Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

2010. nov. 18. 13:08
Végül vettem olyan kálciumos d-vitaminos pezsgőtablettát amit írtam. 1600 ft volt, 20 db van benne, kismamáknak ajánlják de csak naponta max 1-et. Ma vettem házi tejet is, úgyhogy a végén már kálcium-túladagolást hajtok végre :)) Lehet, hogy nem csak a baba lesz erős csontú és fogú, hanem nekem is kinőnek a kihúzott fogaim :)
2010. nov. 18. 13:05
ha már itt a riogatásról van szó :)) én a hsg-re úgy mentem, hogy nem vettem be semmit, pedig mondta egy lány hogy előre vegyek be görcsoldót. Az a dolog nem tartott tovább 10 percnél, de a hatása alatt voltam napokig. Úgy éreztem, ha ez ennyire rossz volt, hogy fogom kibírni a szülést. persze azt már muszáj lesz. Ezt meg azért volt muszáj, hogy legyen egyáltalán szülés :)) A félelmeket legyőzi az ösztön úgy látszik. Amikor utána kérdezték ismerősök, hogy miért nem vettem be gyógyszert ha már egyszer kaptam ilyen jó tanácsot, azt mondtam, tudni akartam, hogy tényleg annyira fáj-e vagy hős vagyok. Hát nem voltam hős. Vörös voltam a fájdalomtól és folyt a könnyem. De hát túl vagyok azon is
4826. 84cbd599cc (válaszként erre: 4825. - Ildi87)
2010. nov. 18. 13:01

szia, láttad, hogy írtam? Megyünk szombaton :))

Kislányod jobban van kicsit?

4825. Ildi87 (válaszként erre: 4824. - Ildi87)
2010. nov. 18. 12:53
....a derekam is fájt.... :))) bocsi
4824. Ildi87 (válaszként erre: 4820. - Katicabogár85)
2010. nov. 18. 12:52

Én is iszonyatos görcsölgetős vagyok, főleg akkor amikor nem szedtem fogamzásgátlót. sőt nem csak a hasam fájt, szemmel táltahóan megdagadt mindig a méhem, fájt a lábam, a dekarak, szóval mindenem, szörnyem megviselt minden hónapban a dolog. Na de a szülési fájás. :))) tényleg köze nincs egymáshoz a kettőnek. én egyféleképp tudtam elmondani amikor megkérdezték hogy milyen volt, hogy olyan mintha szét akarnánk tépni, de szó szerint, a lábaimat el akarnák választani a felső testemtől, mert nem csak a has fáj, körbe a derék, minden, tehát az egész.

de attól függetlenül 5 percel utána már azt mondtam hogy bármikor jöhet a következő. túl lehet élni, a legcsodásabb dolog a világon.

és tényleg nem szabad félni, akkor sokkal jobban megviseli az embert, ha félsz tőle hogy mi lesz.

4823. katicabogár85 (válaszként erre: 4821. - 7512bbbdc7)
2010. nov. 18. 12:51
Jájjj... Természetesen akkor még elképzelni sem tudom azokat fájdalmakat, de majd akkor lesz alkalmam megismerni őket. :) Az biztos nagyon csodálatos érzés mikor édes kis testét rád teszik, már nagyon várom!!! De addig még van idő.
4822. Cippora (válaszként erre: 4821. - 7512bbbdc7)
2010. nov. 18. 12:46
Anno többször is küldtek vérvizsgálatra pajzsmirigy miatt,de alaptalan volt a félelem.Most gondolom majd megint fognak.
2010. nov. 18. 12:39

Nekem van mikor ülök és érzem, hogy elkezd kalapálni a szívem, olyankor pánik (bár mostanában már nem), aztán kiderült, hogy a p.m. gyógyim teszi ezt, emelték az adagot....de igen terhesség alatt normális, ha gyorsabb....

Katicabogár az első szülés előtt én is a gátmetszéstől féltem:) azóta már nem:))))

ott mikor a szülés utána matatott a doki, kérdeztem mit csinál, azt mondta varr, mondom mért vágott?:))))

én is cataflamos menzista voltam, óriási fájdalmakkal, nem akarlak riogatni, hogy ezt a fajta fájdalmat mennyivel szorozd be....viszont ahogy kijött a baba és rád rakják, abba a pillanatba elmúlik minden fájdalmad, és ez nem közhely, ez így van:)

na nem mondom emlékezni fogsz rá azért, de ez így van jól:)

2010. nov. 18. 12:21

Sziasztok! Régen nem írtam, csak most annyira lefoglal a tanulás, hogy csak ritkán jövök fel, akkor is csak egy gyors olvasgatásra.

Gratulálok a jó eredményekhez!

Már én is éreztem a babánkat, olyan kis finom rebbenéseket! Olyan jó volt! Mindig lesem a pocakom, hogy kinyomja-e már valahol magát, de még nem, lehet ez még korai.

A szüléstől talán annyira nem félek, mint a gátmetszéstől meg a varrástól, attól valahogy jobban. Arra kíváncsi vagyok, hogy mennyire fáj a szülés (kis mazochista :)), azért mert nekem mikor meg volt a menszeszem iszonyatos görcseim, megkockáztatom, hogy már-már fájásaim voltak, csak cataflammal tudtam átvészelni, de addig amíg nem hatott, úgy éreztem szétszakadok alulról. Van olyan akinek nem fájt sokkal jobban mint menszeszkor?

4819. Ildi87 (válaszként erre: 4818. - Cippora)
2010. nov. 18. 12:14

Sziasztok!

Tényleg nem magas a vérnyomásod. a megemelkedett pulzus meg úgy tudom tök normális terhesség alatt, hisz ilyenkor a vér mennyisége is megnő, több vért szállít a szervezet, hogy a babának is jó legyen, és éppen ezért a pulzus is megnő. persze gondolom normális keretek közt, de ha neked otthon nem magas akkor nem hiszem hogy baj lenne.

4818. Cippora (válaszként erre: 4817. - Rekag)
2010. nov. 18. 11:58
Na de az van,hogy ha mérik,akkor magas,ha én mérem akkor normális :D A védőnő mondta,hogy a vérnyomáscsökkentőtől kifeküdnék,ha valóban ez a helyzet,de szerintem 24 órás vérnyomásmérés lesz a vége.Pulzusom is itthon,nyugiban jó,ha mozgok picit magasabb,de még az is jó,ha mérik,akkor viszont az egekben :( Úgy haragudtam magamra...mit bonyolítom az életem?!
4817. rekag (válaszként erre: 4816. - Cippora)
2010. nov. 18. 11:45

A megemelkedett pulzus nem gáz, nekem is emelkedettebb mint nem terhesen. Gyógyszert 140/90 feletti vérnyomásnál fognak csak írni, addig nem tekinthető magasnak. A 70-80-as pulzus egyébként szerintem teljesen normális, ha jól tudom 75 a legoptimálisabb, a 95 már kicsit magasabb, de nem vészes.

Ne aggódj, nagyon messze vagy még a mgastól szerencsére. :)

4816. Cippora
2010. nov. 18. 11:35

Sziasztok!

Ma megjött a kombinált tesztem eredménye,szerencsére minden értékem jó lett :)

Volt valakinek magas pulzusa a terhessége alatt?Ugyanis nekem sajnos nagy értékeket mért a védőnő,és a magas pulzus felviszi,az egyébként béka segge alatt lévő vérnyomásomat is.Itthon kell napi 3-szor mérnem,és 100/60 körüli vérnyomásokat meg 70-95 közötti pulzusokat mérek.Félek nehogy elkezdjenek velem gyógyszert szedetni,mert csak akkor megy fel ha mérik.Izgulok,vagy mi a fene...pedig amúgy nem is :D

4815. rekag (válaszként erre: 4814. - 84cbd599cc)
2010. nov. 18. 11:23
A hepát mindegy mikor veszik le, nincs isőhöz kötve. nekem pl. a 10. héten szűrték.
4814. 84cbd599cc (válaszként erre: 4796. - Ildi87)
2010. nov. 18. 10:53

most nincs időm visszaolvasni, csak neked írom meg, hogy beszéltem a Csillával a 4d-n és szombaton mehetünk fél 10-re popsit nézni (ő fejezi ki így magát :). Szerintem nem lesz nagy meglepetés, de azért izgulok megint. Azóta inkább nem vettem semmilyen színű semmit se.

Megyek a háziorvoshoz időpontot egyeztetni vérvétel ügyileg. remélem a hepát nem kell annyira közel a 16. héthez, ha kedden tudná levenni, akkor 15+4 leszek. Na majd megbeszéljük.

4813. 7512bbbdc7 (válaszként erre: 4812. - Rekag)
2010. nov. 18. 10:46
Köszi, csak olyanom nincs:(
4812. rekag (válaszként erre: 4811. - 7512bbbdc7)
2010. nov. 18. 10:34

Szia!

Húú az nagyon rossz tud lenni, sajnálom!

Sajnos semmit sem tudok javasolni, amit pocakosan lehetne szedni. Esetleg rozmaringos krémmel tudod kenegetni, az rövid időre lehűti és legalább addig sem fáj. A többi fájdalomcsillapító krém és tabi felejtős. :(

2010. nov. 18. 10:08

Sziasztok

nemrég beállt a derekam, lehajolni egyáltalán nem tudok:( 1-1 mozdulatnál meg síkitok, több mint 2 éve nem volt ilyenem, akkor pont Zotyával már pocakos voltam, de még csak sejtettem, és megcsináltam a tesztet (szeptember eleje) és pozítiv lett:) úgy hogy nem szedtem be a gyógyszereket amit kaptam a derekamra......

azt tudom, hogy ilyen flector krém meg tapaszt nem lehet pocakosan, pedig azok jók, tudtok valamit amivel lehet kenni, vagy valami ötlet?

most rajtam van a cosmodisk már vagy 2 órája, de semmit nem javult....:(

mellesleg meg ma van a házassági évfordulónk:) tortát kéne sütnöm, de így???

4810. fildus
2010. nov. 18. 08:34
Engem nem vágtak egyáltalán, már az első gyermekemet is gátvédelem mellett szülhettem meg. Igaz kicsit repedtem, de azt mondta az orvosom, hogy ezzel mégis "jobban" jártam, mintha vágtak volna.
2010. nov. 18. 08:24

Sziasztok!

Az első fiamat indították a 36.héten,mert nyakán volt a köldökzsinór,ő 3200grammal és 54centi volt,3 centis volt a vágásom:S

Danikát sok pihenéssel sikerült benttartani a 37.hétig ő is3200gramm lett és 53 centi.Danit már gátvédelemmel szültem:D

4808. fildus
2010. nov. 18. 08:11
Ritu kislányom is hátsó falon mélyen tapadt meg, nagyon későn a 21. héten éreztem csak...
4807. gicus83
2010. nov. 17. 22:11

Sziasztok!!!

az én kislányom 1nappal jött korábban mint a kiírt időpont 3200g-al és 52cm-el.Én rendesen szültem és tényleg csodás érzés ahogy kicsusszan,de a gátmetszést én is megszenvedtem.

Most is inkább attól félek,nem is a szüléstől hanem ami utána jön.Én mondjuk 1hét után már tudtam ülni,de az első pár napba csak feküdni tudtam mert ha álltam vagy ültem iszonyúan fájt.

Nekem is mellső falon tapadt a lepény akkor lehet én is várok még a mocorgással!:)

A kislányommal hátsó fali volt mégis csak a 20.héten éreztem mocorogni.

2010. nov. 17. 20:19

Ja és én az első gyerköcöt 17 hetesen, a másodikat 20 hetesen éreztem (bár ott nagyobb súlyom volt, azt mondta a doki azért nem érzem, sok a zsír:)

most én vasárnap éreztem egy nagy rúgást, azóta kis kaparászások, de lehet csak a beleim:)

2010. nov. 17. 20:18

Sokat irtatok, csak átfutottam

hát remélem most a 3. babóm inkább kint akar megnöni:)

én a lányomat 2 nappal előbb szültem a kiirtnál: 4300 gr és 51 cm-vel, nagy gátmetszésem volt, sokáig talán 3 hétig ülni se tudtam:(

a fiamat 11 nappal előbb szültem 4140 gr és 58 cm-vel:) nagyobbat vágtak, pedig gátvédelemre számítottunk, de nagyobb volt Zotyám feje és gyorsabban jött....de most csak 2 hét volt a nagyon vészes időszak:)

2010. nov. 17. 20:16
Örülök, hogy egyre többeknek moccan meg a baba! Én sajnos még nem nagyon érzek semmit, bár néha mintha dübörögne odabent, de valószínűleg még nem őt hallom, hiszen még csak 13 hetes vagyok. Én is természetes úton szeretnék szülni, de persze akkor sem esek majd kétségbe, ha császározni kell...a lényeg, hogy a baba épségben kijusson a pocakból! :) Képzeljétek, hogy az émelygés és az állandó hányás után 2-3 napja olyan iszonyatos farkas éhség tört rám, hogy magam sem hiszem el! :) Ennek örülök, mert eddig nagyon visszafogottan tudtam csak enni!
4803. t.heny (válaszként erre: 4802. - Fildus)
2010. nov. 17. 19:29

hát akkor nektek is jól összejött.Lényeg, hogy minden rendben lett! :D

Most mennem kell, holnap jövök!

sziasztok

4802. fildus (válaszként erre: 4801. - T.heny)
2010. nov. 17. 19:19
Mert szülés közben fertőzést kapott és átszállították egy másik kórházba.
4801. t.heny (válaszként erre: 4799. - Fildus)
2010. nov. 17. 19:07
hogyhogy olyan későn?
4800. rekag (válaszként erre: 4796. - Ildi87)
2010. nov. 17. 19:07
Mi is 2500 g-mal hoztuk haza. :)
4799. fildus
2010. nov. 17. 18:51
Az én kislányom a 38. héten született 53 centivel és 3440 grammal és 3010 grammal 11naposan vihettem haza...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook