Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

17728. b.eve
2011. nov. 4. 07:26

Reggelt!

Mi 3/4 7 kor keltünk, de szegény kb éjféltől elég sokat forgolódott. Nem kellett sokat odamenjek, csak párszor mert nagy részben visszaaludt, de persze minden mocorgására felébredtem, szóval nem sokat aludtam éjszaka én sem. Szerintem front van megint. Mert ez a melegedés sem normális, attól függetlenül, hogy örülök neki, mert szép őszünk van.

17727. Sylvi07
2011. nov. 4. 07:03

Szmog van!

"A szmog az allergiás és az asztmás gyerekeknek okozza a legnagyobb gondot, de nemcsak a légzőszervi betegeknek jelent problémát a mostani helyzet. Egyre több olyan gyereknél jelentkeznek allergiás és asztmás tünetek, akiknek korábban soha nem voltak légzőszervi problémáik. Az alacsony babakocsiban tolt csecsemők különösen nagy veszélyben vannak."

17726. Sylvi07
2011. nov. 4. 06:29

Jó reggelt így hajnalban!

Most kicsit(nagyon) pipa vagyok. Most már 4-ik napja, hogy 5 órakor kel, egy óra mire visszaalszik, persze így kevés neki, és egész nap izmozok, hogy kihúzzuk estig. Grrrrr.

Amúgy sem volt túl gördülékeny éjszakánk, de ez a hajnali nem fog az tuti.

Mindig is utáltam korán kelni, most megkaptam:D

Remélem nálatok alvós éjszaka volt, és még mindenki alszik...

17725. Sylvi07 (válaszként erre: 17723. - B.eve)
2011. nov. 4. 06:26
Jól hangzik! Miért ébresztetted fel, kajaidő?
17724. b.eve (válaszként erre: 17715. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 20:26
Ott is lesz nemsokára fogacska :))
17723. b.eve
2011. nov. 3. 20:25

Valamelyik nap mi is próbáltuk, kicsit esetlenül, de ivott. Abból a régi kv-s pohárból aminek kifele fordul a pereme. Bár ment mellé is, mi odaraktunk pelust a nyakába :))

Rágókás cumit nem találtam. Volt mindenféle Mam-os de rágókás nem... sem a Dm-ben sem a Tescoban.

Ma elég nyugis volt, mondjuk mentünk is egész nap szinte. Reggel aludt fél órát, 12 után kicsivel bealudt és aludt fél 2 ig, akkor már felébresztettem, de már szinte levetkőztettem a babakocsiban mire felébredt :) Aztán délután itt volt anyu így teljesen le lett fárasztva :)

Alvós éjszakát!

17722. gyuruke (válaszként erre: 17721. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 20:23

Jaaa, azt hittem lét. Persze, a körte is adható ilyenkor. No, vételezek is majd :))

Csőrös poharat is kipróbálom akkor, kaptunk úgyis egyet.

17721. Sylvi07 (válaszként erre: 17719. - Gyuruke)
2011. nov. 3. 20:18

Egyelőre csak víz. Cumisüveget nem tudja használni, én már nem is eröltetem. Úgy látom a csőrös pohár menni fog, nagyon tetszik neki, persze halálra rémült mikor jött a víz, de nagyon lelkes.

Ha menni fog, akkor majd kipróbálom anyatejjel amikor éhes.

Körtét pépesen adtam neki, azt nem pohárból.

17720. gyuruke
2011. nov. 3. 19:23
Ruhacsere nálunk is naponta többször. Ma céklát ettünk, hát nem kell részleteznem..
17719. gyuruke (válaszként erre: 17718. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 19:23
Jujj, de jó! Pont ezen agyaltam, hogy legyen az ivás, miből mit. Mert ha még bírjuk szopival, nem vesződnék a cumisüveggel, eddig se ment.. Akkor már pohárka. Ezek szerint Daninak megy :) Akkor próbálkozunk. És mit iszik még vízen kívül? Meg írtad a körtelét.
17718. Sylvi07
2011. nov. 3. 18:37
Tanulunk csőrös pohárból inni, nagyon cuki. Először teljesen megijedt, hogy jön belőle a víz, mondanom se kell teljes ruhacsere:) Nagyon ügyesen nyomja.
17717. Sylvi07 (válaszként erre: 17716. - Gyuruke)
2011. nov. 3. 18:37
Nagy mázlid van Zsombival:)
17716. gyuruke
2011. nov. 3. 16:47

Jaj, sajnálom kicsi V-t, hogy nem tud aludni a kis fogacska miatt.. Meg Te se :( Reméljük lesz egy kis szünet a 2. után.

Nekünk tök jó volt a délután, meglátogattuk dédpapát (nagypapámat) nagyon jól elvolt vele Zsombi :) Vigyorgott, magyarázott. Kifelé még az általános iskolás ofőmmel is találkoztunk (egy házban laknak), akit ííííímádtam :D Akkora mák, pont mondtam, hogy de jó lenne pont összefutni, erre :D

17715. Sylvi07
2011. nov. 3. 15:07
Ha alul az inyén középen látok két fehér pöttyöt, akkor az a fogacska széle lenne? Nem csík, csak pötty. És most nálunk is megy az álmában felsír, nagyon sír, és közben csukva a szeme...fránya fogak...Jah, és a legjobb, felkel 2 óra alvásból, és üvölt:D Hajrá...messze még az est:D
17714. Sylvi07 (válaszként erre: 17713. - Olívia23)
2011. nov. 3. 14:40
Huhh, nem hangzik jól. Ilyenkor ér haragudni:)))
17713. olívia23
2011. nov. 3. 14:10

Sziasztok Lányok!

Találkára nekem is nagy IGEN a válaszom, már titokban én is gondoltam rá...:) jó hogy lulin le is merte írni:)

Daninak szép új ruhája lett a fürdőkádban:)

Tegnap este már egész jól elaludt kicsi V, de ha bármi zaj volt felsírt:(, majd fél 10-kor kelt álomenni. Apa éjszaka jött haza 2 körül, elkezdtünk beszélgetni és olyan hangosan beszélt (ami persze csak normál hangerő volt), hogy sírva felébredt rá, próbáltam visszaaltatni, de reménytelen volt plusz persze én sem voltam kitartó kómásan, evett, majd leraktam és újra sírt, nagyon hangosan az apja meg meg sem moccant, olyan mérges voltam rá, hogy felkeltette, gondoltam (én galád), hogy legalább Ő is keljen fel a sírásra, de 10 perc sírás és apa meg se moccant, na gondoltam, rá is jól itt lehetne hagyni éjszakára a gyereket, na mindegy valószínűleg azért voltam annyira dühös, mert nagyon álmos voltam, aztán még egyszer ettünk, na akkor már bealudt.

Majd reggel fél 7-kor kelt, de elég nyűgös volt, nem szokott sírva kelni, majd evés közben bealudt, én is:) és 7:45-kor keltünk fel!

Délelőtt elmentünk Ringató foglalkozásra, ami nekem nagyon tetszett, kismanónak is, de Ő kicsit fáradt volt, így mi sétálva énekelgettünk, ameddig a többiek ülve. Persze 15 dalból csak 3-at ismertem:( Azt hiszem ide el fogunk járni!

17712. b.eve (válaszként erre: 17707. - Lulin)
2011. nov. 3. 12:42

Köszönöm, megnéztem. :)

Megyek nemsokára vásárolni a Polusba, majd megnézem van e.

17711. b.eve (válaszként erre: 17709. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 12:36

Inni sem lehet :)

Mi együtt szoktunk ebédelni az asztalnál, pont ezért :)

Csak amikor meghúzom a vizes üveget akkor néz nagyokat :)

17710. gyuruke (válaszként erre: 17709. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 12:02
:DDD
17709. Sylvi07
2011. nov. 3. 11:39
Félelmetes Dani előtt enni! Pihiszékbe ül, játszik, elkezdem enni a levest, lemerevedik....az utolsó kanálig feszülten néz...hozzászóltam, csak a szemöldökét vonta fel:)
17708. lulin (válaszként erre: 17703. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 10:57
A fene se tudja, ki hogy áll hozzá ezekhez az internetes találkozókhoz... :) Örülök, hogy te is benne vagy!
17707. lulin (válaszként erre: 17704. - B.eve)
2011. nov. 3. 10:50
Elküldtem üzenetben a linket, ahol ráleltem, de amúgy mam cumikat lehet kapni tescoban, dm-ben...
17706. gyuruke (válaszként erre: 17705. - Sylvi07)
2011. nov. 3. 10:39
Mindig mondom neki, hogy most alhat kedvére, használja ki, amíg nincs ovi/suli/meló :D
17705. Sylvi07 (válaszként erre: 17694. - Gyuruke)
2011. nov. 3. 10:31
Amúgy néhány napja az a tapasztalatom, hogy hiába szopizik, ugyanúgy nyugtatni kell, mert felsír, de már nem kér. Ma hajnalban nem is etettem meg(5-kor), mert akkor nem reggelizne, és ugyanúgy visszaaludt. Ilyenkor nem hiszem, hogy éhes, viszont ettöl én még álmos:D
17704. b.eve (válaszként erre: 17699. - Lulin)
2011. nov. 3. 10:22

Komolyan? Hol láttál???

Nem tudom a márkáját, nincs rajta. :) Ilyen fehér a közepe :) és van belőle rózsaszín is.

17703. Sylvi07 (válaszként erre: 17690. - Lulin)
2011. nov. 3. 10:07
Abszolút!! Milyen ellenállás?:D
17702. Sylvi07 (válaszként erre: 17685. - Lulin)
2011. nov. 3. 10:05
Büszke is lehetsz:)))
17701. Sylvi07
2011. nov. 3. 09:59

Most jutottam el a sokat emlegetett könyvben az alábbi részhez. Nagyon jókat nevettem, ha még nem ismeritek, íme:

A kisgyermek csodaétrendje

Kipróbálása előtt kérdezd meg gyermekorvosodat

ELSŐ NAP

Reggeli : rántotta 1 tojásból, 1 szelet lekváros pirítós. Kézzel egyél 2 falat

tojást; a többit borítsd a földre. Harapj egyet a pirítósból, a

lekvárt kend szét az arcodon és a ruhádon.

Ebéd: 4 (tetszőleges színű) filctoll, 1 marék chips, 1 pohár tej (csak 3

korty, a többit borítsd ki).

Vacsora: 1 rúd száraz ropi, 2 kisebb pénzérme, 4 korty állott szénsavas

üdítő.

Lefekvés előtt dobj 1 szelet pirítóst a konyha padlójára.

MÁSODIK NAP

Reggeli: szedd föl a földről a tegnap esti pirítóst, és edd meg. Igyál meg

fél üveg vaníliasűrítményt vagy 1 kiskanál olívaolajat.

Ebéd: fél tubus „Pikáns pink" rúzs és 1 marék (tetszőleges ízesítésű)

száraz kutyaeledel. ízlés szerint 1 jégkocka.

Uzsonna: nyalogass egy nyalókát, amíg ragacsos nem lesz, vidd ki az udvarra,

dobd a kukába. Halászd ki, és most nyalogasd tisztára.

Azután vidd be a szobába, és hajítsd a szőnyegre.

Vacsora: 1 darab kavics vagy 1 szem nyers bab, amit a bal orrlyukadba

dugsz. Önts szőlőlevet a krumplipürére; kanállal edd meg.

HARMADIK NAP

Reggeli: 2 palacsinta rengeteg csokiöntettel, egyél meg 1 -et, a kezedet

töröld a hajadba. 1 pohár tej; idd meg a felét, a maradékba állítsd

bele a másik palacsintát. Reggeli után szedd föl a szőnyegről

a tegnap esti nyalókát, szopogasd le róla a szöszöket, majd

tedd a legszebb fotelba.

Önts 1 pohár tejet az asztalra, és szürcsöld fel. 1 kehely fagylalt, 1 marék chips, egy kis málnaszörp. Ivás közben

nevess, és próbáld kifröcskölni az orrodon keresztül.

Ebéd: 3 szál gyufa, vajas-lekváros kenyér. Köpj több falatot a padlóra.

Vacsora önts 1 pohár tejet az asztalra, és szürcsöld fel.

1 kehely fagylalt, 1 marék chips, egy kis málnaszörp. Ivás közben

nevess, és próbáld kifröcskölni az orrodon keresztül.

UTOLSÓ NAP

Reggeli: negyed tubus (tetszőleges ízű) fogkrém, kis darab szappan, 1

olívabogyó. Önts egy tálkába kukoricapelyhet, rá 1 pohár tejet

és fél csésze cukrot. Ha a kukoricapehely már szottyadt, idd le

róla a tejet, a pelyhet pedig add a kutyának.

Ebéd: edd fel a kenyérmorzsákat a konyhakőről és az ebédlő padlójáról.

Keresd meg a nyalókát, és nyald el az egészet.

Vacsora: a spagettit szórd a kutya hátára, a fülébe dugj egy húsgolyót.

A pudingot öntsd az üdítőbe, és szívószállal idd meg.

IGÉNY SZERINT ISMÉTELHETŐ!

17700. lulin (válaszként erre: 17698. - Gyuruke)
2011. nov. 3. 09:27
Akkor már 3-an vagyunk! Dejó! :)
17699. lulin
2011. nov. 3. 09:26
Évi, régebben beszéltünk arról, hogy kár, hogy nincs olyan cumi, aminek a pereme rágóka. Van! :) Most néztem, hogy van ilyen kifejezetten fogzástkönnyítő cumi (MAM). Lehet, veszek Lucinak, úgyis ezt a márkát használjuk. Nektek milyen cumitok van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook