2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Az én babám 4 hónapos és 1 hete volt az egyik mérlegelésen, a másikon 3 héttel késöbb pont 5 hónapos és mindössze 510grammot hízott csak. Perig látszólag sokat eszik, 15-30 perc között napi 5-6x szpoizik. tehát tényleg ne aggódj. Nekem azt mondták látszólag szépen fejlődik, és bizony nem hízik minig egyformán. Tényleg ne erőltesd egyen annyit amennyit ő kér, ha mindössze 5 percet akar szopizni akkor egyen annyit. Majd legközelebb többet fog.
Nem is lehet megszoptatni, mert ha lerakom ordít.Nem a technikával van baj. Meglátja a cicit már sír.
Voltunk, az utat és szinte a visszautat is végig ordította. Az inye kicsit meg van dagadva, de egyébként ők se tudják mi a baja.250 g-ot hizott egy hét alatt ez normális? Ti babátok mennyit hízik? ő eddig két hét alatt hizott ekkorát.
Nálunk is előfordult, hogy félrenyel. Én úgy szoptatok, hogy a feje egy kicsit följebb van mint a teste és így jobb. Nem tudom mennyire vagy szégyenlős és mennyire normális a vèdőnőtök de esetleg ha kimegy hozzátok szoptass előtte és kérd meg hogy segítsen helyesen mellre rakni vagy mondjon megoldást a látottak után.
Nagyon sajnálom, én már megőrültem volna, tutira. De nem szabad feladni! Én is tiszta frászban voltam korábban, mikor elkezdett fogyni a tejem, mert a tápit nem szerette, de szerencsére a HUmanat megeszi. Azóta én sem stresszelek etetésnél. Tudom, nem ugyanaz az eset, de mióta nem idegeskedem, Danó is szépen eszik, pedig nálunk is volt olyan, hogy 2 perc után kiabált és majd kiugrott a kezemből, volt hogy egyik cici nem kellett neki, volt, hogy a másik. Mióta nem vagyok ideges a kaja miatt, ő is nyugodtabban eszik.
Nem lehet hogy már azért csinálja ezeket mert te rettegsz minden etetésnél.Meg kellene próbálnod nem gondolni rá.Apuka próbálta már etetni?Lehet hogy tőle elfogadná üvegből.Sajnos nálad úgymond megszokta az aggodó energiát.Természetesen teljesen megértelek.
Meg tudlak érteni. Nekem is nagyon hiányzik a szoptatás. Én már csak reggel és este szoptatok, de így is max 20 ml jön. Én nem voltam olyan kitartó, mint te. Nekünk nagyon rányomta a bélyeget a napjainkra, így én a tápszer mellett döntöttem, mert nem tudtam vele eleget foglakozni. Volt, hogy egész napokat csak szoptattam és így sem lett több tejem.
ezt már máskor is akartam, csak nem volt hozzá elég energiám vagy nem tom mim h.ne adjak neki már ciciből.hiányozna.
még egy megoldás lehet. venni neki egy jó cumisüveget és egyáltalán nem adni neki másból.abból legalább egyenletesen jön a tej.
Ne keseredj el!!! Esetleg próbáltad már itatópohárpól? Nem a csőrősre gondolok. Igaz elég lassan megy, de nekem a védőnő ajánlotta, hogy abból itassam. A frissen facsart gyümilevet én abból itatom. A medelának van és olyan 300 ft-ba kerül.
Mostmár nem akarok több gyereket, eddig szerettem volna de már nem.:(
már sírni tudnék.nem tom h. fogom bírni ezt.most se eszik.
Nem kap mást, mert cumisüvegből se eszik.
Nekünk volt, hogy amikor odaadtam neki a cicit, ő pár szívás után lefordult róla és sírt. Nálunk ez azért volt nagy valószínűséggel, mert kevés volt a tej. De a Te babád szépen hízik. Csak tejet kap egyébként, tápszert nem?
Igen előfordúlhat hogyha többször félre nyeel vagy nagyon jön vagy éppen nehezen a tejci akkor felhúzza magát és inkább nem eszik.Ilyen nálunk is sokszor volt. :( Kiváncsi vagyok mit mond a doki.Írd majd meg ám!
Már tényleg jobb lenne ha azt mondaná az orvos, jön a foga, vagy fáj a torka, merta azzal lehet mit kezdeni legalább.
Nincs valakinél még ilyen probléma? Attól félek erre nincs gyógyszer ezt majd két-három hónap múlva kinövi, remélem.De addig keserves napok várnak ránk.:'(
Ma megint elmegyünk orvoshoz, hátha tud mondani valamit. De szerintem ez az ő érzékenysége, vagy nem is tudom h. irjam le. Mert ma reggel is félre nyelt kétszer háromszor és elforditotta a fejét, hanem kinálom meg gyorsan a másik cicivel, akkor elkezdi az órdítást megint ahogy szokta.Szerintetek ez mi?
Igen először én is erre gondoltam de 1 napra nem kapok 3000.- ft.-ot.Mivel eddig vagy 30 vagy 31-es volt a hónap ugye.És sehogy sem jön ki.
Szia! Attól függ mennyit kapsz, hogy hány napos egy hónap. A február még rosszabb lesz...
De megnézem én is ezt a kalkulátort.Azt viszont nem nagyon értem hogy miért van az hogy hol ennyit hol meg kevesebbet kapok.Jelenleg tgysát de ugye a gyed is 70 %. És volt hogy 3 4 ezerreel kevesebbet kaptam.Pedig minden hónapban ugyanannyit kerestem.
Remélem szerencsétek lesz és eláll a szél nálatok.Nálunk is eléggé fújt de kicsit levittem Dávidot szélvédett helyre sétálni.
Dehogy veszem kötekedésnek! :D ÉN lennék a leg boldogabb ha emelnék.Bár engem nem hiszem hogy érint hisz nem a maximumot kapom.Tudom hogy 2011-es de sajnos 2012-re vonatkozik. :(
a mai nap nálunk vert mindent. két percre nem hagyhattam magára Kírát :(
remélem holnap már ki tudunk majd menni a levegőre. ráadásul holnap még oltásokat is kapunk, így még fontosabb lenne a séta :( drukkoljatok, hogy elálljon végre ez a nyavalyás szél.
Úgy látom, hogy 130.200 a felső határa (bruttó) a GYED-nek 2012-ben.
Az adozona.hu -n van egy gyed/gyes kalkulátor, azt érdemes megnézni mert viszonylag pontosan számol ha jól adjátok meg az adatokat. (tgyás alapján mondom a pontosságot)
Bocsi, nem kötekedni akarok, de ez 2011 áprilisi cikk.
Kristóf már eszik almát, barackot, szilvát, banánt, körtét, meggyet. répa, krumpli, brokkoli, sütőtök, paradicsom, cékla.
én erről még nem halottam,
mi még nem vagyunk 5 hósak. de nálunk h kap tápszert is a pici így előbb kezdtem a hozzátáplálást. Martinnál is előbb kezdem 3 évvel ezelőtt.
igen 4 hótol van paradicsom is, héj nélkül főzöm, de maggal, a mag szétfő. meg a paszírozásnál nem megy bele .
én apró lukú szűrön nyomom át, h jó pépes legyen, és a héjak, szálak , rostok , ne bántsák a pociját. mert ugye azok fent maradnak. a gyümit turmixolom csak le, meg a céklát mert az nem lesz elég puha a paszírozáshoz,
bocsi a második gyerkőcöt nevelem. a védőnök meg általában sok dolgot össze vissza mondanak. hiába kell nézni a testsúlyt, van olyan gyerek aki többet kér van olyan aki meg kevesebbet. van amelyik baba alig akar leszokni a tápszerről tejről . más nem kell neki. minden gyerek más.
További ajánlott fórumok: