2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Az alma nekünk pont hasmenést okozott. Viszont a sütőtöktől ilyen sűrű(nem kemény, de folyósnak sem mondható) és krémes lett a kakija.
Lehet azért szenvedett, mert az alma ki akart jönni, de a többi nem. Ez lehet, hogy hülyeség, akkor bocsi. :)
Az alma nem fogja meg a kaksit? Vagy rosszul tudom? Mindenesetre irigyellek titeket, mi folyamat küzdünk a kakival. Mióta almát kap, még rosszabb, mint előtte.
Mi az almával rosszul jártunk pár napja. Már 2. hete kapta az almát, de mindig csak pár kanálkával adtam neki tízórai vagy ebéd előtt. Aztán 2 napja hagytam, had egye, amíg kell neki, megevett kb. fél almát. Pár óra múlva sírva ébredt és fél órán keresztül ordított, nem lehetett megvigasztalni. Mivel már nem volt kaki sem 2 napja, meg gondoltam az alma is megfogta neki ill. megnyomta a pociját, kapott egy fél kúpot,amitől gyönyörűen kakilt, de tök sűrűt. A hasfájás elmúlt, de szerintem tuti az alma nyomta meg a pociját. Azóta nem is mertem adni neki. Nem értem miért, de mostanában olyan nehezen kakil, magától szinte nem is tud, az utolsó 3 kaki is csak kúppal jött ki, persze azt is 3 naponta adom max.,ha már látom, hogy szenved.
Lehet, nem kéne még hozzátáplálnom így? Talán az alma fogja meg a kaksit?
Ma csinálok egy kis sütősütőtököt, hátha az jobban emészthető. Ti azt hogyan készítitek el??? Főzve vagy sütve? Mennyi ideig kell főzni/sütni?
Viki mindennap kakil mióta almalét adok neki. Attól lehet?
Nekünk se eszik Avent-osból, a Mam-osból még csak-csak. Még az egy lyukú van ezért vennünk kéne két-vagy három lyukút, talán akkor enne belőle jobban.
Tegnap voltam a védőnőnél és elmodtam neki hogy a Dávid sokszor ébred éjjel.Elmondtam neki részletesen hogy igaz iszik de nem azért ébred.A lényeg hogy azt mondta ne keljek fel hozzá hadjam egy picit sirdogálni.Először azt mondtam ez nem normáli.De láss csodát éjfélkor sírt kb 20 másodpercet majd 1 kor és legközelebb 4-kor kelt amikor adtam neki enni.De lehet ha akkor is hagyom egy picit akkor alszik reggelig.De egyszerre ennyi elég volt.Azért írtam ezt neked/nektek hogy ha ti is ilyennel küszködtök akkor próbáljátok ki ezt a módszert.Nem mondom hogy másnak is bejön de hátha.
Igen.Nálunk sem volt hajlandó szopizni 2 és fél hónapos kora óta.Sajna nekem akkor sem volt olyan sok tejem mostanra pedig semmi sincs.Fejtem én is minden etetés előtt kb fél órával hogy mindig frisset kapjon.Egy kicsit bele is fáradtam.Most csodásan eszik üvegből.Még van a fagyasztóban tejci azt adom neki napi 1x.
Bármelyik banknál nyithatsz, csak majd arra figyelj, hogy kérnek a Kincstártól egy 30 napnál nem régebbi igazolást, hogy kapod a családi pótlékot. Mi kezdetben csak egy üveget használtunk (Medela) és most vettünk neki TT-t. Az egy és a kétlyukúból is szépen tud enni. Szerintem is gyerekfüggő, hogy kinek melyik válik be.
Igen a babakötvényhez kell egy számlát nyitni, szinte minden bankban lehet (csak különböző kamatozással) és a Kincstár ráutalja a számlára.
Nekünk az Aventes cumisüvegből nem evett Réka, csak a MAMosat fogadta el...Ez is gyerek függő úgy látszik.
Tudom mit élsz át nálunk ez már lefutott kör!Nem volt egyszerű!Úgyhogy ha valaki hát én tudom hogy milyen nehéz!De majd rendbejön minden hidd el!
Tudom, h. utána már nem fog szopni, de most se tud.Már rég óta adok neki cumisüveget,de 3 h. kora után egyszercsak elfelejtette szívni és ha ha csak szoptatok akkor úgy nem elég a tej, ha adok pótlást cumisüvegből akkor meg elfelejt szopni. Tiszta körforgás. Gondoltamha csak cumisüveget adok neki akkor azt legalább tudja szopni rendesen. De ez se biztos.:( Én nagyon szerettem szoptatni, de amikor csak forgatja a fejét, meg úgy szopik h. háromnegyede kifolyik a száján, m. nem tudja hogy kell ,így nem megy, már tiszta ideg vagyok és ő is nyűgös, m. nem lakik sose jól.
Szerintem akkor nem kell nagyon aggódnod mert szépen gyarapodott tehát eszik amennyi kell neki.
Mi az aventes cumit és üveget használjuk.Szerintem az anyatejhez max 2 lyukut vegyél mert különben nagyon fog jönni belőle.Az első 1-2 alkalommal kicsit nehézkes lesz neki mert hozzá kell szoknia hogy nem ugyanúgy kell szívnia mint a ciciből.De rájön hamar.Nekünk volt tomee tipees-is is de abból még az 1 lyukuból is nagyon jött.
Remélem ez beválik nálatok is.Este amíg lehet szoptass.Mert ha elkezded fejni sajna több már nem lesz.(tapasztalat)De fent tudod tartani a jelen mennyiséget.
Ja a másik kérdésem hogy a babakötvényhez(40000 körüli összeg amit az állam ad) kell számlát nyitni?
eddig jól gyarapodott, 300 g körül hízott kéthetente. Jövő hét kedden megyünk megint.
úgy döntöttem nem szoptatok, hanem lefejem és odaadom neki, ha végre már eszik cumisüvegből, m. úgy se nagyon eszik és igy nem zavarom össze.Esetleg ha félálomban van akkor szoptatom.Melyik a legjobb cumisüveg?
Nahát nálunk is hasonló a helyzet.Mondjuk Dávid már másfél hete ezt csinálja.Kb 3x 4x kel éjjel.Ma pl már 4-kor fent volt és nem aludt vissza.Nálunk sincs gond a nappali alvással az maradt mint régen.3x 4x fél vagy max 1 óra.A bukást azt tegnap kezdte el.De nem sokat bukik.Ő mondjuk tápis.
Nem tanult valami újat?Átfordulás?
Meg azt mondta a védőnő hogy attól hogy nem duzzadt az ínye még zavarhatja a foga.
Sziasztok. Az én kiafiam 3 napja nagyon rosszul alszik éjszaka, 2-3x is felébred. Nappal jó kedvű akkor alszik annyit amennyit szokott. Viszont amit eddig nem csinált, hogy minden étkezés után csomót bukik. Csak anyatejet kap. Az ínye nem duzzadt. Bárkinek bármi ötlet? Mi lehet vele? A nem alvást okozhatják a frontok?
Benedvesítünk egy textil pelenka csücsköt, majd betesszük a hűtőbe... állítólag jólesik a fájdalmas ínynek... de nem próbáltam.
Hát igazából a dologél meg a dentinox van.Viszont mivel zsibbasztó hatású és a torokra kerülhet vigyázni kell vele.Az egyik csajszi nekem a hideg cumit javasolta.Azt mondta rakjam a fagyasztóba a cumit kis időre majd a szájába.Még nem próbáltam.Egyébként mennyit gyarapszik a babód?Vagy mennyit eszik meg kb 1 evésre?
Nálunk az első 3 hónapban nem ment a sex mert fájt.Mostanra jobb mint előtte volt. :D Tiszta fehér májú lettem. Egyébként nálam nincs változás odalent pedig belül rendesen volt varrogatás.Meg ugye kívül is.
Hát én császárral szültem, de azt hittem az első alkalomkor hogy elsirom magam. Fájt, ez tartott kb 1,5 hétig, de utána jó volt minden. De a férjnek türelmesnek kell lennie !
Mi most Dentinox gélt kaptunk, abban van lidokain, ami érzésteleníti. Arra kell figyelni, hogy előtte és utána 1 órát ne etesd. De a gengigel is jó, nekünk az volt itthon először. Bár az kicsit drága, de nagyon sokáig jó. De szerintem elég, ha egy kicsit az ujjaddal masszírozod, az is jól esik a babának.
Igen, én is ezt érzem. :)
Nem tom h. van e , de nekem minden alkalommal olyan mint amikor elvesztettem a szüzességem.
Van valamilyen szer arra ha fáj a baba foginye?
És ez nem a kanálon múlt mert már van Hipp-es kanalam.
Én lassan idegbajt kapok.:) Viki még mindig nem eszik normálisan, se szopizni se cumival enni se kannállal semmivelnem tud.
Csajok! Akik természetes úton szültetek, van változás a puncitokban?
Most eszembe jutott, h még jóval szülés előtt beszéltünk róla, h (talán) milyen lesz utána. :)
Megnéztem én is a tupperes kanalat tényleg jónak tűnik.Bár az ára kicsit borsós.Hasonló ehhez a Nubis kanál.
További ajánlott fórumok: