Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 augusztusi babók fórum

2011 augusztusi babók (beszélgetés)

2011. febr. 9. 13:00

Én azt hallottam, hogy a babák születési súlya az anyák születési súlyának kb értéke.

Én 3400g-al születtem:)

2011. febr. 9. 12:58
Lányok! Májkrémet szabad enni? Az meg van főzve, nem? Anyósom, küldött fincsi libamájast, de eddig nem mertem belőle enni - ki is megyek a szobából ha a fiúk eszik, hogy ne hergeljem magam :(
2011. febr. 9. 12:52

Hát ja pláne anyatejes babák hajlamosak kilókat hízni havonta :DDD kis dagik:DD

Én is így olvastam amúgy amit írsz!!!! Pont ezért hogy ha vki 40 kilós a férje meg 100 és 2 méter akkor szegény mami régen bele is halt volna a szülésbe...manapság persze már van a császár:)

És szakkönyvek is így írják hogy anyai ágon öröklődik. Dehát ugye kivételek mindig minden esetben vannak (mint erre is hogy az egymás után születő babák nagyobb súlyúak, mert van ahol meg pont nem...) vagy hogy a fiúk nagyobb súlyúak és hosszabbak átlagban mint a lányok...nálunk pl. tök fordítva volt.

3532. cac78ceb03 (válaszként erre: 3530. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:50
néha nekem is visszajön. Nem múlt el szőrén-szálán. Nem vagy egyedül: S
3531. cac78ceb03 (válaszként erre: 3528. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:49
Furcsa, én az olvastam genetikusan kódolt a méret kizárólag anyai ágon. Persze, biztosan vannak olyan tényezők, amik befolyásolhatják a dolgot. Hozzám kegyesek voltak a kölykeim. Mikor megszülettek, még átlagosak voltak, kicsi fejjel, Utána két hónap alatt akkkkkorák lettek! Senki sem hitte el, hogy kicsinek születtek - lpáne belőlem :)
2011. febr. 9. 12:47
Ja van még vki akinek még nem múlt el a hányingere-émelygése??? Nekem 2 napja megint olyan xar a gyomrom...sose lesz már vége???
3529. falevel623 (válaszként erre: 3527. - Cac78ceb03)
2011. febr. 9. 12:46

Na igen ezt én is értem, csak közben meg para hogy vajon mi lehet vele, remélem semmi baj!!!!

Szóval Tikktakk csaj ha erre jársz írj egy annyit hogy megvagy!!!! aggódunk!!

2011. febr. 9. 12:45

Rora aha ismerős :))) De én is mostmár láttam olyat amiben van merevítő alul:) Szerintem én is múltkor vmelyik minimizert próbálhattam bár ennyire nincs nagy cicim:)

Na nem tudom ez hogy van nekem anyum átlagos női méret volt (165 centi 64 kiló) én se voltam nagy baba meg bátyám se (3400 meg 3600 grammok asszem és 50 centik szóval tök átlagos).

A férjem viszont hatalmas baba volt 66 centi és 4500 gramm, és hatalmas feje volt:DDD anyósom kedvesen meg is riogatott még terhesen hogy majd az én gyerekem is ekkora lesz:)

Aztán másodjára végülis bejött...elvileg a soron következő gyerekek (főleg ha azonos neműek) nagyobbak mint az előzőek, szóval én előre f.sok...nem tervezek közel 5 kilós csecsemőt szülni grrrr...

3527. cac78ceb03 (válaszként erre: 3521. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:41
Remélem. De én megértem teljesen, ha most nem akar minden nap a baba-kérdéssel foglalkozni. Gondolom, míg telik az idő, próbálja elterelni a gondolatait. És hát, ez nem az az oldal...azért remélem, én is, hogy csak erről van szó, s nem másról.
3526. cac78ceb03 (válaszként erre: 3520. - Gandi76)
2011. febr. 9. 12:37
Szerintem az hozzád képest sem nagy. Én kicsit kisebb vagyok, és kicsit, de csak kicsit kisebb babákat szültem. Viszont, szép hosszúak voltak a babáid :))
3525. cac78ceb03 (válaszként erre: 3518. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:33

Én úgy tudom, az ,hogy mekkora babákat szül az ember lánya, az anyai ágon örökletes - illetve függ az anya "méretitől". Kicsi mamáknak nem szokott óriásbébijük születni.Biztos van ellenpélda, de ezt egy tudományos cikkben olvastam.

Terhesmelltartó. Én nem olyant viselek, mert valamiért nem tesznek beléjük drótot, és így az egész óriási mellem súlya az alul futó pánton keresztül a gyomromat nyomja. Tudom - az előző terhességeimnél vettem 1-1 terhesmelltartót: borzalmas volt. Bár, ahogy most néztem, az Anitának van olyanja, amiben van drót. Én most vettem egy F-es minimiser melltartót drótost: tök jó. kIcsit le kellett rövidítenem a pántját, mert a legkisebbre állítva is hosszú volt kicsit, de most sehol nem nyom, kényelmes, és nem fáj benne a gyomrom.

3524. be74058842 (válaszként erre: 3518. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:33

én nem hordok melltartót, nagyon ritkán :( lehet, hogy kellene, mondjuk, ha tornázom akkor sportmelltartót... szoptatós melltartót venni fogok!

nekem bejön az új dekoltázsom :) remélem baba után nem fog leereszteni :(

3523. be74058842 (válaszként erre: 3514. - Hexacska)
2011. febr. 9. 12:29
nem fáj, növöget lassan :) este néha kényelmetlen :(
3522. be74058842 (válaszként erre: 3510. - Ágica1983)
2011. febr. 9. 12:27

influenza... letettem a maszkot már 1,5 hete, ha szar az immunrendszerem így is úgy is elkapom, a párom náthás, a reptéren, a szupermarketben, a háziorvosnál, mindenhol csak köhögnek/tek körülöttem... szerencsére én jól vagyok... nem szoktam semmit sem elkapni apucitól, pedig már volt neki sokszor ez a hasmenéses izéje :(

hétvégén betöltöm a 14.hetet, kicsit még szeretnék várni az oltással, lehet, hogy addigra már nem is lesz influenza szezon :) de 3dik trimeszterben beadatom, hogy a picimnek is kialakuljon a védekezőképessége... nem is tudom meddig várok majd, most szerintem kapok majd antibiotikumos kezelést, nem tetőzném egy oltással :S

2011. febr. 9. 12:17
Csajok. Tikktakk már megint HOL VAN:????? Ugye nincs semmi baja????
3520. gandi76 (válaszként erre: 3517. - Ágica1983)
2011. febr. 9. 12:13

Hozzám képest volt csak nagy a baba. 162 cm vagyok és akkor 58 kg-val mentem szülni. 3700 g és 54 cm , 3800 g és 52 cm, 3450 g és 50 cm. Ekkorák voltak a fiúcskák.

De lehet, hogy félreértettél, senkit nem akarok a vitaminokról lebeszélni, csak annyit mondtam, hogy én így fogom szedni.

3519. bneandi
2011. febr. 9. 12:12
Nekem a védőnő azt mondta legalább március végéig szedjem az elevitet!Már egy ideje nem eszem mindennap,mert a wc-vel gondjaim voltak!Viszont két hete kombinálom 1*1 vitaday-yel ami vasat tartalmaz!
2011. febr. 9. 12:10

Rora fog ügy miatt szedem én is :)

Na terhesvitami :D én az ellenpélda vagyok, de már írtam:) 4400 grammos 60 centis lóbébim született úgy hogy csak folsavat szedtem a 12.hétig aztán meg calciumot csak és ennyi...

Hexacska, nekem egy hete igen,feszül, de előtte semmi...első terhességemnél meg akartam halni annyira fájt és meg is nőtt, most nem fáj, nem nő (nem mintha sajnálnám, jó ez így:))

Tényleg ti vesztek kifejezetten terhesmelltartót?

3517. Ágica1983 (válaszként erre: 3515. - Gandi76)
2011. febr. 9. 12:08

Egy ismrősöm most szült. haj ól tudom nem szedett semmit és 4400 grammos babája született.

Én nem tudom, saját tapasztalatból nem írom alá. Amúgy sztem egy 3800as baba nem olyan nagyon nagy. Vagy centibe kicsi volt?

iloverunning: én sajna hallottam olyat akinek ezt orvos mondta :(

3516. cac78ceb03 (válaszként erre: 3509. - Falevel623)
2011. febr. 9. 12:06

Lányok, én is csokifüggő vagyok, de ez a baba nem szereti a csokit, még az édes szőlőt sem, legfeljebb egy-két házi süteményt. Ugyanis iszonyatosan megfájdul tőlük a gyomrom. Úgyhogy inkább nem eszem. (A gyerek leszoktat a csokiról:))

Vitamin: én is hallottam efféle orvosi megnyilatkozásokról - bár az én orvosom nem mondott ilyent. Én az első trimeszter után csak másnaponta szedem a terhesvitamint (az előző gyerekeimmel is így voltam), mert már mindent - szinte mindent - meg tudok enni, és nagyon szeretem a zöldségeket gyümölcsöket, elég egészségesen is táplálkozunk. Viszont szedek pluszban kálciumot, magnéziumot és nátrium-fluoridot (mert rossz minőségűek a fogaim, és szeretném, ha a gyereknek nem lenne az).

3515. gandi76
2011. febr. 9. 11:57
Nem tudom, hogy igaz-e, hogy aki sok vitamint szed annak nagy babája lesz. De nálam bejött. Az első és a második fiammal is végig szedtem az Elevitet, Gellért 3700 g volt Csongor pedig 3800 g. A harmadik terhességem alatt úgy szedtem mint most és Lukács 3450 g-mal született. Hangsúlyozom ezek az én tapasztalataim. :)
3514. Hexacska
2011. febr. 9. 11:53

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy nektek fáj-feszül még a melletek? Nekem nem igazán, csak este egy kicsit. Most ezen kezdtem el aggódni, nehogy rosszat jelentsen. :S

3513. iloverunning (válaszként erre: 3510. - Ágica1983)
2011. febr. 9. 11:52
Lehet nem orvos találta kis, hanem egy másik terhesvitamint gyártó cég. Én eddig csak az elevit babanövelő hatásáról hallottam, ami persze hülyeség. Nem egy embert ismerek, aki szedte és 3kiló alatti babája született.
3512. gandi76
2011. febr. 9. 11:51

Miután én alig-alig járok wc-re a vitamin mellett és rosszul is vagyok tőle, így örültem, hogy abbahagyhatom. Inkább ebben az influenzás szezonban minden nap szedek "ezres" c- vitamint.

Falevél! Nekem sincs még meg a véreredményem, pedig 25-én voltam vérvételen. Azt ígérték talán holnap!!

2011. febr. 9. 11:50
gyöngycike: most néztem a képeid nagyon szép már a pocid :)
3510. Ágica1983 (válaszként erre: 3503. - Gyöngycike)
2011. febr. 9. 11:49

Én a helyetekben amíg le nem megy ez a hülye influenza tuti szedném minden nap. Én a terhesség előtt alatta végig szedtem (MINDEN NAP!) és egyáltalán nem lett nagy baba a kisfiam. 3480g és 48 dm. Nem tudom melyik lüke orvos találta ki orvos létére ezt a hülyeésget h nagy lesz tőle a baba, mert nemigaz hisz a baba annyit használ fel amennyi kell neki. sőőőt nincs is bent annyira sok vitamin. Állítólag vasat majd a 20. hét körültől szedni kell +ba

Mondjuk h hogyan fogok wcre menni azt majd megkérdezem a dokitól+ vas mellett :) meglátjuk.

Mondjuk mindenki maga tudja de én az influenza lejártáig tuti minden nap szedném a hlytekbe.

Csoki: nálunk nincs is itthon csoki. Eddig nem voltam csokievő de ha lenne itthon tudom h enném :)))))

2011. febr. 9. 11:40

Laribaba de jóóóó neked, egy cikk csokinál meg bírsz állni :DDD

Nekem eleve ez a bajom amúgy nem az hogy sokat eszek normál kajából, vagy hogy zsírosakat ennék, hanem hogy én CSOKIFÜGGŐ vagyok:DD (voltam, bár ez olyan mint az alkoholizmus sose gyógyul ki az ember :DDD) szóval igazából nekem már ez is rengeteget számít a kalóriabevitel szempontjából hogy NEM eszek édességet:)

Na oké én is így gondoltam vitamin ügyben. Még ezen a héten kitart nekem, aztán veszek új dobozzal, de sztem akkor már csak 3 naponta egyet veszek be. Kivéve a calciumot mert azt naponta.

Frafru el vagyok keseredve képzeld felhívtam a tanácsadót, és még 2 hét múlva fog csak hozzájuk odaérni a leletem :((( ( a kombinált teszt). Szóval eltelt több mint egy hét és még 2-t kell várnom...ez nagyon durva nem?? :(

3508. cac78ceb03 (válaszként erre: 3504. - Be74058842)
2011. febr. 9. 11:08
hát, nem tudom? Mit is vizsgáltak? Szerintem nem egy malomban őrlünk. :)
3507. iloverunning (válaszként erre: 3505. - Be74058842)
2011. febr. 9. 10:22

Énis így vagyok vele.

Kevesebbet eszek, nem is bírok egyszerre sokat, na meg 1-2 óra múlva úgy érzem magam, mint aki még egész nap semmit sem evett.

2011. febr. 9. 10:21

délután megyek háziorvoshoz, szerintem felír vmi antibiotikumot, szedek majd mellé probiotikumot az fix...

már nem fáj a fejem és nem is fáradok el olyan könnyen :D mintha nem is lennék terhes... de a pocim egyfolytában nőőőőőőőőőőő :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook