2011 júliusi babák (beszélgetés)
Mert csinált egy méhszáj zárást 16 hetesen és két hete le esett a varrat, így attól tart hogy tágulok, mondtam neki hogy nem fogok ne aggódjon :D de hát hajthatatlan :D
Ez kecskeméten olcsónak számít, nagyon jó doki, lelkes, becsületes, aggódó. Biztos van olyan is aki 6ezret kér de akik itt a megbecsültebbek közé tartoznak azok mint 12-15-18 ezret kérnek el, szóval ő még ezek közt is olcsónak számít. A barátnőm szült nála 1 hónapja, és minden nap bent volt nála szülés után hogy mi van vele, amikor műtött 6 ágyasban voltam 6 különböző doki betegei feküdtek, az egy hét alatt csak az enyém jött be de az minden nap.
Meg vagyok vele elégedve, örültem volna ha csak egyszer kell havonta mennem hozzá, de így majd kevesebbet kap a borítékba, kiszámoltam hogy szülésig 100ezret hagyok ott nála, szóval a boríték kisebb lesz. Nem könnyű így hogy egyedül vagyok, de sztk alapon nem fogok szülni, kitudja kit vet oda a sors hogy meg császározzon.
Tök jó, hogy rendben vagytok. Az meg, hogy nagyobb a baba. Na inkább nagyobb legyen, mint kisebb. Legalább jó erős.
Én három hetente járok dokihoz, de ezt is sűrűnek tartom. Miért kell neked kéthetente, ha nincs gond. Sokat is kér. Akkor nyolc ezer egy vizsgálat. Nálunk hatezer. De ez is elég.
Sziasztok!
Jó sokat írtatok, le is vagyok maradva.
Hétfőn voltam a dokimnál, minden rendben méhszáj 3000-es, de ettől függetlenül 2 hetente mennem kell, ez egy hónapban 16ezer lesz, nem olcsó.
Zalán 1,5 kiló 28 hetes, megint megjegyezte hogy kicsit nagyocska, ez a mániája :D
Ma meg lett a babkocsink, vééégre úgy örülök neki (Titi Triton) nagyon szupi és könnyű kezelni csak egy katt és fel le szeded a részeit, össze csukva a váz és a sport rész a babaágy alatt elfér.
Minden oké, csak nagyon fáj már a lábam, a csontok és az ízületek.
Nem sok minden hiányzik már, csak pár dolog, pelenkázó alátét, orrszívó, egy két apróság.
Cumis téma, nálam a lányom nem fogadta el a cumit, nem is volt szüksége rá. De mivel a fiúk azt mondják nyűgösebbek, ezért én oda fogom neki adni amennyiben elfogadja, a cumit elviheti egy "kóbor madár vagy porcica" de az ujját nem, szóval majd kiderül mi lesz.
cumi téma, én adtam manónak 1 hetesen, nem sokat cumizott, de magától 8 hósan letette. de ha nem szokott volna le az se baj. szerintem jobb a cumi, mintha a saját ujját szívná- vagy a cicin lógna órákat.
én bízom benne h Kristóf is elfogadja a cumit, azért könnyebb megnyugtatni azzal. persze más az amikor nem kell a babának. bátyám és a lánya nem is fogadták el abszolút. sőt bátyám a cumisüveget sem, anyu kanálból itatta,
Szegény barátnőmnek, (aki nem tudta szoptatni a kisfiát a túl nagy mellbimbója miatt) elapadt a teje :( ma váltotta ki a pici fiának a tápszert. Teljesen kiakadtam egy dobozzal RECEPTRE 2500Ft volt. És 600grammos az egész. A kisfia tejből 110-120-at is megevett egy etetésre :D
Anyagi csőd lesz szegénykémnek ez az egész. Na meg a baba majd hogy fogadja azon izgulunk még :( Egyébként a doktornő azt mondta a barátnőmnek, hogy azért apadt el a teje, mert nem szopott a pici, és hiába fejte az nem ugyan az........
De minden oké a 32 hetes babával? Mekkora volt a súlya?
Durva, hogy jövő héten leszek 32 hetes és ha most jönne a baba, nagyon nagy gondba lennék, mert még semmi sincs kész, felfordulás van a szobába és még egy csomó mindent kell majd venni.
Sziasztok! Kicsit lemaradtam... :) Megvettük tegnap a kis bútorokat. :) Úgy örülök, bár még nincs mind összerakva. Jövő héten pedig a maradék cuccokat is megvesszük és megnyugodhatok teljesen.
Engem kezd zavarni, hogy érzékenyebb vagyok, mint eddig, sokszor felidegesítem magamat. De az vigasztal, hogy Ti is ezt tapasztaljátok. Holnap megyünk ultrahangra. Kicsit izgulok, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt Olívia és aggódik is, pedig eddig nem tettem. Egy kolléganőm megszült 32 hetesen. Nagyon sok ilyen esetet hallok sajnos, ezért motoszkál a fejemben...
sziasztok
megjöttem a diétás nővértől, azt sem tudom hol áll a fejem.....még szokni kell.
Amugy minden oké velünk.A dokinál is minden rendben volt hétfőn este !!!
Majd bővebben írok a naplómba, de most fektetem le Regit :)
Én soha nem adtam cumit a lányomnak.De nem is nagyon kellett.Inkább próbáltam megfejteni a sírás okát :)
Maradt is egy sárga, és most a csomagban is van egy mam-os.
hogy cumi párti vagyok-e? hát... ez furi mert az én gyerekem nem cumizott az elején, most se mondhatnám h nagyon cumizna, ha nem számítom azt a 2x 10 percet, amíg a szájában van az esti és a déli elalváshoz...
volt olyan helyzet amikor már annyira üvöltött, hogy beletettem a szájába, hátha megnyugszik tőle, de kiköpte...
nem dőlnék a kardomba ha Luca cumis lenne, cumisabb mint Milán volt, de nem fogom beleerőltetni a szájába :)
viszont cumisüvegpárti vagyok :) nekem Milán napi 1x ivott üvegből mert már nem fért a fagyóba a lefagyasztott tej, viszont éjszaka nem evett, az leejtem és nappal megette üvegből. Legalább apuci is tudta etetni :)
Milán is néha cumizik, másfél éves... napközben nem kell neki, de megszokta h ezzel alszik el. 7-8 hónaposan szokott rá, mi ezzel pótoltuk h már nincs cicizés :( simán le fog szokni róla.
Ő sosem vette a szájába az ujját, meg mást se, gondolok itt homokra, kavicsra. Azt sem szereti ha piszkos a keze és ha belenyúl a kajába, azt se nyalja le, le kell törölni neki :) csúcs egy kiskrapek :) én is tettem be cumisüveget meg mellszívót is, császár után később lövell be a tej és nehezebben
Tudom tegnapi téma, de visszakanyarodnék hozzá csak 1 mondat erejéig: Én újszülött koromtól nem fogadtam el a cumit, csak a saját ujjamat 9 évesen is még "dudiztam" és meg is lett az eredménye....1.5 évig volt éjszakai fogszabályzóm (állítólag annyira hisztis gyerek voltam, hogy a fogorvosnő nem vállalta el még plusz pénzért sem, hogy állandó fogszabit szereljen a számba) aztán azzal a 1.5 évig hordott éjszakaival, csak annyit értek el, hogy nem lóg ki a számból a fogam :( de még mindig ugyan olyan kis egérke vagyok :S
És természetesen jól megalapozták a fogorvostól való félelmeimet, 9 évesen minden héten kínoztak, és szekáltak, hogy mennyire borzalmas a száj állásom....
Mind1 mindezek ellenére én úgy gondolom, ha Panka is szopni fogja az ujját én nem bánom ám legyen, de biztosan mindent meg fogok tenni azért, hogy rendbe hozzák a fogait utána. És ne kelljen úgy élne mint nekem, hogy soha nem merek egy jó ízűt vigyorogni.
Végre megjött az első táppénzem (félhavi) megyek be a városba, már itthon ülni utálok ennyit!
Elintézem a régi netünket, veszek dekorgumit, horgoláshoz fonalat, meg keresztszemeshez anyagot!:D
Sziasztok!
Az este még megnéztem én is ezeket a betéteket, még nem döntöttem. Pénteken jön a védőnő, rákérdezek majd, ő mit ajánlana.
A Tena bugyiról még nem hallottam, majd ennek is utána járok. Az biztos, hogy eldobható mellé veszek mami bugyikat is.
Tényleg, ebből mennyit kell vinni?
Jucka: Akkor te cumi-párti vagy?
Ercsi: Akkor jól értettem, csak nem akartam hülyeséget írni :-)
Kriszti: Pont tegnap beszéltem a húgommal (2 gyerekes anyuka), és ő is azt tanácsolta, hogy az ösztöneimre hallgassák már a szüléskor is. Neki sem volt könnyű a 2 gyerekkel, főleg, amíg picik voltak, de semmi pénzért nem változtatna semmin sem, mert annyi öröme van a 2 fiúban :-)
A kilók remélem tényleg lemennek majd :-)
Nem tudom, kinek milyen volt az éjszakája, de nekem az előzőhöz képest nagyon jó! Lehet, hogy előzőleg éreztük a frontot, most meg, hogy megérkezett, lenyugodtunk...
Sziasztok,
hu de jo sokat irtatok! nekem delutan mar semmi idöm sincs.
Tegnap lement a masodik szülesfelkeszitö is. Jol eltelnek, jo hogy terhesek kötött van az ember. Erdekes dolgokrol is beszelgetünk.
A nagylany es apa fogorvosnal voltak, mire hazaertem vacsi is volt, hazi feladat is keszen. Szoval egy szavam sem lehetett.
En is betettem mar a taskamba a cumit a kislanynak, nagyon jol jött a korhazban. Cumisüveget szinten, barki barmit mond. A lanyom 2 eves koraig cumizott, es üvegezett, megis tökeletes fogsora van. Mi mar valtunk az uj fogakra, es azok is szepek. Szoval ez a rengeteg mizeria, amivel a vedönök, ujasgok, tv, es a net tömi a fejünk, arra jo, hogy az ösztöneinket zsebre dugjuk, es hallgassunk rajuk. Ha tehetitek, tegyetek azt ami nektek es a babanak jo. Ugyis latjatok, faj e a hasa az igeny szerinti szopitol..vagy kell e viz neki, ..vagy stb stb. A kilok meg siman lemennek rolunk, no para:-))
Szia!
Ezzel azt akartam mondani, hogy nem kell az anyatejen kívül más folyadék a babának. Hat hónapos koráig elég csak anyatejet adni.
Holnap megpróbálok többet írni.
Jó éjt!
összehúzódik a méhed és közben ürül ez a sok cucc, hogy pontosan miért, ezt eddig nem is firtattam, de jó h felvetetted mert érdekelne.
3-4 hétig is tarthat. Az lején erősebb mint a mensi, az utsó héten olyan mint a mensi és a végén már csak barnázás. Én ennyit tudok mondani tapasztalatból :)