2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Szia!
Ha nincsenek görcsök és annyira nem kellemetlen, akkor nincs baj,ezt elvileg mindenki érzi(én is).
Nekem azt mondta a doki,hogy ez teljesen normális,mert szépen lassan de folyamatosan nyúlnak a szalagok a méh növekedésével együtt.Kintről még nem annyira látszik,de bent egy kis élet készülődik és óriási változásokon megyünk keresztül a 40 hét alatt:-)!Ha izgulsz és mostanában nem kell dokihoz menned,akkor hívd fel,Ő biztosan megnyugtat!:-)
Én ma du.megyek UH-ra,kíváncsi vagyok mekkorát nőtt a pocaklakónk.
Itt süt a nap,de jó!
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
szokott húzódni a méhem, de csak egyszer-egyszer és rövid ideig tart.
Tegnap este óta viszont szinte folyamatosan van elmúlik és visszajön és néha erősebben érzem, ilyen volt van valakinél?
Nem tudom felhívjam-e dokim!
Előre is köszi a segítséget!!
Szia!
Igen, próbálok vigyázni. Bár előnyben van az, hogy nem kívánom az édességet. Dalmánál minden nap kellett valami desszert. :) Hát ha fiúcska van a pocakban! :)
szia Benzintyúk,
Nekem 2-3 hét eltérés van a menszi és az UH alapján mértek között. És a doki az UH szerinti kor alapján hív be a vizsgálatokra. Tehát a 12 hetes UH-ra úgy megyek, hogy addigra már 15 hetes lenne, ha menszi alapján néznénk. De teljesen egyértelmú, hogy nekem nem a menszi után 2 héttel volt a peteérésem mint az átlagnak.
Szóval szerintem ha jelentős az eltérés akkor az UH által mért adatokból érdemes számolni.
ez miatt ne parázz!
Gondolj bele van olyan baba aki 4 kilóval születik valamelyik 2,5 kilóval. Valaki 48 centivel valaki 58 centivel. 1-1 hét nem mutat mást!!
Sziasztok!
Nekem az utolsó mensim 2010.november 18-án volt, dec.16-án kellett volna megjönnie,17-én reggel vettem tesztet és nagyon halványan,de ott volt a csík rajta(eltettem emlékül).Vártam,hogy mi lesz ,megjön-e vagy sem,de a halvány csík is csík,szóval gondoltam,hogy baba van a dologban:-).
Ezután a doki 2011.január 6-ára adott időpontot.Az én számolásom és a naptár szerint,az volt a 7.hét,viszont az első(akkori)UH alapján 6hetes és 2napos volt akkor a baba,4.9mm.
1 hétre rá volt 10,1mm és holnap megyek ismét 2 hét eltelt,tehát ez a 9.vagy 10.hét,attól függ honnan nézzük...nem is tudom mi a valós adat?!
nekem azt mondta a dokim,hogy a megtermékenyítés középidő után történhetett és azért kisebb a terhesség,mint a naptár szerint lennie kellene.
Ez csak azért izgat,mert vannak ,illetve lesznek olyan vizsgálatok,amiket ha nem pontosan abban a hétben csinálnak,mutathatnak fals eredményeket is..:-(
Ti hogy látjátok ezt?Esetleg akik már túl vagytok a 12.héten?
Szia!
EGy idősek vagyunk! Már mint az utolsó mensi szerint, a többit meglátjuk. A 12.heti ultrahangon a baba méretei alapján majd meglátjuk, talán pontosabb lesz az adat, általában vissza veszik a kórházba a szülés időpontját.
EGyébként motoros kolléga vagy?
Na most jól megzavarodtam. :) A mensi szerint tegnap töltöttem a 12. hetet. Az első vizsgálaton dec. 28-án 7 hetes volt. Utoljára jan. 10-én csak a hosszát írta rá a lapomra. Akkor elvileg az embrió ténylegesen csak jövő héten lesz 12 hetes. Mert azt én is tudom, hogy nem akkor fogant, amikor az utolsó mensi volt. :) De akkor a vizsgálatokat mi alapján kell számolni?
Bocsi az értetlenségem miatt. :)
a 12 heti uh vizsgálat az embrió korát jelenti vagy a dokik által számított 14.hét? 14.héten az embrió elvileg 12 hetes... én már azt sem tudom, hogy melyiket szokták ráírni a papírra :( holnap megkérdezem, de szerintem a +2 hét rászámolóssal számolnak, vmi egyezmény lehet nem?...
holnap leszek 12. hetes magzat 10hetes
sziasztok
örülök h mindenki jól van. én 1 hét múlva megyek a 12hetes uh ra,várom már-
nálam is van még reggeli émelygés, meg napközbe néha hányinger.
meg kaja undor. borzalmas válogatós lettem.
nálunk tesóm kapta el a köhögös influenzát, de hál isten nem kaptuk el tőle.
Katuska_h!
Gratulálok Nektek is a babához!
A rosszullétekről annyit tudok,hogy még pár hét és elméletileg elmúlnak,nekem szerencsére nincsenek..
Helyette álmosság,fáradtság és iszonyat mellfeszülés!De az jó állítólag,mert működnek a mirigyek,lesz tejcsi.:-)Nagyon remélem is!
Engem Grötivel egy napra írtak ki,egy kórházba,de az Uh.mindig más dátumot ad...azt mondják az a pontos.
Vigyázzon mindenki magára és a babára,az oltottak és nem oltottak is,(engem oltottak,rá 1 napra nem jött meg,akkor tudtam meg a pocaklakót)és SZÉP NAPOT csajok!!!
Egy ideje nem voltam, mert tanulnom kellett. De most visszaolvasok.
A szorulásos kismamáknak én is tudom ajánlani a laevolac szirupot. Kismamák is használhatják és pár órán belül meghozza a hatást, de nem görcsölsz tőle és hasmenés sem lesz.
A barnázásra nekem az orvos utrogestant írt fel 3 dobozzal, de csak egyet használtam el és azóta semmi. :)
Én csak februárban a 14. héten megyek a 12 hetes uh-ra :( Pedig már úgy megnézném a picikénket!
Minden kismaminak szép napot kívánok!
Meg van vagy 6 vírus ami a hörgöket, torkot támadja meg 1 hónapig is eltart a teljes gyógyulás, és vissza lehet fertőződni.
tünetek,
-köhögés, orrfolyás, láz, elmegy a hang, aszmatikus mélyről jövő köhögés, hasmenés, étvágytalanság...
nagyjából mindet lefedi :(
Üdv. az új kismamiknak! de jó sokan vagyunk :D
:( országos influenza járvány van :( híradóban már nem is ajánlják az oltást, most már minek...én kerülöm a tömeget, kézmosás, maszk és oltatok, ha doki mondja!!! tavasszal jöhet még egy hullám, azt már nem szeretném végigaggódni...
nem a jéghidegre gondoltam :S csak kerülni kell a meleg termálvizet, gyógyvizet...
ami nagyon szimpi a most nemrég felújított Sárvári fürdő...van már klórmentes babakomplexum, ki tudja lehet, hogy majd a picivel is ellátogatunk oda :)
igen, gyakran, első hetekben az álmatlanság volt a jellemző, most meg a fejfájás+leragad a szemem :(
11 hetes 5 napos km