Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

5548. rekag (válaszként erre: 5547. - Judika75)
2010. nov. 30. 16:21
az Á betűs nevek jól illenének hozzá, pl. Ábel.
5547. Judika75 (válaszként erre: 5582. - Rekag)
2010. nov. 30. 16:09

Anyósomnak is nagyon tetszik a Zora lánynév :)

Valami jó hangzású fiúnevet kell keresnem a Falvaihoz mert még a végén kukis lesz :) ő is.

Majd ha van ötletem megirom :)

5546. Ildi87 (válaszként erre: 5545. - Somnat)
2010. nov. 30. 15:00

Íme a lista:

Ez nem szentírás, de minden benne van és én mindent használtam belőle!

ágy, matrac

bútor, szoptatós fotel

bébiőr

légzésfigyelő

hordozó, autósülés

babakocsi, szúnyogháló

takatró 2-3 db (vastag, vékony)

mérleg

kád

hőmérő (szobai, víz)

cumisüveg

előke

mosó kefe (üveghez, orrszívóhoz)

sterilizáló

kiskanál

tejtároló pohár

hajkefe

ételmelegítő

lázmérő

körömvágó olló

pelenka kuka

popsitörlő

textilpelenka 20db

kifogó

lepedő

ágyba fejvédő(rácsvégő)

pelenkázó lap

pelenkázótáska

orrszívó

eldobható pelenkázó alátét

hálózsák

játék

zenélő

hősugárzó

mellszívó

napernyő (babakocsira)

vízforraló

párologtató (akár radiátorra akasztható)

baba tea, babavíz

később etetőszék

ruhácskák

Kozmetikumok:

napraforgó olaj

bepanten

popsikrém

hintőpor

fülpucoló

alkohol

vatta

fürdető

fertőtlenítő kézmosó szappan

És a legfontosabb rengeteg szeretet! :D

Egy kicsit össze vissza van, de remélem segítettem vele. :)

5545. somnat (válaszként erre: 5583. - Ildi87)
2010. nov. 30. 14:44

Az jó lenne!

Ha lesz egy kis időd, légyszi pötyögd be.

Első babásoknak biztos nagyon jól jön!

5544. knzs (válaszként erre: 5405. - Dorabiczok)
2010. nov. 29. 17:44

Sziasztok!

Mi eddig még nem vettünk semmit, bár lehet, hogy el kellene kezdeni, mert nem akarunk egyszerre nagyon sokat kiadni, azt gondoltuk, hogy majd szép apránként. Eddig csak toltam a dolgot magam előtt, DE tegnap kaptunk néhány használt babaruhát, azt hiszem ez lesz a kezdőlökés. Babaágyat úgy néz ki, nem kell vennünk, azt kapunk használtan, csak majd esetleg felújítja apuka, ha kell, meg csinálni akar bölcsőt is neki :) Babakocsit majd március környékén gondoltuk megvenni leghamarabb, mert nem akarom addig is tárolni, de azért ha látunk valahol olyat, ami nagyon megéri, biztos megvesszük.

2010. nov. 29. 16:55

Sziasztok!

Az biztos hogy sokat jelent, hogy vidéki vagy nagyvárosi bölcsiről van szó. Vidéken általában örülnek ha van gyerek és szinte mindenkit fel is vesznek. Itt ha csak azok jöhetnének, akiknek dolgoznak a szülei, akkor egy-két gyerek lenne csak, sajnos.

5542. Ildi87 (válaszként erre: 5534. - Bereve)
2010. nov. 29. 16:53
Amikor még egész pici volt én sem nagyon neteztem, örültem hogy arra volt időm amikre kellett, de most hogy nagyobb mint ahogy Réka is írta sokat játszik egyedül, a gép mindig be van kapcsolva, és ha épp elvan, akkor ideugrok, olvasok, írok, és megyek vissza a kicsihe.:)
5541. Ildi87 (válaszként erre: 5527. - Fildus)
2010. nov. 29. 16:48
Lehetne, de akkor le kellene mondjak a gyedről.
5540. rekag (válaszként erre: 5534. - Bereve)
2010. nov. 29. 16:22
Nevelés kérdése a dolog. Flóra rengeteget játszik egyedül. Így szoktattuk, mert nem tudok a nap minden percében mellette lenni (főzés, teregetés, takarítás stb.). Délelőttönként így van kb. fél-1 órám amikor annyira belemerül a játékba, hogy nem igényel, meg délután is van ilyen időszaka. Ez a nagy titok. :D
5539. danika2010 (válaszként erre: 5534. - Bereve)
2010. nov. 29. 16:12
Nekem ma azért volt időm,mert Dani nagyon korán kelt és délelőtt sikerült visszaaltatnom.Amúgy nemrég jöttünk a sétából és bealudt.De ki tudja meddig:s
5538. sargareka (válaszként erre: 5536. - Bereve)
2010. nov. 29. 15:59
nekem nem feszul, de nem is fajdalmas, inkabb mintha gorcsolne....
5537. sargareka (válaszként erre: 5536. - Bereve)
2010. nov. 29. 15:58

nekem "csak" a mehem kemenyedik meg, akkor hason keresztul ki lehet tapintani az egesz kokemeny mehet...ez olyan fel percig tart es aztan elmulik.az elso babanal en sem nagyon tudtam mi is ez,csak amikor mar nagyobb volt hasam,jottem ra.

most viszont elsore felismertem....

azt szoktak mondani, hogyha kemenyedik a mehed, akkor lehetoleg minnel kevesebbet simogasd.

azt hiszem van ebben igazsag.

5536. Bereve
2010. nov. 29. 15:28
Már a többiek előzőleg megnyugtattak, hogy az a baba, de annyira feszül, hogy nem tudom eldönteni...:((
5535. Bereve (válaszként erre: 5533. - Sargareka)
2010. nov. 29. 15:27

És valóban az egész pocid megkeményedik ilyenkor, vagy csak bizonyos helyeken?

Magne b6 nekem is megy, már kezdetektől.

5534. Bereve
2010. nov. 29. 15:25

Na megyek, egész jól beindultam az angollal, csak el kellett kezdenem. Plusz egy rakás vasalni valóm van. Ja!

Annyit szeretnék kérdezni, hogy akinek már van csemetéje és pici még (nem ovis, bölcsis kb 3 évig), hogy jut ideje pl a netre? Nem szemrehányás, félre ne értsétek, csak jó tanácsokat várnék, mert az ismerőseim közül, mindenki panaszkodik hogy nem jut idő semmire, és persze engem is riogatnak, hogy majd megtudom, ha megszületik a pici. Aztán pozitív példaként vannak itt kismamik, akiknek igenis jut ideje még ide is felkukkantani, hiába van már pici gyermek.

5533. sargareka (válaszként erre: 5531. - Bereve)
2010. nov. 29. 15:24

nekem mar sajna kemenyedik a mehem, magneb6-ot szedek masfel hete....

az elso terhessegemnel csak a 22 hettol kemenyedik, most viszont a 14-tol...

remelem,ennek ellenere minden rendben lesz.

5532. Bereve
2010. nov. 29. 15:20

Jövő7en meg 19 hetes uh lesz, amit már nagyon várok. Bár fiút tippelt a doki a 12 hetesen, de én is úgy gondolom, h fiú, ekkorákat feszíteni már most...

És mi lesz később?? Szétrúgja a bordám?:DDDDD

5531. Bereve
2010. nov. 29. 15:17

Ma reggel voltam terheléses cukron, holnapra már lesz eredmény, nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon emiatt volt e a majdnem ájulásom a múltkor. Remélem nem!!

Mivel holnap úgyis hívom a dokimat, megkérdezem ezekről a dudorgásokról, mert tegnap egész nap nagyon aktív volt manócska, és marhára feszül, mikor aktív...:DDD

Remélem tényleg ő az és nem a méhem keményedik.

5530. Bereve
2010. nov. 29. 15:13

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, csak pár napig nem nézek fel és alig győzőm visszaolvasni!:DD

Ildi: a keresztgyerekeim között nincs 2 év a korkülönbség és hát.... azt kívánom neked könnyebb legyen, mint amennyit nővérem szenvedett, főleg eleinte...Pedig én a szomszédban lakom és anyukámék sem messze, így volt segítsége, de még így is szívás volt. Ami viszont nagyon jó, hogy most már nagyon jól elvannak és sokat játszanak együtt. Szóval az eleje a nehéz, de én ezt végignéztem, így megfogadtam, hogy legalább 3 év korkülönbség lesz az enyémek között!:DD

5529. sargareka (válaszként erre: 5528. - Rekag)
2010. nov. 29. 14:35

nagyobb varosokban nalunk is ez a helyzet sajnos, mi videken elunk, igy hat eleg hely van az oviban.

Szerencsere....

5528. rekag (válaszként erre: 5525. - Sargareka)
2010. nov. 29. 14:18

lehet hogy nálunk is felvennének ha nem lennének túlzsúfoltak az ovik...

itt Fehérváron pl. annyira nincs hely az ovikban, hogy várólistára teszik azt a gyereket akinek az anyukája otthon van a kisebb tesóval. várólistáról meg elég nehéz bekerülni. szóval Flóra úgy tud oviba menni szep-től, hogy anyósom tesója az ovivezető és elintézi nekünk a dolgot, annyi a kitétel, hogy én nem mutatkozhatom az első évben a tesóval, és pocakkal sem. úgyhogy apa fogja beiratni, ő viszi és hozza, ő jár szülőire is és a mama fogja beszoktatni.

5527. fildus (válaszként erre: 5526. - Ildi87)
2010. nov. 29. 14:13
És kistesó születése előtt a nagy nem lehetne bölcsis?
5526. Ildi87 (válaszként erre: 5521. - Fildus)
2010. nov. 29. 14:12
Sanja nem jó! Saját cégemben dolgoztam és annyi munkáltatóit csinálok magamnak amennyit csak akarok, de azt mondta a bölcsiigazgató, hogy a nyilvántartásból kibukna, hogy gyedet kapok, az meg nem hiányzik, hogy megvonják tőlem, mert ugye a gyed igénylésnél meg nyilatkozni kell, hogy nem folytatsz kerső tevékenységet, vagyis nem részesülsz munkabérben....
5525. sargareka
2010. nov. 29. 14:11
Itt nalunk is elvileg 3 eves kortol lenne,de ha ugy adodik akkor felvesznek kisebb gyerekeket is.
5524. rekag (válaszként erre: 5523. - Sargareka)
2010. nov. 29. 14:07
ez érdekes, mert nálunk csak betöltött 3 évesen veszik fel a gyerekeket oviba.
5523. sargareka (válaszként erre: 5520. - Ildi87)
2010. nov. 29. 14:06

felvettek, minden problema nelkul.

Az en fiammal egyutt kezdtek az ovit, (o akkor 2 eves volt, az enyem 3,5), es mivel ismertek egymast sokkal konnyebben ment a beilleszkedes is.azota mar ok elkoltoztek es mar masik oviba jar, ott sem volt problema a kora.

5522. fildus
2010. nov. 29. 14:00
Igaz nekem a kislányom 21 hónaposan lett bölcsis október elején. Én november elején jöttem vissza dolgozni.
5521. fildus (válaszként erre: 5519. - Ildi87)
2010. nov. 29. 14:00
Fals munkáltatói?
5520. Ildi87 (válaszként erre: 5518. - Sargareka)
2010. nov. 29. 13:59
kétévesen felvették oviba? és nem volt rossz hogy már nagyok közt volt?
5519. Ildi87
2010. nov. 29. 13:58

Réka, Fildus:

Igazából azért reménykedtem a bölcsibe, mert hallottam hogy van olyan aki gyeden van otthon kicsivel, a nagy mégis bölcsis. mint kiderült ez úgy oldható meg, hogy ha már előbb járt bölcsibe, mint ahogy a tesó születik, akkor arra pár hónapra már nem kell kivenni ami hátravan az óvodáig, de mivel én hararabb szülök mint ahogy a lányom bölcsibe menne ezért kizárt. :(((

Szóval nem hiszem hogy 2-3 órára is meg tudnám oldani, meg végülis annyira minek.egyszer összeszedni a kicsit amikor elviszem, másodszor amikor menni kell érte, csak nagyobb macera.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook