2011. júniusi babavárók (beszélgetés)
Igen a Sudoceme-ről én is csak jókat hallottam.
Én is úgy tudom hogy ne kell babaápolási szer,csak a gyógyszertárit szabad használni eleinte,mert allergiás lesz a gyerek.
Apropó AngelCare pelenkázó kuka!
Ha valakit érdekel, az egyik eladó!
Csak azért váltottam ki 2-őt mert nem tudtam mire beváltani a pontokat és már majdnem kifutottam a beváltós időből...
A teszveszen/vaterán 2000 ft helyett 1400 Ft-ért lehet hozzá utántöltő kazit venni.Egy kazi elvileg egy hónapig elég.Sógornőmnek ilyen van és tényleg jól zárja a szagot.Nyáron biztosan ezt fogom használni nehogy megérjen a sok pelus a melegben:S
Szia!
Mi most vásárolgatunk folyamatában.
Nekem az újszülöttre a tesom a DM-es pelust mondta azt veszem először aztán majd kitapasztaljuk.
Azt hiszem Babylove a termék márkája és én csak így ismerem a méreteket 2-5-ig.ez az első méret picinek utána aszem a 3-6-ig.
Azt mondta hogy nagyon jó minőség és mindenki kérdezte anno hogy hol vette,mert ott szívtak a kismamák a szarabbnál szarabb pelenkákkal a kórházba.Kifolyt a cucc nem volt jó stb.
Ki kell számolni mennyi kell,nagyon gyorsan nőnek a babák szerinte először elég egy hónapra aztán úgy is nagyobb kell. Napi 8-10 pelenka biztos kell.De a már meglévő anyukák jobban tudnak erről nyilatkozni. :D Jól mondom?
Meg a Sudocreme nagyon jó..mondjuk nem olyan olcsó mint a kikeverős gyógyszertári, de mivel nagyon vékony rétegben kell csak felvinni, és nem kell minden pelenkázásnál használni így sokáig elég.
Volt egy gyógyszertárban pontgyűjtő kártyám és egy nagy doboz Sudocreme-t ki tudtam váltani...meg van Babe popsikrémem, meg anyós is mondta hogy hoz..szóval el vagyunk látva.
A Libero-nál kiváltottam 2 AngelCare pelenkázós kukát meg 2 Libero fürdetőt meg egy 6-db-os pelenkázóalátétet ingyen(munkahelyről szereztem a vonalkódokat):)
1-es pelus az újszülött pelus, de ha olyan 4 kg-os babaád lesz, akkor az kicsi lesz.
Legegyszerűkk csak 2-essel kezdeni, az 3-6-kg-ig van.
a 3-as 4-9 kg-ig.
Én tudtam szermányolni a 2-esből olyan 3 hónapra elegendőt a munkahelyemről:)
3-asból 2 giga csomagot vettem eddig, olyan 1 hónapig elég.
Anyósom hoz a munkahelyéről popsitörlőket(neogranormon) plusz én is vettem DM-ben akciósan 1200 Ft-ért 4 csomag Huggies popsitörlőt(ez a kedvencem).
Fürdetőből valaki az olcsó gyógyszertárit használja valaki vesz drágábbat.
Ja csajok!Akartam mondani!Babe akció van!Bármilyen babaápolási Babe terméket vesztek kaptok mellé ajándékba egy Babe popsikrémet.
Tegnap 2100 ft-ért vettem egy 200 ml-es extra kímélős sampont és kaptam hozzá csak úgy ajándékba egy 2000 Ft-os Babe popsikrémet(nem lejárós!)...használtunk ilyet a kórházban és nagyon jó volt.
Csajok.
azt szeretném megkérdezni, hogy 26 hetes vagyok.mikor vesztek, és mekkora pelenkát a babának?meg babaápolási cuccokból mi kell?fürdető, vagy ilyesmi?köszi a segítségetek.
Van 1-es,2-es,3-as pelus.azok mekkora babákra jók?
Lányok!
Ha már a császárnál járunk...pontosan mikorra is szokott befordulni a baba?
mert nekem csak a feneke van a "kijáratnál" folyamatosan...
természetes szülést szeretnék mindenképpen, de félek, hogy faros baba lesz a végén...
Szia!
A seb maga nem gyógyult lassan, és már (8 év alatt) teljesen kisimult, vékony és gyöngyházfényű, és persze nem kellett hozzá 8 év :D, szerintem olyan másfél év lehetett a teljes gyógyulás, de nem emlékszem pontosan. Viszont jó néhány hónapig volt a seb fölött "rálógós" a hasam. Ehhez viszonyítva írtam, hogy a természetes után sokkal jobban mertem gyötörni a hasam minden tekintetben.
Spinális érzéstelenítést kaptam a műtétkor, és végig ébren voltam. (Valaki írta, hogy mindig altatnak császárnál. A Bajcsyban ezek szerint nem mindig.) Előtte volt 5 óra vajúdás, mivel normál szülésnek indult, de gond volt a szívhanggal, és egy pillanat alatt a szomszéd helyiségben találtam magam. Vártak egy fájást, akkor be a szuri, és pár pillanat múlva már csak annyit éreztem, hogy ide-oda rángattak, ahogy kivették a kicsit. Sztem olyan 20 perc alatt meg is volt az egész. Csak hát a tejelválasztás nehezen indult, ugye szokásos csecsemőrészleges tápszerezés :(, így a kicsi nem nagyon hangolódott a szoptatásra sajnos.
Na de majd a mostani babó...! (Legalábbis remélem :) )
Barátnőm meg epidurálban lett császározva. Azt mondta, hogy csak arra emlékszik, hogy rettentően fázik, csattog a foga, reszket a karja. Csak azzal volt elfoglalva, hogy szarul van és bár valami rémlik, hogy megmutatták a babát, nem nagyon érdekelte abban az állapotban csak hogy jobban legyen.
De amúgy a sebe nagyon gyorsan gyógyult! Mire hazament (5 nap) már mindent meg tudott csinálni a ház körül is.
A tesomnak is úgy volt,epidurálva és azt mondta azt válasszam a baba miatt.Mert azt az élményt senki nem adja vissza mikor megszületik és felsír.:)
De,azt is mondta hogy utána vagy 4 órán keresztül nem érzet semmit deréktól lefele,illetve nem lehet megmozdulni tízen valahány órán keresztül,és mikor megy ki a szer akkor rángatózót mint állat egy csomó ideig.De lehet ez is szervezet függő szerintem,meg hogy mennyi ilyen szert nyomnak beléd stb.
Én ennél maradok szerintem,de biztos para lesz mikor beadják a szert.
Az altatásnak az a veszélye, hogy kap a baba is az altatóból és bealszik és nem sír fel.
Nálunk a műtét után 12 óra hosszáig fel sem lehetett kelni. Mikor letelik akkor veszik ki a katétert és elkísér a nővér tusolni.
Nem,képzeld választhatsz a te döntésed.
Akkor jó,ez is egyén függő,úgy emlékeszem nekem amúgy elég gyorsan szokott regenerálódni a testem.
Ilyen vágásoknál,de csak ilyen kisebb hegek voltak nekem eddig életembe,ez meg azért egy hasi műtét lesz. Más az biztos. :)
Na ez az.
Nekem az epidurálás az egy para.Én attól nagyon tartók. De viszont csak úgy láthatod a babád egyből.
Altatásnál meg semmi. Egyébként ezt csak úgy mondom,én többször voltam altatva és nekem az nagyon bejön,mármint az érzés. :DD
De tényleg,ne néz hülyének tök jó érzés.
Epidurálva csinálták, úgy tudom csak akkor altatnak ha életmentő műtétről van szó és nincs idő az érzéstelenítésre.
Az első 2 nap nagyon rossz volt, utána napról napra jobb lett. Egyén függő, kinek hogy gyógyul. Nekem szép lett, alig látszik, szedtem homeos bogyót ami segíti a sebgyógyulást.
Az első néhány nap a nehéz, utána semmi gond a baba emelgetésével és gondozásával. Én mindig fekve szerettem szoptatni, úgy semmi gondot nem jelentett a műtét.
Igen tudom.Csak jó lett volna rendesen szülni.:)
Ezt rendelte nekem a sors,úgy látszik.
Mindenek megvan az oka.