2011 novemberi babavárók (beszélgetés)
A Toxoplazmózisról annyit(az én esetemben),hogy 4 cicánk volt és 1 kutyusunk(kislány korom óta),és a januárban elvégzett(mert ezt amúgy teherbeesés előtt kellene elvégeztetni)vizsgálat alapján SOHA nem estem át Toxoxoplazmózison...Lehet azért mert egyik állat se jöhetett be a lakásba,nem volt alom stb.A Cytomegalovíruson átestem,védett vagyok.Nekem ez fura,hogy később csinálják meg...Direkt az orvosom mondta,hogy még teherbeesés előtt nézzünk TORCH vizsgálatot.
Nem lehet tudni, a doki is csak annyit tud kitapintani, hogy a méhed mekkora, és zárt-e a méhszáj. Méretet csak az uh lát, úgyhogy marad az izgulás, de inkább próbálj bízni benne! Ha a magzat a biometriai adatok alapján kisebb/nagyobb, mint az utolsó menstruáció kezdete óta számított terhességi kornak megfelelő méret, nem feltétlen jelent gondot, hanem hogy nem pont félidőben estél teherbe. Ha jelentős eltérés van, az gond lehet, de inkább ne erre koncentrálj, hanem arra, hogy minden rendben lesz!
De jó neked:) Én mára kaptam időpontot a védőnőtől, de főnököm megkért, hogy menjek máskor:( Tele van a hócipőm:(
Most megyek, készülődnöm kell, mert 11-re megyek terhestanácsadásra. Majd írok, mi volt.
Szerintem egész biztos, hogy van egy címlistájuk, mert az én SZTK-s nőgyógyászom is rögtön előkapott egy listát, és onnan nézte meg. Meg szerintem a recepción is tudniuk kellett volna, ahol időpontot kérsz.
A toxo 5000 Ft. A másik 4000. Igen, nagyon komolyan árthat a magzatnak, ha az ember terhesség alatt fertőződik meg. De ha szerencséd van, és a dokid olyan helyre tud beutalót adni, ahol meg tudják csinálni, akkor ingyenes.
Szia! Igen, nagyon felháborító ez az egész. Mondjuk a háziorvosom nem abban a kerületben van, ahol lakunk, de direkt megkérdeztem a helyettesítő dokit, mondja már meg, hova kell mennem, és fogalma nem volt! Gondoltam, van nekik valami címlista vagy akármi...Pedig majdnem szomszédos kerületekről van szó. Nem gond, érted, google, megnéztem, telefonáltam párat, mire megmondták, kerületen belül melyik helyre kell menni, illetve utca szerint kihez tartozom. De akkor is bosszantó.
Az meg, hogy nekem kellett elvinnem a vért...Gondolhatod, én is csak néztem, hogy most ez komoly?!? Egyszerűen nonszensz.
És mennyi a Toxoplazma vizsgálat? Az a 9000 Ft, vagy több vizsgálat ennyi? Pedig a toxoplazma szerintem fontos lenne, mert ha gond van, az fejlődési rendellenességekhez vezethet, vagy akár vetéléshez is. Legalábbis én így tudom.
De jó! Örülök, hogy minden ok. Én majd szerintem május 7. után megyek 12. hetire, ma megyek először terhestanácsadásra, ma biztos, hogy kell adniuk beutalót. Én is attól félek folyton, hogy vajon növekszik e a baba rendesen. Szerintetek lehet tudni valahonnan? Mert a doki biztos kitapintja valahogy, meg az UH, de 1 hónapig az ember semmit nem tud, mert csak kb. havonta van UH meg terhestanácsadás. Kész őrület, mire az ember eljut a következő UH-ig.
Mi az a Wassermann vizsgálat?
Szia! Én sem értem, mire jó a szabad orvosválasztás, ha nem tud bárhova beutalót adni. Toxoplazmára engem alapból küldött a doki, nála úgy látszik, ez a szokás. Egyébként 15 évesen én is átestem rajta már, imádom a macskákat, és hát megállás nélkül dögönyöztem őket:) Tehát elvileg kell lennie ellenanyagnak.
Hát ez elég szomorú, hogy így zajlik az eü. Mondjuk pár dolgot nem értek. Nekem pl. a nőgyógyászom az UH után rögtön megmondta, melyik védőnőhöz tartozok. A címet nem tudta megmondani, de szerencsére tudtam , merre van. Úgyhogy nem nekem kellett nyomozni. Szerintem a te nőgyógyászodnak is meg kellett volna mondania, de talán még a körzetinek is. A másik, hogy hogyhogy ők nem küldik a vért a toxoplazmózisra. Én Pécsett lakok, nem hiszem, legalábbis remélem, hogy nem nekem kell felmenni Pestre, ha csak ott végzik ezt a vizsgálatot. Nekünk is van kutyánk, mindenképp meg akarom csináltatni ezt a vizsgálatot, bár a toxoplazmózis tudtommal macskáknál van inkább, meg én kiskoromban csomót voltam falun nagymamáméknál, úgyhogy szerintem biztos átestem már rajtam. De szerintem akkor sem neked kellett volna cipelni a vért, pláne, hogy szerintem nem higiénikus vagy nem szabályos. Azt meg igazán megmondhatták volna neked előre, hogy nem végeznek ott vércsoport meghatározást vagy mit, anélkül, hogy sorba kellett volna állnod. Úgyhogy nagyon fel vagyok háborodva ezen.
A toxoplazma, meg valami cytomegalovírus vizsgálat lett így fizetős az ántsz laborban. Tényleg agyrém, hogy mennyi minden miatt kell rohangálnunk, ahelyett, hogy pihennénk, mert nagyon fontos lenne, hogy most ne stresszeljük magunkat.
Kösz, hogy aggódtok, velem minden rendben, múlt héten voltam 12. heti uh-n, utána rögtön indultunk rokonlátogatóba, ezért nem tudtam jönni az ünnepek alatt. A baba szépen nőtt (11+6. nap 50 mm), rendben dobog a szíve, nagyon nyugodt volt, aludt, úgy kellett felébreszteni, hogy le tudják mérni a tarkóredőt (1,8 mm). Két nappal kisebb a feltételezett koránál. Levették aznap a kombinált tesztre a vért is, csütörtökre lesz eredmény. Mostantól nem vagyok hajlandó aggódni, minden rendben lesz. Legközelebb a 16. heti Afp vizsgálatra kell mennem.
Nagyon sajnálom, ami a két elköszönővel történt, remélem, több baj már nem lesz!
Szia! nekem a háziorvos vérképre meg wassermann-ra nem tud beutalót adni.Mire kinyomoztam,hogy tudnám mégis levetetni,vagy 5telefonomba került.Toxoplazmozison gondolkodom,bár 21éve tartok macskát,szültem már gyereket,tuti immunis,védett vagyok,pénteken úgyis Újpesten van dolgom,az ÁNTSZ-ben sokszor jártam,17évig éltem Újpesten,megcsináltatom a biztonság kedvéért.
Hú,ez nem semmi!Én egy egész kicsi városban lakom,egy alap kórházunk van,de nem kell 25x menni vizsgálatokra.Megáll az ész!És kerülje a kismama a stresszt!Milyen laborvizsgálatért kell fizetni?
Csütörtök-pénteken intéztem a vizsgálatokat. Hát, nem csalódtam, a magyar egészségügy hozta a formáját.
Kezdődött ott, hogy pénteken elmentem a háziorvoshoz, aki persze szabin van, ezért helyettesítették. Szerencsére megkaptam a beutalót a vérvételre és az EKG-re. Péntek reggel mentem a vérvételre, kiderült, hogy mire bejutottam, már elvittek egy adagot, ezért most a vércsoportot nem tudják nézni nálam, majd még egyszer kérnem kell beutalót az orvostól és még egyszer elmenni vérvételre. Kiderült az is, hogy a toxoplazmózist ők nem tudják vizsgálni, ezért adtak egy ampulla vért, hogy minél hamarabb juttassam el Újpesten a Megyeri úti ántsz laborba...Persze címet nem kaptam, csak hogy Újpest Városkaputól kell menni valami busszal. Szuper, kimentem Újpestre, közben mozgósítottam anyut meg páromat, hogy keressék, hova kell menni és hogy lehet odajutni. Kiderült, hogy kinn van a fenében, egy busz megy oda, de az 8 és 2 között nem jár...Nah, akkor elindult párom kocsival munkahelyről, hogy elvigyen. Nagy nehezen megtaláltuk, vártunk jó sokat, leadtuk a cuccot, majd a dokinak küldik az eredmény, szuper. Elindultunk vissza, akkor jutott eszembe, hátha ők is tudják nézni a vércsoportot, így vissza, sor megint kivár, nem, ők nem tudják. Azt sem értettem, miért nekem kellett elvinnem a vért, de mindegy. Oké, akkor vissza Béke tér, EKG, az már szerencsére gyorsan ment és oda is adták az eredményt, jó lett. Közben telefonon kinyomoztam, hogy melyik védőnőhöz tartozok, beszéltem vele.
Délután felhívnak a laborból, hogy elnézésemet kérik, de nem vették észre, hogy ami papírt vittem, az nem beutaló, és így fizetős a vizsgálat. 9ezer ft. Utaljam át vagy szerezzek beutalót. Nah, itt már annyira kész voltam, mint a fene, pedig ez még csak a kezdet.
Meg ezzel a hidegfronttal ma nagyon fájt a fejem!
De-de szuperül működnek a hormonok!:-)
én a múltkor is figyeltem ezt, hogy mikor jött a hidegfront, akkor mindenkinek jobban hányingere volt, és erősödtek az egyéb tünetek is. Most megint jött a hidegfront, úgyhogy szerintem azzal függhet össze.
Te is?:) Én 3 napja nagyon, gondoltam arra, hogy a kajától van, de tuti nem attól. Kevesebbet is eszem így, hogy émelygek, az utóbbi hetekben fogytam is.
De legalább tudjuk, hogy rendben vannak a hormonok, nem?:)) Melleim és a mellbimbóim is folyamatosan fájnak a legelejétől kezdve.
Hm ez érdekes...Mi pénteken leszünk 12 hetesek és bár émelygek a 6.héttől,de 2-3 napja eldurvult a dolog....:-)
Sziasztok! Hogy telt a húsvét? Remélem, mindenki pihizett is:)
Tobea82, nagyon sajnálom!!:( Kitartást kívánok neked.
Eddig nem volt hányingerem, de most 3 napja émelygek. Azt hittem, megúszom, erre most, hogy betöltöm a 9 hetet, elkezdte:) Nem kívánok semmi kaját, ha eszem, utána fél óráig jó, de aztán újra kezdődik.
Én is vettem kismama farmert, nagyon kényelmes:)
Sziasztok! Mindenkinek kellemes Húsvégi Ünnepeket!
Zsanett és Tobea nagyon sajnálom a történteket, remélem hamarosan sikerülni fog a teherbeesés, és egészséges kisbabátok lesz!
Nadda, mi van veled, régen hallottunk felőled, jelentkezz légyszi!
Sziasztok. Kellemes Ünnepeket mindenkinek. Most láttam, mi történt Tobeával. Iszonyat. Már azt hittem, hogy ennyi hetesen ha kibírta valaki, már nem nagyon történhet ilyen. De úgy látszik, nem lehet megnyugodni. Én is félek, hogy vajon a 12. hetin minden ok lesz e, hiszen még nem lehet érezni semmit. Nagyon sajnálom.
Én is Kellemes Ünnepeket kívánok!A 12.heti ultrahangosoknak meg csak jó híreket kapjanak!:-)
Sziasztok!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Sziasztok!Mindenkinek kellemes húsvétot,illetve jó pihenést kívánok a hosszú hétvégére!Őszintén sajnálok Mindenkit akinek távoznia kell a babavárók klubjából!Én nem is gondoltam hogy ilyen gyakori a magzat elhalás,borzasztó,sajnálom!
További ajánlott fórumok: