Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011. júniusi babavárók fórum

2011. júniusi babavárók (beszélgetés)

8783. judit8103 (válaszként erre: 8775. - SzNika)
2011. márc. 22. 15:39
ez igaz.szerintem én is gyógyszertárit fogok majd venni.ha megszületik.
8782. judit8103 (válaszként erre: 8775. - SzNika)
2011. márc. 22. 15:37
tehát baba ápolási holmikat a gyermekorvos ír föl?
8781. Babuci75
2011. márc. 22. 15:31

Igen a Sudoceme-ről én is csak jókat hallottam.

Én is úgy tudom hogy ne kell babaápolási szer,csak a gyógyszertárit szabad használni eleinte,mert allergiás lesz a gyerek.

2011. márc. 22. 15:28

Apropó AngelCare pelenkázó kuka!

Ha valakit érdekel, az egyik eladó!

Csak azért váltottam ki 2-őt mert nem tudtam mire beváltani a pontokat és már majdnem kifutottam a beváltós időből...

A teszveszen/vaterán 2000 ft helyett 1400 Ft-ért lehet hozzá utántöltő kazit venni.Egy kazi elvileg egy hónapig elég.Sógornőmnek ilyen van és tényleg jól zárja a szagot.Nyáron biztosan ezt fogom használni nehogy megérjen a sok pelus a melegben:S

8779. Babuci75 (válaszként erre: 8774. - Judit8103)
2011. márc. 22. 15:27

Szia!

Mi most vásárolgatunk folyamatában.

Nekem az újszülöttre a tesom a DM-es pelust mondta azt veszem először aztán majd kitapasztaljuk.

Azt hiszem Babylove a termék márkája és én csak így ismerem a méreteket 2-5-ig.ez az első méret picinek utána aszem a 3-6-ig.

Azt mondta hogy nagyon jó minőség és mindenki kérdezte anno hogy hol vette,mert ott szívtak a kismamák a szarabbnál szarabb pelenkákkal a kórházba.Kifolyt a cucc nem volt jó stb.

Ki kell számolni mennyi kell,nagyon gyorsan nőnek a babák szerinte először elég egy hónapra aztán úgy is nagyobb kell. Napi 8-10 pelenka biztos kell.De a már meglévő anyukák jobban tudnak erről nyilatkozni. :D Jól mondom?

2011. márc. 22. 15:25

Meg a Sudocreme nagyon jó..mondjuk nem olyan olcsó mint a kikeverős gyógyszertári, de mivel nagyon vékony rétegben kell csak felvinni, és nem kell minden pelenkázásnál használni így sokáig elég.

Volt egy gyógyszertárban pontgyűjtő kártyám és egy nagy doboz Sudocreme-t ki tudtam váltani...meg van Babe popsikrémem, meg anyós is mondta hogy hoz..szóval el vagyunk látva.

A Libero-nál kiváltottam 2 AngelCare pelenkázós kukát meg 2 Libero fürdetőt meg egy 6-db-os pelenkázóalátétet ingyen(munkahelyről szereztem a vonalkódokat):)

8777. mrs_soprano (válaszként erre: 8774. - Judit8103)
2011. márc. 22. 15:21

1-es pelus az újszülött pelus, de ha olyan 4 kg-os babaád lesz, akkor az kicsi lesz.

Legegyszerűkk csak 2-essel kezdeni, az 3-6-kg-ig van.

a 3-as 4-9 kg-ig.

Én tudtam szermányolni a 2-esből olyan 3 hónapra elegendőt a munkahelyemről:)

3-asból 2 giga csomagot vettem eddig, olyan 1 hónapig elég.

Anyósom hoz a munkahelyéről popsitörlőket(neogranormon) plusz én is vettem DM-ben akciósan 1200 Ft-ért 4 csomag Huggies popsitörlőt(ez a kedvencem).

Fürdetőből valaki az olcsó gyógyszertárit használja valaki vesz drágábbat.

Ja csajok!Akartam mondani!Babe akció van!Bármilyen babaápolási Babe terméket vesztek kaptok mellé ajándékba egy Babe popsikrémet.

Tegnap 2100 ft-ért vettem egy 200 ml-es extra kímélős sampont és kaptam hozzá csak úgy ajándékba egy 2000 Ft-os Babe popsikrémet(nem lejárós!)...használtunk ilyet a kórházban és nagyon jó volt.

8776. Babuci75 (válaszként erre: 8773. - Glória2010)
2011. márc. 22. 15:19
Bizony jól tudod,mert még van helye a pocoban forogni és még fog is. :DD
8775. szNika (válaszként erre: 8774. - Judit8103)
2011. márc. 22. 15:16
Én még nem vettem pelenkát, meg semmit sem, de babaápolási termékeket nem is veszek, mert abból a gyógyszertárit fogjuk használni, mert szerintem az jobb, és nem utolsó sorban sokkal gazdaságosabb is. Nekem a lányommal írt fel a doktornő popsikrémet, fürdetőkrémet, hintőport, meg mindent ami kellett. Pelusnál az 1-es méret az a 2-4 kilós babára jó. A 2-es méret az a 3-6 kilósra, a hármasra már nwem emlékszem. Nekem nem volt 1-es méret, mert mi nagyok voltunk(4350g) a 2-es sel kezdtünk, és azt használtuk vagy 3 hónapig. Utána jött a hármas.
8774. judit8103
2011. márc. 22. 15:05

Csajok.

azt szeretném megkérdezni, hogy 26 hetes vagyok.mikor vesztek, és mekkora pelenkát a babának?meg babaápolási cuccokból mi kell?fürdető, vagy ilyesmi?köszi a segítségetek.

Van 1-es,2-es,3-as pelus.azok mekkora babákra jók?

2011. márc. 22. 15:03
Nekem múlt héten azt mondta a 4D-s doki, hogy fejvégű a baba. Ez ugye azt jelenti, hogy lenn a feje. De ha jól tudom, ekkor még nem sokat jelent, mert folyamatosan foroghat.
8772. judit8103 (válaszként erre: 8742. - Babuci75)
2011. márc. 22. 14:58
Olx az milyen?nem ismerem.
8771. judit8103 (válaszként erre: 8742. - Babuci75)
2011. márc. 22. 14:58
hát észre vettem, hogy pang a vatera
8770. pmartika (válaszként erre: 8769. - Mrs_soprano)
2011. márc. 22. 14:42
az enyém is így fekszik, ahogy utánanéztem általában 32. hétig befordulnak, de olyan is van, amelyik a 38. héten
2011. márc. 22. 14:39

Lányok!

Ha már a császárnál járunk...pontosan mikorra is szokott befordulni a baba?

mert nekem csak a feneke van a "kijáratnál" folyamatosan...

természetes szülést szeretnék mindenképpen, de félek, hogy faros baba lesz a végén...

8768. Bee970311 (válaszként erre: 8739. - Babuci75)
2011. márc. 22. 14:21

Szia!

A seb maga nem gyógyult lassan, és már (8 év alatt) teljesen kisimult, vékony és gyöngyházfényű, és persze nem kellett hozzá 8 év :D, szerintem olyan másfél év lehetett a teljes gyógyulás, de nem emlékszem pontosan. Viszont jó néhány hónapig volt a seb fölött "rálógós" a hasam. Ehhez viszonyítva írtam, hogy a természetes után sokkal jobban mertem gyötörni a hasam minden tekintetben.

Spinális érzéstelenítést kaptam a műtétkor, és végig ébren voltam. (Valaki írta, hogy mindig altatnak császárnál. A Bajcsyban ezek szerint nem mindig.) Előtte volt 5 óra vajúdás, mivel normál szülésnek indult, de gond volt a szívhanggal, és egy pillanat alatt a szomszéd helyiségben találtam magam. Vártak egy fájást, akkor be a szuri, és pár pillanat múlva már csak annyit éreztem, hogy ide-oda rángattak, ahogy kivették a kicsit. Sztem olyan 20 perc alatt meg is volt az egész. Csak hát a tejelválasztás nehezen indult, ugye szokásos csecsemőrészleges tápszerezés :(, így a kicsi nem nagyon hangolódott a szoptatásra sajnos.

Na de majd a mostani babó...! (Legalábbis remélem :) )

8767. Vidék
2011. márc. 22. 14:19

Barátnőm meg epidurálban lett császározva. Azt mondta, hogy csak arra emlékszik, hogy rettentően fázik, csattog a foga, reszket a karja. Csak azzal volt elfoglalva, hogy szarul van és bár valami rémlik, hogy megmutatták a babát, nem nagyon érdekelte abban az állapotban csak hogy jobban legyen.

De amúgy a sebe nagyon gyorsan gyógyult! Mire hazament (5 nap) már mindent meg tudott csinálni a ház körül is.

8766. kinni
2011. márc. 22. 14:09
Én nem rángatóztam, hanem nagyon fáztam, vacogott a fogam pedig nem volt hideg és több takaróval voltam betakarva. Azt mondták ez is az érzéstelenítő mellékhatása.
8765. Vidék (válaszként erre: 8748. - Babuci75)
2011. márc. 22. 14:08
Nővérem mindkettőt császárral szülte. Altatást kért mert szerinte ő elájulna ébren. Az első 2 nap volt nagyon rossz. Fájt a sebe, nem tudott mozogni. 4. napon volt teje. Bazi sok! Egy másik gyerek is azon nőtt fel és 9 hónapig szoptatott. 1 hét múlva már nem volt semmi baja, ellentétben a szomszédasszonnyal aki ugyanakkor természetesen szült és 1 hónap múlva is csak nehezen ült a begyulladt gátsebe miatt. Ezt látva nővérem nem is akarta a 2. -at természetesen szülni. Ja meg mikor szoptatott,és húzódott a méhe össze, akkor fájt a sebe is de ki lehetett bírni.
8764. pmartika (válaszként erre: 8763. - Babuci75)
2011. márc. 22. 14:05
így van. ezt a rángatózást már nagyon soktól hallottam
8763. Babuci75
2011. márc. 22. 14:04
Azért milyen kiszolgáltatott helyzetben leszünk majd. Ne valami jó érzés,de ez van. :D
8762. Babuci75 (válaszként erre: 8758. - Pmartika)
2011. márc. 22. 14:02

A tesomnak is úgy volt,epidurálva és azt mondta azt válasszam a baba miatt.Mert azt az élményt senki nem adja vissza mikor megszületik és felsír.:)

De,azt is mondta hogy utána vagy 4 órán keresztül nem érzet semmit deréktól lefele,illetve nem lehet megmozdulni tízen valahány órán keresztül,és mikor megy ki a szer akkor rángatózót mint állat egy csomó ideig.De lehet ez is szervezet függő szerintem,meg hogy mennyi ilyen szert nyomnak beléd stb.

Én ennél maradok szerintem,de biztos para lesz mikor beadják a szert.

8761. pmartika (válaszként erre: 8760. - Kinni)
2011. márc. 22. 13:59
nálunk 16 óra fekvés a megőrzőben, és utána tusolás, osztályra sétálás, ezt már megérdeklődtem, viszont az epidurálosoknak 3 óránként már első nap is odaviszik szoptatni a babát,
8760. kinni (válaszként erre: 8757. - Pmartika)
2011. márc. 22. 13:58

Az altatásnak az a veszélye, hogy kap a baba is az altatóból és bealszik és nem sír fel.

Nálunk a műtét után 12 óra hosszáig fel sem lehetett kelni. Mikor letelik akkor veszik ki a katétert és elkísér a nővér tusolni.

8759. Babuci75 (válaszként erre: 8755. - Kinni)
2011. márc. 22. 13:57

Nem,képzeld választhatsz a te döntésed.

Akkor jó,ez is egyén függő,úgy emlékeszem nekem amúgy elég gyorsan szokott regenerálódni a testem.

Ilyen vágásoknál,de csak ilyen kisebb hegek voltak nekem eddig életembe,ez meg azért egy hasi műtét lesz. Más az biztos. :)

8758. pmartika (válaszként erre: 8756. - Babuci75)
2011. márc. 22. 13:56
nem nézlek hülyének, én is altatáspárti vagyok. tavaly amikor műtöttek, semmi gondom nem volt vele, úgy ébredtem, mint egy reggel, se hányinger semmi. viszont akkor nem látom a babát, ezért nem tudok dönteni. azt tudom, hogy az epidurálnál fennáll a többnapos fejgörcs lehetősége
8757. pmartika (válaszként erre: 8755. - Kinni)
2011. márc. 22. 13:55
én amikor pénteken voltam cukorterhelésen, ott beszélgettem egy csajjal, akit tegnap császároztak másodszor. ő mondta, hogy neki rossz volt, de volt olyan császáros, aki 4-5 óra múlva úgy jött-ment a folyosón, mintha még terhes lenne. előszőr altatták a csajt, most epidurálra beszélte rá az altatóorvos.
8756. Babuci75 (válaszként erre: 8753. - Pmartika)
2011. márc. 22. 13:54

Na ez az.

Nekem az epidurálás az egy para.Én attól nagyon tartók. De viszont csak úgy láthatod a babád egyből.

Altatásnál meg semmi. Egyébként ezt csak úgy mondom,én többször voltam altatva és nekem az nagyon bejön,mármint az érzés. :DD

De tényleg,ne néz hülyének tök jó érzés.

8755. kinni (válaszként erre: 8750. - Babuci75)
2011. márc. 22. 13:53

Epidurálva csinálták, úgy tudom csak akkor altatnak ha életmentő műtétről van szó és nincs idő az érzéstelenítésre.

Az első 2 nap nagyon rossz volt, utána napról napra jobb lett. Egyén függő, kinek hogy gyógyul. Nekem szép lett, alig látszik, szedtem homeos bogyót ami segíti a sebgyógyulást.

Az első néhány nap a nehéz, utána semmi gond a baba emelgetésével és gondozásával. Én mindig fekve szerettem szoptatni, úgy semmi gondot nem jelentett a műtét.

8754. Babuci75 (válaszként erre: 8751. - Kinni)
2011. márc. 22. 13:51

Igen tudom.Csak jó lett volna rendesen szülni.:)

Ezt rendelte nekem a sors,úgy látszik.

Mindenek megvan az oka.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook