2011 júliusi babák (beszélgetés)
ja, nem értem én félre, csak mondom, hogy sokan nem értik ezt meg. én se nagyon tudtam, hogy mi lesz ott vele, de elmagyarázták a bölcsis nénik, meg lesz még egy fél éves a csoportban meg egy 10 hónapos, a többi egy éves. szóval szépen 2 részre tudják őket osztani és aszerint foglalkozni velük. persze tartok én is az egésztől, hogy ott fogok bőgni, meg Edit is bent, de ez van, nagymamák messze vannak, nincs más választásom, csak itthon maradni, utána meg munka nélkül :D
ja aludt vagy másfél órát
de jó neked az én csajom már fel van.
Megértelek! Én nemakarok visszamenni dolgozni, de már tehesen én is azon törtem a fejemet, hogy hogy legyen, ha 2évet betölti Hellám! És azóta is ezen gondolkodom!
élre ne értsd, nem megvetésből kérdeztem :) csak tényleg érdekelt, hogy egy ilyen pici babával mit kezdenek a bölcsiben :)
(én amúgyse tudom milyen egy bölcsi, én nem jártam)
Aki megvett, az ássa el magát! Mindenki csinálja ugy, ahogy tudja, és ahogyan szertné! Főleg, ha kötetlen és ilyen közel van.
dehogy beteg! tuti az idő miatt, Edit is többet alszik most, pedig ő aztán nappal nem szokott.
már terhesen erre készültem....
:) sokat fogják kézben, és ugyanúgy fejlesztik, mint az egy évest. vannak státuszok, amiket el kell érni velük a bölcsis néniknek, mint például az oviban is. 8-an vannak egy csoportban, 2 bölcsis nénivel, magánoviban nincs ilyen jó helyük a babáknak, szóval nem tartok ettől. énekelnek, mondókáznak, játszanak velük, kedves nőcik. én is szívesebben lennék vele itthon, de nem félek oda beadni, azontúl 5 percre van a munkahelyemtől, tudok átmenni bármikor.
sokat megvetnek engem ezért, de nem érdekel nagyon. külföldön sincs ez másképpen, sok helyen ott már 3-4 hónaposan viszik a babákat magánbölcsikbe, csak nálunk van ez az itthonmaradásos dolog évekig. spanyolországban volt egy munkatársam, aki a pcr gép mellőle ment szó szerint szülni és 2 hónaposan már ismét ott ült. az én munkámnál 2-3 év is olyan lemaradáshoz vezet, amit nehéz behozni, másrészt meg rugalmas a munkaidőm, így valszeg többet leszek itthon, mint bent. aztán ha mégsem bírná Edit, akkor nem erőltetem. de mondjuk már most is dolgozok, szóval..... :)
Ismerős! Pont valamelyik nap láttam a tv-be, hogy megkell tanulni, hogy melyik sirás mit jelent! Hát én 2 sirást tudok megkülönböztetni, ha nagyon éhes, de az nem nevezhető sirásnak! A Másik meg amikor erős szél, front van! Ennyi! Amugy Ő se sirós!!! :)
na nem mindig ám :) néha nem akar aludni egyáltalán, mondjuk olyankor se hisztizik nagyon hanem elvan magában :)
Biztos, csak az idő!!!!!!!! :) Kölcsönadod 1napra, ha ilyen jó alvókája van? :)
az enyém kerek 4 órája... remélem nem beteg hanem csak az időjárás...
Már 30perce alszik a csajom!!!!! :) :) :)
Én is igy vagyok vele! :) Ilyen korán visszamész dolgozni? Akkor gondolom készülsz már rá, pszichésen!
kíváncsi lennék hogy mit tudnak egy féléves babával csinálni a bölcsiben? ez hogy zajlik?
igen. nem is szeretnék egy darabig adni mást Editnek, csak érdeklődök, hogy mi hogy van, mert ő fél évesen bölcsikébe megy, és ott már fog mást is kapni, és annyira én ezekhez a dolgokhoz nem is értek, aztán művelem a fejemet addig is :)
Akkor nálatok is csak anyatej és más semmi?
sziasztok
hu de sokat írtatok
meg igazából Edit imád szopizni is, csak na, érdekel minden lehetőség :)
nem akarok neki adni még most, csak tájékozódok :)
Kati, azért egyeztess a dokival vagy védőnővel, mert nálunk azért mehetett rögtön a pép, mert már régóta csak tápit kapott.
mondd ki sokszor egymás után :D bele lehet kattani :D
A Sinlac jó allergiásoknak is. Szentjánoskenyérmagból készül. :) (Hú, de hosszú szó. :D) Orvos fel tudja írni receptre, ha allergiás a baba. Lehet vele sűríteni a főzeléket is, stb. Jó tápláló. :)
akkor holnaptól én is adom neki uzsira :) ebédre meg főzit :)
Az ízesítés miatt jutott eszembe, mert úgy gondolom, a tápit utálja, így csak annyit eszik belőle, amennyi feltétlenül szükséges. A hozzátáplálásnál túl sok idő, mire eljutunk a "mennyiséghez" (almalé, baracklé, répa, krumpli...) és úgy éreztem, rögtön lépnem kell. Felhívtam a védőnőt és elmondtam neki, mi a bánatom. :) Egyeztetett másokkal, ki is jött két óra múlva és mondta, hogy adhatom a pépet, mert tul.képpen ugyanaz, mint a tápszer. Azért írják rá, hogy 4 hónapos kortól, hogy aki csak anyatejet ad a babának, nehogy hamarabb elkezdje a pépet is. Jó nagy hülyeség, de hát ez van. Mert ugye anyatejes babák vizet és teát sem ihatnak. :) Az okosok így gondolják...
ja, most nézem, ezt lehet allergiás babának is adni :)
mondjuk nem is értem, minek érdeklődök egy tejallergiás gyerekkel magam mellett :DDD de azért jó tájékozottnak lenni :) meg irigykedek, hogy Olcsinak így megjött tőle az étvágya :)
További ajánlott fórumok: