2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Reggelt!
Mi 3/4 7 kor keltünk, de szegény kb éjféltől elég sokat forgolódott. Nem kellett sokat odamenjek, csak párszor mert nagy részben visszaaludt, de persze minden mocorgására felébredtem, szóval nem sokat aludtam éjszaka én sem. Szerintem front van megint. Mert ez a melegedés sem normális, attól függetlenül, hogy örülök neki, mert szép őszünk van.
Szmog van!
"A szmog az allergiás és az asztmás gyerekeknek okozza a legnagyobb gondot, de nemcsak a légzőszervi betegeknek jelent problémát a mostani helyzet. Egyre több olyan gyereknél jelentkeznek allergiás és asztmás tünetek, akiknek korábban soha nem voltak légzőszervi problémáik. Az alacsony babakocsiban tolt csecsemők különösen nagy veszélyben vannak."
Jó reggelt így hajnalban!
Most kicsit(nagyon) pipa vagyok. Most már 4-ik napja, hogy 5 órakor kel, egy óra mire visszaalszik, persze így kevés neki, és egész nap izmozok, hogy kihúzzuk estig. Grrrrr.
Amúgy sem volt túl gördülékeny éjszakánk, de ez a hajnali nem fog az tuti.
Mindig is utáltam korán kelni, most megkaptam:D
Remélem nálatok alvós éjszaka volt, és még mindenki alszik...
Valamelyik nap mi is próbáltuk, kicsit esetlenül, de ivott. Abból a régi kv-s pohárból aminek kifele fordul a pereme. Bár ment mellé is, mi odaraktunk pelust a nyakába :))
Rágókás cumit nem találtam. Volt mindenféle Mam-os de rágókás nem... sem a Dm-ben sem a Tescoban.
Ma elég nyugis volt, mondjuk mentünk is egész nap szinte. Reggel aludt fél órát, 12 után kicsivel bealudt és aludt fél 2 ig, akkor már felébresztettem, de már szinte levetkőztettem a babakocsiban mire felébredt :) Aztán délután itt volt anyu így teljesen le lett fárasztva :)
Alvós éjszakát!
Jaaa, azt hittem lét. Persze, a körte is adható ilyenkor. No, vételezek is majd :))
Csőrös poharat is kipróbálom akkor, kaptunk úgyis egyet.
Egyelőre csak víz. Cumisüveget nem tudja használni, én már nem is eröltetem. Úgy látom a csőrös pohár menni fog, nagyon tetszik neki, persze halálra rémült mikor jött a víz, de nagyon lelkes.
Ha menni fog, akkor majd kipróbálom anyatejjel amikor éhes.
Körtét pépesen adtam neki, azt nem pohárból.
Jaj, sajnálom kicsi V-t, hogy nem tud aludni a kis fogacska miatt.. Meg Te se :( Reméljük lesz egy kis szünet a 2. után.
Nekünk tök jó volt a délután, meglátogattuk dédpapát (nagypapámat) nagyon jól elvolt vele Zsombi :) Vigyorgott, magyarázott. Kifelé még az általános iskolás ofőmmel is találkoztunk (egy házban laknak), akit ííííímádtam :D Akkora mák, pont mondtam, hogy de jó lenne pont összefutni, erre :D
Sziasztok Lányok!
Találkára nekem is nagy IGEN a válaszom, már titokban én is gondoltam rá...:) jó hogy lulin le is merte írni:)
Daninak szép új ruhája lett a fürdőkádban:)
Tegnap este már egész jól elaludt kicsi V, de ha bármi zaj volt felsírt:(, majd fél 10-kor kelt álomenni. Apa éjszaka jött haza 2 körül, elkezdtünk beszélgetni és olyan hangosan beszélt (ami persze csak normál hangerő volt), hogy sírva felébredt rá, próbáltam visszaaltatni, de reménytelen volt plusz persze én sem voltam kitartó kómásan, evett, majd leraktam és újra sírt, nagyon hangosan az apja meg meg sem moccant, olyan mérges voltam rá, hogy felkeltette, gondoltam (én galád), hogy legalább Ő is keljen fel a sírásra, de 10 perc sírás és apa meg se moccant, na gondoltam, rá is jól itt lehetne hagyni éjszakára a gyereket, na mindegy valószínűleg azért voltam annyira dühös, mert nagyon álmos voltam, aztán még egyszer ettünk, na akkor már bealudt.
Majd reggel fél 7-kor kelt, de elég nyűgös volt, nem szokott sírva kelni, majd evés közben bealudt, én is:) és 7:45-kor keltünk fel!
Délelőtt elmentünk Ringató foglalkozásra, ami nekem nagyon tetszett, kismanónak is, de Ő kicsit fáradt volt, így mi sétálva énekelgettünk, ameddig a többiek ülve. Persze 15 dalból csak 3-at ismertem:( Azt hiszem ide el fogunk járni!
Köszönöm, megnéztem. :)
Megyek nemsokára vásárolni a Polusba, majd megnézem van e.
Inni sem lehet :)
Mi együtt szoktunk ebédelni az asztalnál, pont ezért :)
Csak amikor meghúzom a vizes üveget akkor néz nagyokat :)
Komolyan? Hol láttál???
Nem tudom a márkáját, nincs rajta. :) Ilyen fehér a közepe :) és van belőle rózsaszín is.
Most jutottam el a sokat emlegetett könyvben az alábbi részhez. Nagyon jókat nevettem, ha még nem ismeritek, íme:
A kisgyermek csodaétrendje
Kipróbálása előtt kérdezd meg gyermekorvosodat
ELSŐ NAP
Reggeli : rántotta 1 tojásból, 1 szelet lekváros pirítós. Kézzel egyél 2 falat
tojást; a többit borítsd a földre. Harapj egyet a pirítósból, a
lekvárt kend szét az arcodon és a ruhádon.
Ebéd: 4 (tetszőleges színű) filctoll, 1 marék chips, 1 pohár tej (csak 3
korty, a többit borítsd ki).
Vacsora: 1 rúd száraz ropi, 2 kisebb pénzérme, 4 korty állott szénsavas
üdítő.
Lefekvés előtt dobj 1 szelet pirítóst a konyha padlójára.
MÁSODIK NAP
Reggeli: szedd föl a földről a tegnap esti pirítóst, és edd meg. Igyál meg
fél üveg vaníliasűrítményt vagy 1 kiskanál olívaolajat.
Ebéd: fél tubus „Pikáns pink" rúzs és 1 marék (tetszőleges ízesítésű)
száraz kutyaeledel. ízlés szerint 1 jégkocka.
Uzsonna: nyalogass egy nyalókát, amíg ragacsos nem lesz, vidd ki az udvarra,
dobd a kukába. Halászd ki, és most nyalogasd tisztára.
Azután vidd be a szobába, és hajítsd a szőnyegre.
Vacsora: 1 darab kavics vagy 1 szem nyers bab, amit a bal orrlyukadba
dugsz. Önts szőlőlevet a krumplipürére; kanállal edd meg.
HARMADIK NAP
Reggeli: 2 palacsinta rengeteg csokiöntettel, egyél meg 1 -et, a kezedet
töröld a hajadba. 1 pohár tej; idd meg a felét, a maradékba állítsd
bele a másik palacsintát. Reggeli után szedd föl a szőnyegről
a tegnap esti nyalókát, szopogasd le róla a szöszöket, majd
tedd a legszebb fotelba.
Önts 1 pohár tejet az asztalra, és szürcsöld fel. 1 kehely fagylalt, 1 marék chips, egy kis málnaszörp. Ivás közben
nevess, és próbáld kifröcskölni az orrodon keresztül.
Ebéd: 3 szál gyufa, vajas-lekváros kenyér. Köpj több falatot a padlóra.
Vacsora önts 1 pohár tejet az asztalra, és szürcsöld fel.
1 kehely fagylalt, 1 marék chips, egy kis málnaszörp. Ivás közben
nevess, és próbáld kifröcskölni az orrodon keresztül.
UTOLSÓ NAP
Reggeli: negyed tubus (tetszőleges ízű) fogkrém, kis darab szappan, 1
olívabogyó. Önts egy tálkába kukoricapelyhet, rá 1 pohár tejet
és fél csésze cukrot. Ha a kukoricapehely már szottyadt, idd le
róla a tejet, a pelyhet pedig add a kutyának.
Ebéd: edd fel a kenyérmorzsákat a konyhakőről és az ebédlő padlójáról.
Keresd meg a nyalókát, és nyald el az egészet.
Vacsora: a spagettit szórd a kutya hátára, a fülébe dugj egy húsgolyót.
A pudingot öntsd az üdítőbe, és szívószállal idd meg.
IGÉNY SZERINT ISMÉTELHETŐ!