2013 márciusi babák (beszélgetés)
Nekem is Panadolt mondott az orvosom.
Mondjuk sokaknak ez nem használ. :\
Nekem mázlim van, mert mindenféle fájdalomcsillapítóból egy fél szem is elég, így a Panadol is kivette a fejfájásom legutóbb.
Hű, nekem ez még furább amit írsz, mert a tgyás és gyed alapja ugyan az a bér, az előző évi, akkor számolják csak azt az évit, ha nem volt előtte jövedelmed. nekem azt mondták, nem számít bele se a betegszabi, se a táppénz, hanem az előző év első 180 napja, mégsem így lett. :( ezt az oep és két könyvelő is megerősítette, azért mentem táppénzre szeptembertől. :(
most meg majd januártól az adójóváírás miatt még kevesebb lesz :(
kíváncsi vagyok mit fognak Neked erre mondani, miből számolják..
Attól függ hány hetesen voltál ultrahangon.
Mikor pici a baba, pár miliméter, egypetéjű ikrek esetén előfordul, hogy nem veszik észre.
De mikor már nagyobb, mocorog, észre kell venniük, főleg ha ők is hallgatnak szívhangot.
Igen kicsi annak az esélye, hogy teljesen pont egymás takarásában legyenek.
Jó reggelt.
Tegnap egy furcsa gondolat befészkelte magát a fejembe, és nem hagy nyugodni...
Nálunk az első perctől kezdve fenn állt az ikerterhesség gyanúja. De az eddigi 2 uh-n egy babát láttak, bár gyors vizsgálatok voltak, és nem is a saját dokim, de azért megnyugodtunk. Viszont, tegnap mintha 2 szívhangot találtam volna este. Szerintetek lehetséges h nem vették észre 2 uh-n?
Örülök, hogy segíthettem.
Én 10 hetes voltam és totál paráztam,de három független doki mondta, hogy lehet így már nem volt gond.:)
Ne aggódj minden rendben lesz... Puszi
Hát igen!!!
Tisztelem őket nagyon!!
milyen hónapokban voltál előzőleg táppénzen? volt közte évváltás, vagy egy év volt?
mert nekem az kavart be, hogy ugye év váltás volt és a szülést megelőző évet nézik..
Hát én is utánajártam az oepnél, én szeptember elejétől voltam április közepéig táppénzen, és mikor a gyedet megkaptam, kevesebb lett.. telefonálgatás, és közölték, hogy hát ha táppénzen voltam, akkor mit akarok..
Ha magas volt a béred és a táppénzed is, lehet nem is vetted észre, mert azzal is a max tgyást, gyedet kaptad..
Szerintem a kivett szabiból számolják és a táppénzből, csak akkor él a szerződés szerinti béred a második gyerkőcnél, ha gyedből mész tgyásba és utána gyedre. ha ez megszakad, mégha a szabikat is veszed ki, az fog számítani sajnos..
Köszi!
Én is zinnatot kapok de 2szer 500at a bacira. Csak tudodpont a 12. hében vagyok, nyugodtabb lettem volna ha mondjukegy héttel később kellene szednem.
Szia,
én felfáztam 1,5 hete. Van orvos ismerősöm, meg egy másik lány aki a Klinikákon van a kismama ambulancián azt mondták, hogy lehet szedni Zinnat-ot meg Augmentint. A nőgyógyász Zinnatból a 125 mg-osból írt fel napi 2-őt 5 napig és minden rendben volt...:)
Azért kérdezd meg ha felírnak valamit, hogy tuti jó e.
Hát sajnos nem.
Így a baba érkezése előtt meg pláne nem.
Nem lesz ebből semmi a saját véleményem szerint sem.
Nagyon úgy tervezem, hogy vissza költözünk ide.
Majd hülyének néznek a szomszédok, de ez legyen a legkevesebb. :-)
Csak így babáson olyan macerás a költözködés, meg ez az egész nyűg. Nha ettől szívesen megkíméltem volna magunkat...
Ezt megértem, h nem tudtok így ottmaradni, és gondolom ti sem álltok úgy, h ezt most farzsebből kifizessétek :-((
Remélem tud valamit tenni/ megmagyarázni bár tapasztalatom sztint aki ilyt agyerekével megtesz attól nem számíthat azember semmi jóra...
Igen, a baba a legfontosabb most.
Próbálom nyugodtan kezelni a dolgot, mert végül nem ez a világvége, csak csalódtam. :\