2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Én igazából nem is tudom, hogy meg akarom-e várni a dokimat... A lényeg, hogy a szülésznőm legyen :)
Ő meg elvileg csak holnap nincs délután, mert esküvőre megy. Szóval, a holnapi frontot még kihagynám :D
Te mikorra is vagy kiírva?
Mi 31-re, úgyhogy ha nem szülünk addig, utána naponta kell ctg-re meg vizsgálatra (két naponta) menni... kicsit macerás lesz, de valahogy majd csak megoldjuk :) ha meg nagyon nem akar jönni, akkor 7-én befektetnek. De erre már nem igen akarok gondolni :)
Zsu tuti befeküdt, nagyon régen írt, nem? Remélem, minden rendben van nála is. Szegény, biztos nem könnyű a kórházban ebben a nagy melegben.
Én a délelőttöket még elviselem, de a késő délutánok már nehezen mennek... a lábam sem igen tud regenerálódni, ha lemegy a víz róla nagy nehezen, eltelik egy fél óra kb és megint bevizesedik :(
Én nem is tudtam h friss gyümit nem szabad...én sokat eszek...
Én is császárral szültem és nagy maradt a hasam...és marad is egy darabig, a nagylányommal is nagy maradt pár hónapig. De remélem hamarabb lemegy, Vettem haskötőt de ebben a melegben nem bírom hordani.
Panka 8kor vacsizik, és 2 körül szokott egyszer kelni, utána 6...ma kelt 5kor, aztán 8 kor én ébresztettem.:)) Éjjel hagyom, de Napközben 3 óránként keltem, hogy ebben a melegben a folyadék és a hami meglegyen neki. Ne aludjon be nagyon.
A "baj" hogy 40 helyett ma már 60-70 eket eszik meg, biztos a meleg miatt, nekem meg még nincs ennyi tejcim, egyfolytában fejek, remélem beindul.:))
Panka is egy bodyban, textil pelussal betakarva alszik...
Sziasztok!
Vadcsibe köszi az érdeklődést,aranyos vagy!:)
Én ezért váltottam dokit,vagyis hagytam ott a fogadottat mert lelépett,mint az a bizonyos a díványról.Azzal a különbséggel,hogy ő nem bízott rá senkire,le se sz@rt magyarul.Ezért most nincs dokim.
Remélem azért megvárjátok!:)
Ettől a melegtől már kinyúvadok!GUSZTUSTALAN!!!!
De holnap délutánra mondja a frontot!!!!:D:D:D Kíváncsi vagyok mi lesz!
Szegény kis Törpék!Elhiszem,hogy nehezen viselik a meleget!
Csicsukaa nálunk is vannak ilyen okostojások,ne aggódj!El kell küldeni őket a pi...ba!Mi köze hozzá?!
Sziasztok!
Nálunk van vagy 30 fok a lakásban Dávid egy pelusban alszik.Annyi hogy betakartam egy textilpelussal.Kikészít minket ez a meleg.Szegény egyfolytában nyüglődik.Ja meg a pocak is fáj.
Nóra:Én is ettem barackot annyi hogy héját leszedtem.Próbáld meg te is úgy.A légkondival vigyázzatok.A szürőtök mindíg legyen tiszta!
Sziasztok!
Szerdán este voltam a dokimnál, jól letaglózott a drága... holnap elutazik nyaralni egy hétre :(
persze gondoskodott arról, hogy ha megindulna a szülés, akkor ki legyen helyette, na de akkor is. kissé kiakadtunk, a családom is sűrűn anyázik.Állítólag a felesége befizetett egy last minute útra pont szerdán . Na mindegy, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Egyelőre zárt vagyok, semmi jele, hogy kisasszony jönni akarna (remélem, hogy nem holnap találja ki, hogy megszületik) szóval még akár meg is várhatjuk a dokit :)
Sziasztok. Nálunk ma 39 fok körül volt a hőmérséklet. szegény Kopi egész délelőtt sírt, mire rá jöttem, h mi a baj. Hát a meleg. levettem róla a bodyt, utána 10 perc nem kellett, már aludt is gy szál pelusban. :)
Na, ma jól felhúztak séta közben. képzeljétek, békésen sétálunk hárman 7 körül a balcsi parton erre egy idióta nő szinte már kiabálva közölte velünk, h mi milyen felelőtlen szülők vagyunk, mert szegény gyereknek már az ágyban lenne a helye, és h miért csak egy body van rajta ilyen későn. Hát én olyan dühös lettem, aztán apa elmagyarázta neki, h a mi gyerekünk, mi neveljük...
egyszerűen nem tudom elképzelni, h miért kell mindíg bele kötni a másikba. Míg pocakos voltam, akkor meg azért okoskodtak.
Felétek nincsenek ilyenek?
sziasztok
nálunk is meleg van. de a fiúk alszanak.
Kristóf vékony rugiba van, de nincs meleg. jókat alszik. 3-4 órát egyhuzamba. nem keltegetem, éjjel meg abszolút nem is akarnám, nem fognak kiszáradni szerintem. az a jó ha jókat alszanak.
nálam a gyerkőcök jobban bírják a meleget mint én,
Sziasztok,
Nálunk Panka elég jól viseli, vékony rugi van rajta és nem is izzad...nálunk is 29 fok van pedig.
Napközben keltem 3 óránként, de éjjel hagyom aludni, magától kel kb 4 óránként...
Gratulálok az új babákhoz:-)
Aki már otthon van, hogy viseli a picur ezt a dög meleget? Inka folyton alszik , éjszaka is ébresztgetem 2,5-3 óránként hogy egyen, félek hogy kiszárad. 29 fok van a házba, egy szál pelusba alszik, és így is izzad. Úgy sajnálom szegénykét, hogy másfél hetesen ilyen megpróbáltatásokon megy keresztül.
Kimenni mi este 8 körül szoktunk, akkor már nem olyan fullasztó.
Gratulálok:csibének,aninak,boginak,noéminek:))
A többi kismaminak kitartást ebben a melegben.
Mi is csak késő délután megyünk le,de nekem muszáj a nagyfiamat megjáratnom,mert tele van energiával.
A tejen nem szabad idegesgedni,ez egy tapasztalat.A kisfiammal mindig azzal foglalkoztam elég-e neki és tiszta stresz voltam emiatt,most pedig tök lazán fogtam fel a dolgokat,nem vagyok görcsös és szegény lánykám majd bele fullad a tejcsibe annyira megy neki.Ja és 2 napja 2-2.5dl tejet fejek le plusszba úgy hogy szinte ez csak az egyik ciciből jön le.
Mi ma vagyunk 3 hetesek.
Sziasztok!Nekünk is van most egy kis időnk.Dávid egész nap nem aludt csak 3-kor tudtam álomba ringatni.6-kor meg alig tudtam felkelteni enni egy kicsit nehogy kiszáradjon ebbe a melegbe.Most megint ki van ütve.De nem ébresztem fel.Mi 3690-nel jöttem haza most 4300 gramm a pici!
Csicsuka:Mi ma 7-kor mentünk sétálni.Este.De holnap lehet hogy nem megyünk le ebbe a melegbe.A vérzésem nekem kb. 1 hét után kezdett apadni.Azóta csak tisztulok én is ami szinte semmi.Nem próbáltatok még semmit a hasikájára?Nekünk úgy néz ki az Infacol lesz a jó.Bármi szerencsések vagyunk mert nem sír csak kapálózik és nem alszik.De ez szinte egész napos.Azt mondta a védőnő azért nem sír mert nem olyan erős a görcs.Reméljük nem lesz rosszabb.Nálunk is bomba robbant!A tejemmel nekem is volt ilyen gond.Pihenj többet n sem gondoltam hogy milyen sokat jelent a pihenés.És egyél rendesen.
UjFehérAnna:Az én pocakom egész jól vissza húzódott.Bár a hasleszorítót nem tudom hordani ilyen melegben mert rám rohad.Bár a hasam alja kicsit lóg de azt mondták ez normális és a torna majd segít rajta.Már alig várom hogy a régi legyek.Bár 11 kilóval könnyebben jöttem ki még van mit leadni!
Sziasztok Csajok!
Mi is még egyben,de jó lenne ha hétvégén kibújna Csipetke!:)
Csicsukaa szép nagyot nőtt a kissrácod!:)
Ani!Gratulálok!Te jó ég!Több,mint 5 kg???Hát minden elismerésem!Remélem a részletekről beszámolsz ha lesz egy kis időd majd!:)
Én már a 3. nap alig véreztem, csak amikor szoptattam vagy fejtem. Meg is kérdeztem az orvost, hogy ez nem baj, de azt mondta, hogy minden rendben van nálam, így nem baj, ez mindenkinél máshogy van. Azóta is tisztulok, de nem igazán vérzek.
Ez a dög meleg borzasztó, jobban zavar mint állapotosan. Olyan szívesen sétálnék már a ma 3 hetes babámmal a szabadba, de nem merünk kimenni mert bele sülünk a betonba. Este 7 órakor szoktunk tenni a környéken egy 10 perces sétát. Várom már, hogy többet mehessünk.
Nekem is szokott úgy sírni a kisfiam, hogy vörös a feje és nem vesz levegőt, tényleg nagyon ijesztő, én ilyenkor a saját megnyugtatásomra rá szoktam egyet fújni akkor rögtön vesz egy nagy levegőt, próbáld ki. Aztán amint lehetőségem van rá, pl. megkapja a tiszta pelust rögtön karba veszem, kicsit megnyugtatom és úgy öltöztetem tovább.
Hasleszorítót használjátok? Hogy áll a pocakotok, akik már 2-3-4 hete szültetek?
Az én babám mindössze 2600g-al született és 2470g-al jöttünk haza, mini baba! :) Ma már 3000 fölött van, majd megmérem pontosan. :)
Jaa, Kopiról még annyit, h képzeljétek, tegnap voltunk egy hónapos kivizsgáláson, és "szer annit hízott már, mint az átlag. 3000g al jöttünk haza, tegnap már 3650 volt. :)
Nektek nem szokott a baba annyira sírni, hogy szinte nem vesz levegőt? Én egyszerűen nem tudom meztelenkedni, mert annyira ijesztő, mikor úgy sír, h bevörösödik mindene, és vagy fél percig nem is vesz levegőt. Doki szerint "nyugodjak meg. sírásba még nem halt meg senki". Köszi... :(
A kis Hunorról nem tudni semmit?
Húú, még annyi kérdés eszembe jutott, de mindig szopi, vagy séta közben, mire meg Kopi elalszik, van egy kis időm, elfelejtem. na mindegy. :)
Szegény...Panka is húzza a hasát szegénykém...:((
Mi még pici vagyunk, de hétvégén már jó lenne a kertbe lemenni, de ez a meleg...brutális.:((
Nálunk is ugyan így volt hála égnek...Ami nagyon jól elvolt, nem hiányolt, minden nap bejött hozzám és beszéltünk este reggel telefonon is.
Amica is szereti Pankát, mindent jószívvel odaad neki, simizi, sokat kérdez vele kapcsoltban, de el is játszik egyedül továbbra is, sokat van kint az udvaron az uncsitesókkal.:) Élvezik a nyarat.:))
Sziasztok!
Csak beköszönök. Két napja Pesten vagyok, így nem igen jutok net közelbe. (most is csak véletlen:))
Még egyben vagyunk, jól vagyunk, a meleget kicsit nehezebben bírom most, de amúgy minden ok. Úgy néz ki, hogy jönnek a jóslófájásaim is. Ma voltunk ctg-n, kislányom nagyon jól viselkedett, szép nagyokat rugdosott :) Ma este még doki, aztán majd beszámolok :)
Kitartást a még rajtam kívül "fennmaradt" kismamáknak.
Ani: hatalmas gratula! 5 kiló?! nem semmi méretek :) Várom a beszámolót hogyan is alakult a szülés:)
Sziasztok!!! Gratula Az új babákhoz.
Aninak császárja volt?
Csajok, ti hogy álltok a vérzéssel?
Képzeljétek pár napja majdnem elapadt teljesen a tejcim a sok nem alvástól és idegességtől. :( Sajnos Kopi nagyon "hasfájós" volt, nem nagyon tudtam aludni, mire kiderült, h a tejcimmel vannak a gondok. kellett egy kis tápival pótolni, azóta tündéri gyermek lett.Eszik "játszik" alszik, tudok én is pihenni szerencsére és ennek hála kezd a tejci is vissza állni a régi mennyiségre. Ja, és már főzni, takarítani is van időm. :) Eddig olyan volt a lakás, mintha bombát robbantottak volna. :/
Ti hogy oldjátok meg a mindennapi levegőzést, sétát ebben a dög melegben?