2011. júniusi babavárók (beszélgetés)
Hát nálunk volt mérleg de gondoltam minek:)) Z ELSŐ KÉT NAP NEM IS HASZNÁLTUK, MAJD KIDERÜLT HOY HIÁBA SZOPIZIK AZ ÉN DRÁGÁM fél-egy órákat, sajnos alig evett 10-20 milit. És nem értettük miért üvölt éjjel nappal, aztán elővettük a mérleget és lemértük szopi előtt és után, és akkor derült ki hogy 2 napig szinte semmit sem evett. Éhes volt:)) Mivel nekem nagyon kevés tejem volt, így elkezdődött a méricske, minden kaja előtt és után, mert pótol ni kellett. SZóval nekünk bevált, bár most nem lesz,mert azt is kölcsönbe kaptuk, de majd kölcsönzünk:)
A mellszívórol anniyt hogy nekem 3 is van-volt, egyiktől sem lett több tejem, pedig a végén már béreltünk egy iparit:) Én csak táskarádiónak hívtam:) AMőúgy két medelámelektromos és kézi és egy aventesem van. Az elekrtomos nekem nem jött be, mert sajna nemcsak a tejet hanem a vért is kiszívta a mellemből. AZ aventes egy fokkal jobb volt, de attól meg simán inhüvelygyulladást lehet kapni:)) Bár akinek van teje biztos nem kell pumpálnia ey órát 20-30 miliért:))
Cumisüveg nekünk 4 db volt, de csak utólag vettük, mert ha szoptat az ember bőven elég sztem egy vizes és egy tejes.
4d-ről nem tudok nyilatkozni nem voltunk:) 26 hetesen csináltak róla képet akkor már eész jól lehetett látni.
Nekem volt bimbóvédőm, de a kiscsajnak sikerült még abban is véresre szívnia a mellemet:) De jó volt hogy volt:) Mert nekem nagyon nagyon fájt a szoptatás, pedig azt mondják hogy annak nem szabad fájnia....hát nekem nem volt szerencsém a szoptatásal, de remélem most nem szenvedünk majd enniyt vele és minden flottul fog menni:)
Mérleg: nekünk volt és ki is használtuk , mivel nekem icipici tejem volt , nagyon hasznos volt. Később el is lehet adni jó áron.
Mellszívó: nekem aventes volt, de egy csepp tejet sem szívott ki,mert nekem minimális volt. Egyébként bőven ráér venni szülés után. Mindenkinek más válik be, amiket dícsérnek: Medela, Pesztonka, Avent. Jó ha ki tud próbálni többet is az ember, a barátnőmnek az egyik nem fej ki semmit, a másik meg már igen. Aztán van akinek csak kézzel jön ki.
Bimbóvédő: Nekem volt,,mert javasolták a kórházban a lapos mellbimbó miatt. Egyébként már nem vennék és nem is használnék,mert nem védi meg a bimbót,nekem hetekig sebes volt így is úgy is, és könnyen rákap a baba, utána meg lehet kínlódni a leszoktatással.
Cumis üveg: Nekem volt rengeteg mert nem volt elég tejem. ADdig nem vennék amíg ki nem derül hogyan tudom majd táplálni a babámat,,max.egyet. igaz én vittem a kórházba is már egyet,mintha ráéreztem volna ,hogy fog kelleni. Mert az a cumi ami a kórházba van, nagyon nagy lyukú és ömlik belőle a tej.
húú jó sokat írtatok:)) 4 oldalt kellett végigolvasnom:)
Pelus kérdésre írva, mi szinte mindenfajtát kipróbáltunk, szerencsére a lányom nem volt érzékeny rá. A legjobbal a lila színű tesósat szerettem, de az még a pampersnél is drágább volt, és alig lehetett kapni. Nekünk minden időben-értsd kor- más jött be:) SOkáig liberót használtunk, a hugiból kifolyt minden, aztán áttértünk a pampersre, mert olcsóbb volt, és vékonyabb. Mert ha liberó volt rajta, akkor 1 számmal nagyobb bodyt kellett ráadni:))
Valaki kérdezte az elöl gombolós rugit, a tesóba lehet kapni, nekünk onnan van az összes:)) 3-as csomagolásba, ha akció van akkor olcsó. Szeretem a tescos gyerekcuccokat. A brendonnak horror ára van.
A mosható pelushoz én bevallom őszintén lusta vagyok, és azt a férjem tuti nem cserélné ki:) De tényleg fontos hoy milyen a yerkőc, az enyém nayon dundi gyerek volt:)) tehát nem folyt ki a pelusból semmi:)
hát én egyedi eset vagyok, nekem nagyon jól jött a mérleg: több napig nem használtuk, azt hittem tomikám eszik rendesen, semmi gond.Aztán egyre bágyadtabb volt, aggasztóan egész na aludt, még akkor is furcsa volt, ha az újszülettek amúgy is rengeteget alszanak. Ő a kórházban besárgult, és ez otthon sem javult, sőt. Aztán megmértük, hogy mennyit szopik. Nulla azaz nulla grammot. Nagyon para volt. Tomikám csak úgy csinált, de nem szopott. Ma már nagyon örülök, hogy ott volt a mérleg...Két hét szenvedés után maradt a tápszer. Egy ideig volt tejem, fejtem, aztán lassan elapadt. Szóval én ma már mérlegpárti vagyok. Szerintem az első néhány napban egyáltalán nem baj, ha mérjük a baba súlyát, aztán egy-két hét múlva már szemmel láthatóan is hízik, ha minden jól megy.
Mellszívó: nekem pesztonka és aventes volt, de az elsőtől potyogtak a könnyeim, valószínűleg azért nem is indult be rendesen a tejem. Az aventes nagyon jó, a pesztonkának az orrszívó része szuper, ma is használtam.
Ugye mivel mi táposok voltunk vagyunk, egy teljes szettet megvettünk, de ezt akkor érdemes, ha már eldőlt a dolog. Asszem 6 darab volt benne. nekem ez azért volt jó, mert egy nap, csak egyszer kellett fertőtleníteni az egész napi cuccot.
bimbóvédő nekem is aventes volt, de sokat használni sajnos nem tudtam. Annyira remélem, hogy balázs anyatejes lesz!persze a táp se gáz ma már, de azért jó lenne!
a pesztonka nagyon jó mellszívó, munkámból kifolyólag az olcsó kézimellszívótól a drága elektromosig mindenfélével találkoztam.a legnépszerűbb az avent-es(én teszveszen vettem olyan 3ezerért párszor használt állapotban), aztán az elektromos pesztonka, de sok anyukám volt aki medelásat használt.a tescos-t is dícsérték, olyasmi mint az avent, csak olyan 5ezer ft.
mérleget én sem fogok venni, csak izgulnék, hogy mennyit gyarapszik, majd látszik úgyis és jelez ha éhes:D
cumisüveget vettem 3 db aventest ebből egy db 260 ml a másik kettő 125 ml-es. mi úgy tervezzük, hogy este a párom eteti a babát üvegből, hogy a kötődés köztük is kialakulhasson, én meg pihizhessek:)
Bimbóvédőből én Avent-est vettem mert pillangó alakú, csak 2oldalt kell ráfogni a mellre, szépen tapad.a chicco szilikonos bimbóvédő is nagyon jó.
4D uh-ra jövő héten megyek a 27. héten Debrecenbe, ahol a 16. héten is voltam.mindössze 5ezer ft és tetőtől talpig megnézik, genetikailag is, ill. rengeteg képet kapunk róla pen-drivera másolva, meg 2 db szabadon választott képet fotópapírra kinyomtat a szonográfus.ja meg kisvideókat is:)
Volt mérlegünk, kölcsönbe kaptuk, de meglettünk volna nélküle is. Eleinte méregettem aztán rájöttem, hogy felesleges.
Mellszívót nem tudtam használni, nekem nagyon fájt és alig jött valami, nem kínoztam magam, hanem amennyit tudtam szoptattam. Boti 6 hónapig csak anyatejes volt.
Cumisüvegből kell egy teás meg egy tejes.
Én használtam bimbóvédőt, mert eleinte fájt a szoptatás nélküle. Használtam még mellbimbóápoló krémet is kisebesedés ellen.
Mi a jövő héten megyünk 4D-re, 24 hetes leszek, nálunk 10.000- a 40 perc+dvd+néhány fotó.
Szia!
Nekem azt mondták,hogy nem szükséges mérleget venni,lehet bérelni is ha szeretnél.Azért nem jó állandóan méricskélni a gyereket,mert egy idő után azon fogsz stresszelni,hogy mennyit hízott,mért csak ennyit...stb.Én nem fogok venni.
Mellszívóból az elektromosat ajánlották,kényelmi szempontból,nem fárad el a kezed...és gyorsabb.én a Pesztonkát néztem 10000ft,orrszívó is van hozzá.
Cumisüveg és bimbóvédő ügyben én sem tudom.
Én hétfőn megyek 4D-re,akkor leszek 25. hétben,a Margit kórházban 9900ft.Néztem több helyen 10-15 e ft körül vannak.remélem tudtam segíteni :)
Mérleg: mi vettünk, és ki is használtuk. Naponta egyszer, mindig fürdés előtt mértem a lánykámat.
Mellszívó: nekem az elektromos jött be, azon belül is a medela.
Bimbóvédő: volt, de nem igazán tudtam használni. Ha azt tettem a mellemre a lányom nem volt hajlandó szopizni, anélkül meg nem tudott.
Cumisüveg: mi tápis babák lettünk, két üveg volt a tápszernek, egy a víznek.
4d: 20-30 hét között szokták, 10-15 ezer között is lehet, változó, attól is függ hol csinálják.
szia coci,
az én tapasztalataim:
szerintem a mérleg nem fontos, de ha van, akkor is elég naponta egyszer, ugyanabban az időben megmérni a babát (de ha szemmel látható a gyarapodás, akkor még ez sem szükséges).
mellszívó hasznos, ha van tejed, de vásárlás előtt jó, ha valahogy ki tudod próbálni, szerintem nem mindegyik kompatibilis mindenkivel :) (én pl az aventtel nem boldogultam, a medela viszont jól bevált, biztos van olyan, akinek meg a medela nem passzolt). ha kell, az elektromos jobb, azt csak fogod, a kézivel "fejni" fárasztó.
cumisüvegek száma attól függ, hogy szoptatsz-e majd és csak néha kap üvegből a baba, vagy nem szoptatsz és csak tápszert kap majd. első esetben 2-3 db-nál biztosan nem kell több, második esetben nem tudom, mi az ideális darabszám.
bimbóvédőt én egyáltalán nem használtam.
remélem, tudtam segíteni!
szép estét!
Sziasztok!!
Szeretném a véleményeteket, tapasztalatotokat kérni a következőkben.
Szükséges-e baba mérleg, illetve minden etetés előtt és után méricskélni a babát?
Minden esetben kell mellszívó, vagy csak ha kevés a tej? Ha kell, elektromos vagy kézi a jobb?? Abból is fontos, h jó márka legyen, vagy abból lehet venni olcsóbbat is?
Hány db cumisüveg legyen egy háztartásban?:)
Kell-e bimbóvédő?
4D-s vizsgálatot hány hetesen célszerű csináltatni, és kb. milyen árban szokott lenni szerintetek?
A válaszokat előre is köszönöm:)
Az illatosított pelus, eddig kétszer vettünk a két év alatt, mindkétszer piros volt a kislányom nunija tőle. Ráadásul a cucc is kifolyt belőle.
A pampers prémium care viszont nagyon szuper, de sajnos nagyon drága is!
Sziasztok!
Én köldök környékén szoktam érezni a mozgást,rugdosást,de változó van,hogy teljesen lent,én is szoktam úgy érezni hogy a hüvelyemben van.tegnap annyira hullámzott a hasam,olyanokat rúgott hogy csak lestem,néha kinyomja a popsiját is!:) Pénteken töltöm a 24.hetet,holnap megyek dokihoz.
Itt bizti találsz valamit...én is itt szoktam keresgélni,jó áron vannak,de használt.
szia!
lassan én is megyek haza! :)
és alszok egyet! :)