2011 áprilisi babák (beszélgetés)
na tessék nem is vagyok cukorbeteg:) :
Normális szénhidrátanyagcseréjű ember éhgyomri vércukorszintje nem haladja meg a 6,0 mmol/l-es értéket, a szőlőcukor elfogyasztása után 2 órával pedig 7,8 mmol/l-es érték alatt marad.
Amennyiben 7,8 mmol/l felett van ilyenkor a vércukorszint, de nem magasabb, mint 11,1 mmol/l, csökkent cukortűrő képességről van szó.
Ha a 11,1 mmol/l-t is meghaladja, cukorbetegség a diagnózis.
A rizikó az az jelenti hogy azoknál gyakrabban előfordul!
Sajnos azoknál is kiválthatja a terhesség aki nem tartozik a rizkócsoportba csak ritkábban. :(
kíváncsi vagyok mit mond!
A lilypie vonalzón hogyan csináltad hogy mutatja azt hogy mekkora súlya van a babónak a pociban??
Köszönöm szépen!
Kedvencekm közé tettem!
Anyukámnak szépen beálltak a cukrai a diétával és már csak évente kell kontrollra menni.
Ez érdekes mert anyai ágon több cukorbeteg is volt a családban,a dédnagymamám inzulinos cukros volt.Mi a hugommal 4200 gr-mal születtünk,és akkoriban még a kanyarban sem volt holmi terhességi vércukorterhelés.
Hát most azért betojtam,mert a rizikótényezők megvannak.
Azzal bíztatom magam hogy az előző kettő babóval sem volt rossz,de azóta én is lassan 36 éves leszek meg ugye minden terhesség más.
Nem tudom...majd meglátjuk legfeljebb együtt diétázik a csapat :-)
Sajna ilyen is előfordul hogy nem segít a diéta bár igen ritka. Ezért kell ilyenkor a rendszeres ellenőrzés, hogy segít-e a diéta.
12 felett egyből kapja az ember az inzulint.
Sajnos már ez a cukorbetegség de szerencsére egy diétával kordában lehet tartani. Gyógyszer vagy inzulin csak 12-es cukorérték felett kell.
És ezzel a diétával elég nagy az esély arra hogy visszaáll a szervezeted a normálisra a szülés után.
Nem csak az a cukorbetegség amikor valakinek inzulinozni kell magát.
Anyukámnál is csak csökkent glukóztoleranciának hívják,de ha nem tudná diétával illetve szénhidrátfelszívódást gátló gyógyszerrel a nagy vércukoringadozásokat elkerülni,vagy mondjuk kezeletlen lenne idővel könnyen inzulinos lehetne.
A lényeg hogy oda kell rá figyelni és a diéta mellett mérni kell a vércukorszinteket.
Diétával egyensúlyban lehet tartani .
Gyógyszert nem lehet szedni rá terhességben,ezért csak a diéta marad.Van akinek sajnos egyből inzulinoznia kell magát.
Normál esetben ha nem zavar be a terhesség az anyagcserébe a 75 gr cukor terhelés után 2 órával majdnem norm szinten kell lenni,de legalábbis csökkenő értéknek kell lenni.
Mikor mész dietetikushoz?
Sziasztok!
Akkor én javítom az arányt, jó lett a cukorterhelésem, így a dokim eltekintett a következőtől, ennek nagyon örülök, sőt a vérképem is oké, a vasam a határon van, de elég szednem a terhességi vitamint.
Ma derül ki mikor megyünk 4D, remélem még a héten fogadni tud a UH nőcike.
na de most akkor ez cukorbetegség?? én azt hittem az a cukorbetegség amikor valakinek inzulinoznia kell magát nem az h vmivel magasabb a kiló cukros lé utáni értéke. de remek akkor ennek is örülök.
remélem még holnap a szemészeten is kisütik h ilyen olyan bajom van... szép kis hét.
Ez nagyon jól leírja ,köszi!
Kiemeltem és beillesztem ide a lényeget.
mi az oka a cukorbetegség kifejlődésének és milyen tünetek jelentkeznek?
– A terhesség során inzulinrezisztencia fejlődik ki, ilyenkor a szervezet sejtjei csak csökkent mértékben képesek reagálni az inzulinra. Normális esetben a hasnyálmirigy fokozott inzulinelválasztással pótolja a hiányt. A terhesek három-öt százalékánál azonban a hasnyálmirigy nem képes a megnövekedett inzulinigény fedezésére, ilyenkor alakul ki a terhességi diabétesz. Ez azért veszélyes, mert panaszt úgyszólván nem okoz, viszont – felismerés és kezelés híján – mind az anyára, mind a magzatra káros. Az anya vércukor-emelkedése ugyanis a magzatban fokozott inzulinelválasztást vált ki, amely magzati túlnövekedést okoz, viszonylagos éretlenség mellett.
Akiknek a családjában előfordult cukorbetegség, túlsúlyosak, volt spontán vetélésük vagy négy kilónál súlyosabb gyermeket szültek, azoknál nagyobb a rizikó a terhességi diabéteszre. Legkésőbb a terhesség 24–28-ik hetében mindenkinél indokolt a szűrővizsgálat.
Érdemes elolvasni. Cukorbetegségről van benne szó.
A terhességi cukor kialakulásában mik a rizikó tényezők?
Én 10-én megyek terheléses vizsgálatra.
Sziasztok!
Jó sokat írtatok, igyekszem vissza olvasni, bár időm nem tudom mennyi lesz, apa most 3 napig itthon van :)
Porvoo!
Nekem is tele van bacival a vizeletem, de nekem sajna mindig egy hólyag rendellenesség miatt, nekem azt javasolták, hogy sok folyadék és C vitamin.
És nyugodtan dühgöngd ki magad, ne fojtsd el a feszültséget, ez nem jó.
Sziasztok! :)
Újként még nem sikerült érdemben beszélgetnem veletek, remélem minél előbb tudok rá időt szakítani...
Jól vagytok? Most sincs sok időm :(
A karácsony nem befolyásolta az eredményt.
Én azt mondom örülj hogy kiderült és oda figyelnek rád a dokik.
És inkább legyenek szigorúak az orvosok mint hogy baj legyen. A kezeletlen cukorból toxémia is kialakulhat, ráadásul a babának is baja lehet belőle.
Szia!
Drukolok, hogy hamar elteljen ez a pár hét. Nem jó semmilyen szempontbó, ha stresszelsz. De sajnos előgordul ez a puffadás stressz nélkül is...ez a terhesség velejárója lehet...
Porvoo!!
Jajj, Te szegény! Próbálj megnyugodni! Sucev, és a többiek biztos segíteni fognak a diétában! A babócáért pedig mindent kibír az ember! :-)
Múltkor olvastam, hogy a kismamák 5%-nál fordul elő...Hát nálunk lassan több lesz az átlagnál...
Annak idején a 2009es márciusi fórumon senkinek nem volt ilyen gondja...
Sajnálom,"rossz lehet"a kollégáidnak ha ilyen érzéketlenek.
Hamar eltelik már az a pár hét nyugi!
Lehet minden nap,de ha valóban a stressz okozza akkor amint megszűnik a kiváltó ok(mh)már nem lesz rá szükséged:)
Szedsz magnéziumot?Az is segíthet,mert a stressz,és a terhesség alatt a szervezet sok magnéziumot használ el és ha fogytán magnézium az is okozhat ilyen tüneteket.
Amúgy stressz nélkül is sok kismama küzd puffadásos panaszokkal.
Érdekes dolog ez a cukorszint... Nem is értem. Nekem világéletemben alacsony volt a cukorszintem, és most kezdjem el cukorral tömni magam? Az miért lenne jó a babának?
Másnál meg fordítva igaz a kérdés. Jó, nyílván kiugróan magas cukorszint nem jó, de szerintem túl szigorúak az orvosok.
Bár ez csak saját vélemény.