2011 júliusi babák (beszélgetés)
szerintem ez kórházanként eltérő. meg függ attól, hogy a baba súlyvesztése megáll-e, hogy nem sárgul-e be, hogy tudsz-e szoptatni, stb.
nálam szerencsére minden rendben volt.
Hát akkor majd kiderül itt mi vár majd rám mert nagyon úgy néz ki ez is változó. De akkor már nem félek.
ja, akkor már ez is változott.
persze az biztos.csak epidurális után 12 óráig nem lehet felkelni.én így emlékszem a tanultakból....
itt ha minden oké, ugyanannyi idő után engednek haza mint a sima szülésnél
akkor neked sem volt annyira vészes mint ahogy azt mondják. érdekes hogy 3 nap múlva hazaengedtek bekukkot meg csak 5 ezek szerint ez is mindenhol változó hogy mennyi idő után engednek haza.
Szandus, szép lett a barna sarok. Ha végre megjön az új gyerekbútor, teszek fel képet Milu és Luca közös szobájáról.
Maradnak a fiúsabb színek, de azért a kiságy cuccai: baldachin, fejvédő, stb rózsaszínek :)
Nekem nem fájt semmi, csak amíg lábra állítottak, de az nagyon. Bár, a hallottak alapján nem biztos, hogy rosszabb ,mint egy gátseb...
De elvileg asszem úgy van, hogy 24 órán belül fel kell állítsanak, és utána szó sincsen fekvésről...))
császár után 12 óráig nem lehet felkelni, nem?
Ez tényleg nem hangzik túl ijesztőnek.
Engem azzal riogatnak anyuék hogy utána egy napig fel sem kelhetek meg sem emelhetem a fejem mert majd iszonyatosan fájni fog.
Nekem se fájt a szúrás, a császár utáni felállás viszont nagyon. Engem 3 nap után már hazaengedtek. 2 napig azért eléggé fájt... de utána már nem.
Szia!)Nincs mivel megijeszteni a többieket, de majd ha más is kiváncsi, elküldöm nekik is.
Én pont egy hetes túlhordás után kerültem műtőasztalra, mert kaptam oxitocint, de egy fájásom sem volt.
Az érzéstelenítés egyáltalán nem fájt, de az injekció még csak kellemetlen sem volt. Tök jó hangulat volt a műtőben, kedvesek, aranyosak voltak. Nem éreztem közben sem semmit.
Délután négykor emelték ki a bébit, és fél ötkor már szoptattam. Az éjszaka jól telt, egyszer kaptam fájdalomcsillapítót, reggelre elmúlt a zsibbadás teljesen. Délelőtt megmosdattak, aztán mondták, hogy fel kell állnom. Na az nagyon gáz)) Az egészben a legfájdalmasabb. Nem is sikerült elsőre. Ez volt kb. 20 perc, ami tényleg kín, de utána lábon lesétáltam egy emelettel lejjebb, ahol odaadták a babámat, és utána már nem volt semmi gondom. Amikor a sebbők kivették a csövet, az fájt még egy picit, de az meg kb. 5 másodperc. Én utána teljesen el tudtam magamat és a babámat is látni, le tudtam feküdni, ülni, és fel tudtam kelni teljesen egyedül. Ötödik napon haza is engedtek, és teljesen önállóan tudtam csinálni mindent, harmadik héten már autót is vezettem (előtte a férjem nem engedte). Szóval összesen sem volt fél óra, amikor tényleg fájt, viszont marha gyorsan túl voltam az egészen. Kár, hogy választani nem lehet)))
már annyira akarok menni, hogy lehet bebeszélem magamnak.........
Nekem állandóan olyan kemény, mintha egy görögdinnye lenne benne... és mostanában sokat görcsöl meg fáj, pedig még csak 36+5 van. :-(
hát ezt a keményedést nem tudom, hogy jelent-e valamit
aha értem.itt értéket is mondanak.én 39 hét 1 napos vagyok.az nst-n a csaj annyit mondott, hogy jó kemény a hasam.ez jelenthet valamit?
Mesélsz kicsit róla hogyan megy meg utána milyen?
Lehet priviben is hogy másokat nehogy megijesz.
nekem 33 hetesen volt 2600g úgyhogy most már tuti meghaladtuk a 3 kg-t sőt többet is mert a múltkor is 1 hónap alatt 1 kg-t majdnem hízott. Ma vagyunk 37 hetesek.
Lányok, nem kell félni a császártól!!!
Először nekem is azt mondták hogy tuti császár aztán az első ortopéd doki azt mondta nem kell mehet simán de mivel úgy néz ki nagy baba Vivi így elkezdtem parázni és elmentem egy másik dokihoz aki azt mondta nem kell császár de a papíromra azt írta javasolt császár így császár lesz. Kicsit megnyugodtam hogy így nem lesz baja a csípőmnek és mindkettőnknek jobb lesz csak félek mi lesz utána a felkeléssel meg gyerek emelgetésénél meg ilyenek.
nekem csak megnézi a doki a görbét, és pl most is annyit mondott, hogy jó,, amikor mozgott szépen felment a szívhang, de nem mondott semmilyen értéket
akkor majd átveszed tőlem, mi nem tervezünk több babát, max még 1et de csak ha Luca meg Milu már sulisok :)
nálatok mit mondanak az nst-re?
igen, a 10-es érték a legjobb.a baba szívhangját ugye méri a gép, ha érzem a mozgást megnyomod a gombot.nézik, hogy reagál a szívműködés ha mocorog.
Nekem sem mondtak értéket, fogalmam sincs, mi lehet. Talán keress rá a neten.
hát igen, én ezért szeretnék most már lassan szülni,, most vagyok 38 hetes, két héttel ezelőtt már 3 kg, volt, akkor most már 3,5-3,6 kg körül lehet, viszont ha a végéig kihúzom akkor tuti 4 kg felett lesz, a bpd-jét is midnig 2-3 héttel nagyobbnak mérték a koránál
nálatok ilyen értékeket is mondanak nst-re? mit jelent a 10-es érték? nekem eddig még nem mondtak ilyen értékeket...
én is ezért félek, mert barna elég nagynak néz ki és nehogy a méretek miatt legyen gond...
További ajánlott fórumok: