadban az elveidben.

Nem értem, hogy a hosszú időszak alatt, míg kapcsolatod zavartalan volt a fiatalemberrel, miért nem kerested a kapcsolatot annak családjával, főleg szüleivel. Tudod, ha becsülöd a partnered, akkor a szüleit is elfogadod és becsülöd annyira, hogy pár alakalommal tiszteletedet teszed és ápolsz valami féle jó kapcsolatot. Ez alapvető és elemi dolog az egymás mellett élés szabályaiban.

Szerintem, ha ez megtörtént volna, most nem lenne ekkora gond, hogy az apa nevére vegye önként a csemetéjét. A nagyszülők általában boldogok, ha új kis jövevény érkezik, és nem felelőtlenül ítélnek és gondolkodnak úgy, hogy az a csecsemő kárára lenne, na persze van ritka kivétel is.

Azon most ne akadj ki, hogy a gyámhatóság is rád száll, hiszen a csemete további sorsát kötelesek figyelni és egyengetni. Szükséges az anyai szeretet, a fedél és az anyagi biztonság is. Különben a volt barátodnak csak annyit kell tenni, hogy nyilatkozik a gyámhatóságon, hogy a csemete az övé, de ezt már szülés előtt írásba is adhatta volna és eleve a gyereket a nevére is, írták volna. Továbbá a bíróság nem fogja az általad megcsináltatott apasági tesztet elfogadni, kötelezni fog az újonnan való megcsináltatásra és azok után dönt. Természetesen ez újabb költség, igencsak 50-50 °% -ban osztoztok majd. A gyerekneveléshez való anyagi hozzájárulás pedig egy teljesen külön más, és nagyon bonyolult téma, ha erről a 2 fél nem egyezik meg minden külső segítség nélkül.

Felelőtlenül döntöttél és most ezt sajnos nagyon nehéz lesz helyrehozni úgy, hogy a baba ne érezze majd a hátrányát. Most csak egy feladatod van, hogy minden procedúrát sajnos szónélkül, de emberi méltósággal elviselsz, az elveidet pedig feladod egyes vonatkozásokban.

4134. alfoldi13 (válaszként erre: 4126. - Angyalka07)
2008. márc. 27. 14:01
én öszinteséget még ha időnként hátrány is ,de hosszú távon mindenkép elöny /biztos nagyon aranyos babád lesz sok sikert hozzá/válald fel mindenütt...
4133. angyalka07 (válaszként erre: 4125. - Jjhmarta)
2008. márc. 27. 13:58

jjhmarta!

Apasági vizsgálat,na az tutti...sajna ha nem akarnám akkor is rámtelepszik a gyámügy.De én nem akarok cirkuszt,mert utánna biroság stb..megalázó!!!

Itt a neten vannak rá lehetöségek,hogy dns csináltassak ami 100%...persze önköltséges...de bevállalom...én tudom....ök meg ha nem hisznek tudják meg hogy igen is az övé,az ö unokájuk....ne nevelje az én gyermekemet,vagyis a miénket ha nem akarja,ezt nem lehet eröltetni......viszont igen is birkozzon meg vele,ö is s a szülök is,hogy van egy unokájuk stb.....Anyagi oldal nem kell,tudom sokba van a gyermek,hisz van gyermekem..de nekem nem kell hogy olyan ember emberek segitsenek akikvaloban nem is akarnak....vagyok olyan talpraesett,hogy megtalálom a modját annak hogy a szeretett mellé,anyagiak is jussanak..dolgos vagyok......felálok bárhonnan,talán lehet az is a baj,hogy nagyon erös jellem vagyok,s amit akarok azt véghez is viszem....de egy gyermekkel sosem játszanék..SOHA!!az egy élet amit kétt ember hoz létre,nem pedig egy.......

4132. Hyde (válaszként erre: 4131. - Polli)
2008. márc. 27. 13:52
Szia Polli! Merre jártál?
4131. Polli
2008. márc. 27. 13:41
Napsugaras szép napot Nagyik, végre újra itt köztetek. Pusz mindenkinek
4130. inci47 (válaszként erre: 4127. - Angyalka07)
2008. márc. 27. 13:35

Kívánom neked tiszta szívből, hogy sikerüljön jól megoldanod az életedet!Nekem lányaim vannak, de van 4 fiú unokám, a legidősebb 18 éves lesz a jövő hónapban, "komolyan" udvarol egy kislánynak, ha velük történe meg az ami veled én biztosan segítenék nekik!

Szerintem tudniuk kell arról a leendő nagyszülőknek , hogy unokájuk lesz!!! Jól látod, ha nem akarnak rólatok tudni, akkor majd azt rendezzék le a saját lelkiismeretükkel!!

Az anyagiakról pedig ne mondj le, hiszen egy gyerek ruházata , élelmezése pénzbe kerül, és egyedül nem tudnád neki úgy biztosítani.Nehéz lesz, de remélem megoldódik a helyzet, hiszen a babának szüksége van az apára is, még akkor is, ha nem él majd veletek!

Nyugalmat kívánok , mert a benned fejlődő kis élet megérzi a körülötte zajló feszültséget! Puszi

4129. alfoldi13
2008. márc. 27. 13:31
nálunk több mint húsz az unokatestvérek száma és már nagyok,igy hát több gyermekáldásról kapunk a családon belül hírt képzeljétek milyen memoriára lesz itt idősen szükség,hogy kiigazodjon majd az ember... /kilenc lány és két fiu apja vagyok/
4128. angyalka07 (válaszként erre: 4122. - Hmv.)
2008. márc. 27. 13:26

Hmv:-)

Ja ja véletlen baba:-))de nem direkt....én szoltam tisztességesen hogy abba kell hagynom a gyogyszert s oldjuk meg!S ez igen is bennem van!

Felnevelni....menni fog,mert szeretem a gyerekeket,idegen gyerekeket is nemhogy a sajátomat:-)Rendezett körülmények között vagyok,s leszek,mert olyan beállitotságú vagyok,s a nagyszülök segitsége sem kell,én csak azért gondoltam arra,hogy esetleg tudjanak rola,mert talán joguk van hozzá....Aztán ha ök azt mondják nem,mert természetes hogy a fiúk mellett állnak,akkor nincs mit tennem....felálok elmegyek....nem bántam még meg eddig semmit a 31 évem alatt,dee azt hogy Anyummal igy hogy már nincs sokkal többett kellettvolna beszélgetnem....mindamellett,hogy együtt éltünk,és állandoan beszélgettünk.-)de sajna az ember gyarló,mindig akkor jön rá bizonyos dolgokra,ha már nincs lehetösége változtatni.....gyerekeket sosem bántam meg,gyönyörüek,okosak....nevelés kérdése,és a szereteté ami áramlik feléjük!!!

Ui:természetes hogy nem vagyunk egy véleményen,de ez igy van rendjén....nekem fontos is,hogy ki hogyan látja a dolgot.....még ugyis,hogy nem ismerek senkit.....sokat segitetek!!

köszönöm

4127. angyalka07 (válaszként erre: 4119. - H MAYA)
2008. márc. 27. 13:16

A feladat sosem könnyű...nem volt könnyüelválnom se...s mégis megtettem....s jol vagyok,apuka korrekt,foglalkozik a gyermekkel,fizet....teljesen normális életet élünk,attol függetlenül,hogy nem élünk együtt.

Nem tehetek róla,hogy teherbeesésem következtében,nem van bennem az hogy mekkora örültséget csináltam...Én biztam a fiúba,s arra gondoltam ha nem is fog neki tetszeni...akkor is legalább azt mondja..basszus az én vérem,33 évesen vállalom,ha igy döntöttél hogy megtartod...de te nem kellesz,ezért meg azért......mitudom én.

Nekem nincsenek szüleim,anyum meghalt 2006 ban,apum 92 ben..késöi gyerek voltam...mint már irtam elözö hozzászolásomban.....egyedül vagyok,vagyis a tesoimmal.....ök mellettem állnak...ezért van bennem az,hogy az ö szülei is tisztességesek,együtt élnek már evszázadokota:-))összetartó családnak tünik....nekem csak az van,hogy kell e nekik tudni,hogy lesz e unoka vagy sem.....nem akarom öketbántani,s ha úgy döntenek...menjek a francba.akkor emelt fövel távozok....lehet rosszul állok hozzá?vagy rosszul látom?hmmm

4126. angyalka07 (válaszként erre: 4118. - Rozália)
2008. márc. 27. 13:04

Kedves Rozália!

Teljesen igazad van.....de nekem akkor sem az jött le hogy szaladjak s vetessem el....Kitudja miért....tönkretenni?nem gondolom hogy tönkreteszem ezzel az én,illetve a gyermekem életét...mindent megadok neki!Apuka életét?No ez érdekes kérdés,ha legalább látnám,hogy tényleg a gyermek érdekli,én meg nem,mert mittudomén...egy pár óra alatt kiderült nem szeret elléggé.vagy nem tudom...De attol a gyermek az övé..de hogy volna az ö élete tönkre téve,ha éli az életét....kvázi ugy tesz majd........nincs semmi baj......jaa hogy a lelkiismerete esetleg sérült?hmm igen,de az mindenki maga teszi zsebre amit fözött..Ö is ott volt amikor fogant a baba,s tudta,hogy nem szedek gyogyszert....nem védekezem.....s tudom hogy hibáztam.De akkor sem vagyok 100%hibás....De ha bünt követtem el.tutti meglakolok érte!Vissza út nincs 23 hetes vagyok....s azt sem érzem,hogy ezidáig megbántam volna...Nekem csak az a dilemám,hogy jelezzem e a szülei felé vagy sem....

4125. jjhmarta
2008. márc. 27. 12:42

Sziasztok Nagyikák!

Angylka nagyon nehéz helyzetbe vagy, de én is csak azt tudom tanácsolni üljetek le te a fiú és a szülei és beszéljétek meg a dolgot ez lenne a születendő babának is az érdeke. A baba megszületése után kérhetsz apasági vizsgálatot és akkor ha bebizonyosodik az apaság, hiába ágál a fiatalember igen is kikell venni a részét a gyereknevelésből, ha csak anyagolag is. Igazuk van a nagyiknak mindkét szülőre szüksége van egy gyereknek.

Incike igazad van, sajnos ide jutottunk, hogy egy pedagogusnak már nem csak becsülete nincs de biztonsága sem. Az én egyik fiam is pedagogus.

További szép délutánt kívánok mindenkinek.

4124. inci47 (válaszként erre: 4120. - Hyde)
2008. márc. 27. 12:12
Ne szégyeld! Ez sajnos bármikor, és bárhol megtörténhet, hiszen eluralkodott a durvaság, az egymás lenézése, megalázása !Sikk a durva beszéd, a trágárság! Féltem a lányaimat a pedagógus pályán/ jó, hogy mi már a párommal nem dolgozunk/ hiszen a szülők csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem!TISZTELET A KIVÉTELEKNEK! hiszen azok mindig voltak, és lesznek is!
4123. inci47 (válaszként erre: 4119. - H MAYA)
2008. márc. 27. 12:04
Nem tőlem kérdezted, de nincsenek szülei, mind a ketten meghaltak, csak testvére van. Nehéz lehet neki, hiszen gyereket felnevelni szerető családban is nehéz, egyedül pedig..... remélem a fiú rájön, hogy szüksége van rá a gyermekének, sőt a szüleire is! Ha az én fiú unokámmal történne ilyesmi én biztosan segítenék a kislánynak!!! De nem gondolkozunk egyformán, remélem, sikerül rendbehoznia a dolgait, addig amíg a pici megszületik!
4122. Hmv.
2008. márc. 27. 10:24

♥most olvasom a többiek véleményét utólag, látom, már megint nem vagyunk közös nevezőn mindannyian.

Mindegy, én így gondolom.

Szegény angyalka, nem tudom, mi lesz vele, de bízom abban, ha Ő ennyire akarja a véletlenül létrehozott babáját, vagy segítséggel, vagy anélkül, de fel tudja szépen nevelni. Kívánom, hogy sikerüljön Neki, s ne bánja meg a döntését.♥

4121. Hmv. (válaszként erre: 4115. - Angyalka07)
2008. márc. 27. 10:20

♥szia angyalka07!

Az előző bejentkezésedet, amiben kérdést tettél fel, bevallom, csak felületesen olvastam. Ezt a mostanit annál alaposabban.

A helyedben én is felvenném a kapcsolatot a fiú szüleivel, nekik is kell róla tudniuk, hogy unokájuk fog születni, habár jobb lenne, ha a fiuk tenné meg a bejentést, de talán együtt lenne a legjobb.

Ha Téged nem akar felvállalni ez a fiatalember, attól még a gyerekét igazán vállalhatná.

Szerintem a szüleit először igencsak mellbevágja a bejelentés, lehet, hogy elsőre el is fognak Téged utasítani, de idővel le fog bennük ülepedni a dolog, remélhetőleg.

Én a magam részéről nem tudnám elviselni a gondolatot, hogy tőlünk távol él egy kisgyermek, aki vérszerinti unokám, és nem ismerem.

Bízom benne, hogy előbb-utóbb rendeződik ez a helyzet, értesíts majd bennünket a fejleményekről.

Nem hoxáznak esetleg a majdani nagyik? Jó lenne, ha Ők is olvasnák a hozzászólásainkat, hátha hamarabb meglágyulnának!

Üdv.Kati♥

4120. Hyde
2008. márc. 27. 09:29
Mit szóltok az ártatlan, kisgyermek meggyilkolásához? Szégyenlem, hogy ilyesmi az én városomban is megtörténhetett.
4119. H MAYA
2008. márc. 27. 08:36

Szia Angyalka!

Teljesen egyet értek veled ,hogy egy gyerekhez két ember kell,már mint a neveléséhez,sőt a négy nagyszülőre is szükség van,vagyis lenne.

De ha nem megy erőltetni nem lehet.

Nagyon nehéz feledatot vállaltál magadra,a te szüleid hogy fogadják a kis jövevényt?Még akkor is nehéz lesz ha rájuk teljes mértékben számíthatsz.Neharagudj hogy keményen fogalmaztam,de ezt biztosan te is végig gondoltad,mielőtt döntöttél.

Sok erőt és kitartást kivánok.

Maya

4118. Rozália (válaszként erre: 4077. - Angyalka07)
2008. márc. 27. 07:31

Kedves Angyalka!

Ne haragudjál, de az a véleményem, egy gyereket MINDKÉT FÉLNEK joga van akarni. Senki sem szüli a gyereket CSAK MAGÁNAK. Tudom, nehéz lelkileg egy esetleges abortuszt átélni - tapasztalat -, de lehet, hogy még mindig jobb, mint három ember életét tenni tönkre egy rossz döntéssel.

4117. Hyde
2008. márc. 27. 07:19

Szép, vidám napot mindenkinek, a betegeknek gyors gyógyulást, nem utolsó sorban jó unkázást aki teheti.

Ágikám! Neked kitartást, és erőt a mai naphoz. A fiataloknak sok bodogságot kívánok.

Én is lemaradtam a kávézásról, de most fő a friss, szívesen látlak Benneteket.

Az előbb már leírtam kb. ugyanezt, nem tudom hova küldtem el! Ha valaki "megtalálja" szóljon.

2008. márc. 27. 06:47
Szép jó reggelt mindenkinek.Erzsikém,MargóRozika,Tyka!Én ám csalok,mert visszafeküdtem,és 6 óráig még nagyon jót aludtam.Így lemaradtam egy jó kis kávézásról,most ihatom az itthonit hidegen.Remélem szép napunk lesz,és senkit nem bosszant fel senki,még engem sem.
4115. angyalka07 (válaszként erre: 4082. - Nagyi57)
2008. márc. 27. 06:14

Jó reggelt!

Teljesen igazad van.Az én összes hibám abban rejlik,hogy miután elváltam...korán...fiatalon...ítalpra kellett álnom.ísemmiben nem szenvedek hiányt,s mivel csalodtam...nhezen engedek magamhoz bárkit is..íigy öt is,amellett,hogy magamat féltettem,a gyerekemet is.Új kapcsolattol..Igy történt az hogy a fiú szüleit nem nagyon ismerem,erös jellem vagyok...s igy mentek a hónapok...Aztán befeküdtem jó egy év után Budapestre egy korházba,ahol fogyokuráztattak....le is ment 16 kiló,de ott a doki közölte is hogy 6 év után abba kellene hagyni a fogamzásgátlot,mert fel vagyok fújodva mint a tápos csirke:-)Igy is tettem....Lementem a kedvesemhez s elmondtam neki,hogy mi van...Ö erre azt mondta..nem is kell az neked Cicám....Majd vigyázunk...Tudta nagyon jól,hogy abbahagytam a gyogyszert....nem is volt gond...de már meg van...

ja és vannak idöszakok,mikor megjelenik s minden szép,simogatja a hasam,stb...Tarjuk a kapcsolatot...aztán eltünik....Tudom,nem könnyü neki...nem is vitatom...csak én vagyok ki,s nem tesz jót az idegeskedés a babának....2 hete minden nap beszéltünk,taliztunk stb..Aztán 15-ke után ismét eltünt...Sms..nincs baj,majd hivlak..ennyi,azota semmi....

A szüleit egyszer láttam,de nem ismerem öket,a fiú 33 éves s a szülökkel él és dolgozik...Szereti a szüleit,a lelke jó a fiúnak...S én csak azért szeretném tudatni velük,mert ez van bennem,nekem nem él már apum s anyum sem...Nincs nagymama,nagypapa,s ezért gondoltam hogy kellene szolni,jaaaa és hogy az övé e a gyermek?hmm voltam a gyámügyön...mondtak egyest mást..s sajnos naiv voltam azt hittem Magyarországon lehet gyereket szülni apa nélkül....De nem...Kébzelt apára lesz bejegyezve,aztán a gyámügy rámtelepszik,megalázó...És kéri az apát,vagy legalább 3 személyt akivel kapcsolatom volt...Na itt kiakadtam...Mondom,én tudom kivel voltam!!!!tudom az apát...Lényeg biroság stb....

Ezért ugy döntöttem magam oldom meg,márhogy ha biroságra kerül a sor,már ne kelljen perre menni..

Szoval,megcsináltatom a DNS saját szörre..Kell az apa is...1 másodperces vizsgálat,na és ha ö nem vállalja...Akkor anagyapi,nagymami...is jó..100% a határozat..Ezért gondoltam arra,hogy ha a volt kedvesem nem hajlandó akkor a szülök....Aztán mindenki lelkiismerete birja el a továbbiakat...Nekem nem a pénz kell,de azt mondták apa kell,max ha nem vállalja,akkor lemond a szülöi jogárol,de azt neki kell kezdeményezni..Én meg belemegyek..nem a pénze kell,hanem ha felnö a kicsi..eltudjam neki mondani,hogy én mindent megtettem.....S neki is vannak jogai...Én azt gondolom...korrekt voltam...és vagyok,nem hisztizem,nem verem magam,türöm amegaláztatást....De egyszer a kicsi meglesz,s akkor ö lesz a legfontosabb.S meg akarom neki adni az eséjt,hogy legyen neki nagyikája,papija..De ha nem,akkor nem.

Legnagyobb bünöm,az az,hogy egyszerüen,képtelen voltam arra,hogy késalá feküdjek....nem jött az érzés hogy elvetessem....ennyi....ha ez megbocsájthatatlan bün,akkor a jóisten tudja a dolgát....

Egyébbként még annyit én is a fiú is...rendezett családi körülmények közöttnöttünk fel..Csak ö idöben született,én pedig késöi gyerek vagyok...Anyukám 46 évesen vállalt ben...2006-ban meghalt...Apum...92-ben..ö egész fiatalon:-(de nem vagyok egyedül,vannak tesóim...s vigyázunk egymásra.....jól voltunk nevelve....s ök mellettem vannak.....Csak látom bennük hogy fáj nekik,hogy igy jártam.....még akkor is ha látják,fiatalon sokmindent elértem......

Neharagudj ha összevisszaságnak tünik amit irtam..de ez volt bennem....S nem haragszom!

Tisztelem az öszinte embereket...S köszönöm,hogy megosztottad a véleményedet velem.

Üdv:

Angyal

4114. jjhmarta
2008. márc. 27. 06:10

Jó reggelt szép napot nagyikák.

Ágikám fogad öszinte részvétem.

4113. Rozália
2008. márc. 27. 05:51

Sziasztok Nagyikák!

Kívánok mindenkinek nagyon szép napot.

Ha betegünk lenne, annak mielőbbi jobbulást.

Puszi:

Rozika

4112. nitán
2008. márc. 27. 05:47

Jó reggelt nagyikák.

Ági fogadd együttérzésemet.

A betegeskedőknek jobbulást kívánok,és mindenkinek kellemes napot.

Puszi mindenkinek.Erzsók

4111. nagyi57 (válaszként erre: 4105. - Donyta)
2008. márc. 27. 05:06
♣♣A részvét ági3 nak szól ugye,csak elírtad?♣♣
4110. nagyi57 (válaszként erre: 4109. - Rapiné)
2008. márc. 27. 05:05
♣♣Ügyes vagy,jó munkát Neked!!♣♣
4109. Rapiné
2008. márc. 27. 05:01
Sziasztok én most elköszönök megyek gyorsan főzök egykis sonkástésztát és utánna dolgozni megyek.Nektek nagyon jó időtöltést kívánok.Aki beteg gyógyuljon meg este jövök.Probáltam naplót készíteni és sikerült.Este jövök Sziasztok!
4108. ági3
2008. márc. 27. 04:48
Margókám gyógyulj meg minél előbb.
4107. nagyi57 (válaszként erre: 4104. - Rapiné)
2008. márc. 27. 04:42
♣♣Most már ha lassan is de alakulok,picit jobb.♣♣

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook