2013 márciusi babák (beszélgetés)
Ja és az egész terhességem alatt összesen 5-6 kilót híztam, mióta meg diétán vagyok 5 hete egy grammot sem. A doki is meg a védőnő is azt mondta, hogy az nem gond, sőt... hát bennem van egy kis aggódás, hogy nem hízik eleget a baba sem...
Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra, én is márciusra (márc. 21.) várom első babámat (kisfiú), és nem mellesleg terhességi cukorbetegségem is van.
Füge40, arra figyelj oda, hogy ne éhezz! Nem tudom máshol ez hogy van, én 3 hetente járok vérvételre (reggel éhgyomorra, reggeli után, aztán tízórai után mégegyszer vesznek), és otthon magamnak is kell mérnem a cukrot időnként, meg ilyenkor vinni magammal, és amikor veszik a vért mérnem kell nekem is, hogy lássuk a különbséget. Plusz, mikor megyek előtte való nap egész nap gyűjtenem kell a vizeletet, amiből mintát kell vinni. Ha abban találnak acetont, az azt jelenti, hogy éhezik a szervezet. Hát nekem találtak... azóta belejöttem a diétába, hétfőn megyek megint, majd meglátjuk mennyire :) Ha nagyon éhes vagy tényleg rágcsálni kell sajtot, macisajtot, virslit, kolbászt, vagy bármit, ami laktat, de nincs benne ch.
Lehet, hogy neked néznek, nekem már megvolt az utolsó vérvételem, és nem néztek semmi éhgyomrit, sőt, mint írtam, felhívta a védőnő a figyelmem az evésre.2 órával vérvétel előtt kellett ennem...Mostmár csak egy vizsgálat van, egy UH, ami jövőhéten lesz, és NST...Ennyi..:)
le vält a meh lepeny es mindig ausztriäban vagyok
igen meg mindig ausztriäban elek levält a meh lepeny szerencsenk volt 20 percel kesöbb erekbe a länyom meg hal a kolegädnak meg üz
Vegyél norbi túrórudit ne cukrosat...
Igen a túrorudi az 22g szénhidrátot ir:) noh azt tervezem, :)
én 56ról 70 re....hiztam.de most már lassan 71 re megy a mérleg:)
pontpsabban 9 hetesen voltam 56 kg cipőbe ruhába.terhessége lőtt meg vagy 53kg voltam.úgy hogy rám sok ment föl.
illetve a gyűrűim nem jönnek föl egyáltalán, pedig lötyögtek rajtam.-
és pl most is mikor elértem a 160 CH-t akkor eszek sajtot ha éhes vagyok,vagy virslit mert ezekben nincs semmi szénhidrát szinte.éhezni nem hagyom magam azért.én ahogy számoltam, 5 hét alatt 5 kg jött fel....
Tyű nagyon drukkolok nektek, higy minden rendben legyen!!! Ausztiában vagytok most is? Mi történt, volt vmi előjele?
Főnökőmnek 1400 grammosan született a kislánya, ma a legnagyobb lány az osztályban, örőkmozgó :-)) kitartást kívánok!
jol vagyunk csak a kislänyom kicsi 1260 gram marad äprilisig korhäzban
kisläny 1260 gram le vält a mehlepeny jol van de maradni a kell äprilisig lelegeztetö gepen van
Ezek emberek?? Komolyan most mutatták oroszoknál az autóbalesetet a gyereket nem hátra bekötve tették hanem a kalaptartóra!!! Egy egyéves csecsemőt!
Mi van veletek hogy vagytok? Kislányod van jól emlékszem?? Mesélj egy kicsit ha tudsz.
en ebben a forumban voltam sajnos nem märciusba szültem hanem most koraszülöt lett
Sziasztok, dietas kismamik nem irigyellek titetek, nekem nem kell dietazni ,de igy is csak 9 kilot hiztam a 34. hetre hogy eszek rendesen, viszont 2 napja csak 2040 grammra mertek a kislanyomat, aggodok hogy a hatralevo 5 es fel hetben fog-e meg 1 kilot hizni...
a 160 as az még keményebb,mint az enyém.Nekem csokit nem mondott,viszont néha egy szelet turótorta mehet,ma uzsonnára már meg is ettem:D
mennyit hiztál?
én 63,5-röl 78ra.
Nekem jó volta cukrom,mégis ujranézetia doki. 7.1 letta terheléses .
és diétára fogott... de lehet mert sokat hiztam azért.160 as diétát kell tartanom, hát tényleg kemény nah:))))))))nekem nem mondta hogy hogy csináljam azt mondta még csokit is ehetek ha bele fér ebbe a chba...
én irkálom hogy mikor mit ettem és mennyi a szénhidrát tartalma.
én sokat eszem gyümölcsöt narancs ,alma ,kivi.tejet is iszom hát annak is sok a szénhidrát tartalma...
enni azért nem lehet most sem,mert éhgyomri cukrot most is néznek.
nekem ezt nem mondtam, pedig magán dokim van.mármint a kenetvételt.. nekem 34. héten kell menem,de csak hogy megnézzea vérereményem amit majd most vesznek le 32. héten.
engem 18 hetin mikor uh-ra mentem akkor azt mondta hogy legközelebb 30-32héten menjek.Depersze 23 hetesen is voltam uhon. megmost voltam 1 hete 30 .hetesi ulrahangon.És most nekem már nem mondta hogy kell mennem ultrahangra.aztmondta ez az utolsó ultrahang.....viszont a véreredményemlátni szeretné 34. héátemn.
Igennez mindenkinek van a 35-36 héten, ez egy kenetvétel.
a 35 héten van egy hüvelyyi vizsgálat, már csak a streptococus miatt is, ha gáz van akkor tudjanak kezelni. Nekem a 35 héttől már ctg is kell mennem.
Akkor mondok jobbat..:) Engem 22 hetesen vizsgáltak meg, akkor is csak uh volt...Most a 34. hetet taposom...Jövőhéten megyek megint uh-ra.Ha kinyílik a méhszáj, abból nem érzel semmit.És az, hogy be-be keményedsz, még nem gond.Abban pedig a dokinak van igaza, ha nem erősödnek, és nem jönnek 4-5-nél többször óránként, akkor nincs baj..:)Jelzem nincs fogadott dokim..:):) Sztk-ba járok, bőven sok ez így is..:)
nekem az elsőt meg a másodikat kivéve mindig volt hüvelyi vizsgálat is, és a Elődöt is mindig megnéztük uh-n. elég fura ez a doki. magán vagy sztk-s? és úgy nem volt ott, hogy előre megbeszéltétek a mai napot?
sziasztok!
képzeljétek ma kellett volna mennem a 32 hetes vizsgálatra és uh-ra, de amikor odaértem az volt kiírva, hogy szabadság miatt a rendelés elmarad!
24hetesen vizsgált meg a doki utoljára, azóta egyszer találkoztunk de csak a cukorterheléses papírokat adtam neki oda és végig nagykabátban voltam. Nagyon vártam a vizsgálatot mert aránylag sokat keményedek és ezt mondtam már neki telefonon is, de csak annyit mondott hogy ha nem óránként 4*-5* akkor nem gond!Nektek hogy voltak a vizsgálatok? Hüvelyi tényleg csak a 32. héten kell? minden esetre hívtam egy másik dokit és a következő héttől már hozzá megyek! ha esetleg nyitva van a méhszáj, akkor érzek valamit? köszi mindenkinek, és bocsi hogy bepofátlankodok!!!!
majd maximum mást fognak választani :)
Csak nehogy úgy gondolják, hogy ők már egy életre kitanulták magukat, és nagyobb korukban ne foglalkozzanak a dologgal :)
Ha valakit érdekel babaszakácskönyv :)
[link]
:) hát lehet, a védőnőm is azt mondta, azt mesélték neki, hogy ilyenkor mozgékonyabbak. de milyen okos babák lesznek, már most tanultak 1 csomó mindent :)
Én a 32 hetest írtam, nem a 26. heti terhelésest.Arra éhgyomorra kell menni, de , ha akkor nincs baj a cukorral, nem ismétlik.Legalábbis nálunk nem!:)
További ajánlott fórumok: