2011 augusztusi babók (beszélgetés)
ja a hétvégénk is nyűgösen telt, szombaton du le se tudtam tenni, de a kezemben se volt jó neki.
ti mit adtok fogzásra?
zsu, örülök, hogy jól vagytok.
szerintem vidd el egy gyógytornászhoz (dévényeshez ha tudod), mert lehet hogy a szájában az izmok le vannak tapadva. nekünk is mondta a gyógytornász, hogy ez lehet, mert Kíra pl sokszor fuldoklik síráskor, nem tudja a nyálát lenyelni.
sziasztok!
nekünk is nyűgös éjszakánk volt, picur mellettem aludt, miután este fél óránként ébredt. éjfél körül tettem be mellém, akkor aludt 5-ig, majd 1/4 7ig sírt (közben 3-szor orrszívóztam), utána ébredt 7-kor, majd fél óra sírás után visszaaludt kb fél 10ig. Azóta is nyűgös, nem igen tud aludni, de ébren sem akar lenni :(
azt hiszem kicsit benáthásodhatott vagy a foga mellékhatása :( iszonyúan fáj neki, totál bedagadva az ínye :( ráadásul probiotikumot is kell adjak neki, mert csütörtökön véres volt a széklete. az is egy kínszenvedés, mert kanállal nem mindig akarja, cumisüveggel meg inkább játszik, rágogatja.
Bocsi, nem az istenhegyit akartam írni, hanem a budai egészségközpontot.
nem derült ki az adatlapodból, hogy hol laksz. ez egy budapesti magánklinika.
Persze nem egyformák a babák. Van akinek jobb az étvágya, van akinek kevésbé. De azt írtad rendesen gyarapodik. Csak gondolom az sem megoldás, hogy két óránként eteted.
Szerintem nézz szét magánorvos ügyben. Az Istenhegyi Klinikát nagyon sokan dicsérik.
Milyen etetőszéket vettetek?
Dönthetőt?
Nem beszéltél erről védőnővel vagy doktornővel. Emlékszem, hogy szoptatási tanácsadóval konzultáltál, de semmi érdemlegeset nem tudott mondani.
Nagyon sajnálom, hogy ennyit küzdötök az evéssel, mert ez az egész napotokra rányomja a bélyegét. :(
Sziasztok. Éjjel magam mellé vettem a Danit, mert alig akart este kajcsi után elalduni. Fél 11-ig csak sírt, néha elaludt, de felébredt pár perc után és sírt. Többet nem teszem be az ágyunkba éjjelre. Állandóan felébredt és mivel nem a megszokott kis ágyikójában volt, elkezdett sírni. Alig aludtunk. Aztán 7-kor reggelizett és úgy hallom most ébred. Sosem aludt még ilyen sokáig.
Ínyét néztem, semmi jele a fognak. A nátha miatt ébredhet fel éjjel? Nem tudom,de az biztos, ha lehetne szájba ragasztható cumit kapni, nekünk lenne... :D
Nekünk nem vált be sajnos. A vaníliás tejberizs péptől később kelt kicsit, de cserébe székrekedése van tőle. :(
Nekünk a védőnő mondta, hogy kezdjem el neki adni a kekszet. Vettem neki bio babakekszet és abból reszelek egy felet a gyümijébe.
Sziasztok!
Benzintyúk:Nálunk Dávid azóta alussza át az éjjelt mióta tejpépet kap vacsira.De mivel nem volt hajlandó fürdés után enni már mert annyira fáradt volt így fürdés előtt 30 percel adom neki.És nem bukja ki pedig apával még játszanak is utána.
Mi a hozzátáplálásnál 2 etetést váltottunk ki.Reggeli tápi tízórai gyümölcs ebéd főzelék uzsi tápi vacsi tejpép.
A húst 1 hónap múlva kezdjük.Gluténra azt mondta a védőnő hogy 7 hónapos kora elött 2 nappal adjak és akkor se kekszet hanem főzibe habarással lisztet.Azért ne a kekszet mert abba vannak adalék anyagok meg allítólag extrudálva is van.
Mi ilyen időszakban körtét almát banánt veszünk neki.Az üveges gyümiből csak a vegyes gyümit kapja.
Zsu:Ne azt figyeld hány hónapos van ráírva az üvegre.Van olyan bébiétel ami eper és 5 hónapos van ráírva.Mint tudjuk csak 1 éves kortól adható az eper.
Sziasztok. Jó reggelt mindenkinek !
Mi is kelünk éjjel 3 körül és kér enni Lilien, megeszik olyan 200 ml. És reggel 7 kor kel.8 után adok neki tápszert, tízóraira gyümölcspépet babapiskótával, ebéd kis répa-krumpli leves + tépszer ha nem lakik jól vele, uzsonna gyümi vagy tejpép, vacsi 250 ml tápszer. Én minden kaját kivéve a tépszert kanállal adom neki, szereti :-D
nekünk azt mondták, hogy enni kérhet a kicsi akár 9-10 hónapos korukig is éjjel.