2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
A babakocsis téma nálunk is így van, akkor alszik a manó ha mozog a feneke. Reggel az oviba megyünk babakocsival-1. alvás, délelőtt addig nyűglődik, míg leviszem-2. alvás, és manapság anyuékhoz megyünk, mer dédi már öreg, sokszor kell ránézni, így én csak ritkán főzök itthon; szóval innen megyek az oviba már a férjemmel délután - 3. alvás. Így jön ki a napunk.
Az oltásról: férjem tegnap adatta be, én hétfőn megyek, mert a héten kapart a torkom, azt mondták, várjakpár napot, a gyerekek jövőhét csütörtökön-pénteken mennek, mert Szofi 6 éves oltást kapott hétfőn és a két oltás között időt kell hagyni. Tavaly is megkapták, semmi bajuk nem lett tőle.
Sziasztok!
Végre tudtam jönni kicsit, hát látom zajlik az élet!:) És kicsit visszaolvastam...
Tudjátok, nekem is rossz, hogy nem tudom Larát csak szoptatni, pedig annyira szereti! Sajnos nincs sok tejem, de általában annyi azért van amennyi éjszakára vagy estére kell. Mert szopi közben szeret ám elaludni a kincsem... Mikor látja, hogy mi jön, komolyan csillog a szeme és alig várja, hogy megkapja a cicit. Istenem, és olyan hálás érte! Sokszor potyognak a könnyeim, mert annyira csodálatos érzés mikor szopizás közben a szemembe néz és rámmosolyog.:) Amikor csak lehet szopizunk!! Viszont kevés, mellette kapja a tápszert is. Mondjuk minket a kórházból is csak úgy engedtek haza, hogy tápszerrel pótolni kellett a tejcsit.(kicsi volt, 2300 g.) Szóval most mi ilyen "vegyes" állapotban vagyunk, így látom és átérzem mindkét "oldalt". És tényleg nem az a fontos, hogy ki mit ad a babának, hanem, hogy szépen fejlődjön! Sajnos sok ismerősömnél hasonló a helyzet, nem tud szoptatni. A kórházban meg képzeljétek azt mondta az egyik csecsemős, hogy mit idegeskedek, neki mind a 3 gyereke tápszeren nőtt fel. Nem is akart szoptatni, mert túl fiatal volt és féltette a cicijét...:( Nem kicsit akadtam ki, én meg azért sírtam, hogy csak legyen mit ennie Larának!!
Szerencsére már szép nagy kislány, ma reggel mértem, 5820 gramm! És én nem értem,már a 68-as ruhákat hordjuk. 3-án még 63 centit mértünk a dr.nőnél, de most megmértem, tényleg 67-68 cm... Létezik, hogy ennyit nőtt? Pedig jól mérték a rendelőben is, én segítettem...(Lehet ez volt a baj??!!:))
Ja, és képzeljétek, tegnap óta fülbevalónk is van!:) Csinike!
Lányos anyukák ti hogy álltok a fülbevalóval? Mindenkinek van már? Sajnos mi a kórházban lemaradtunk róla...
Hú, bocsi ha hosszú voltam...:))
Sziasztok!
CSajok!
Nem akartam azokat ezzel a dologgal leszólni akiknek tápszeres a babájuk. Nem azért írtam, hogy bárkit is megbántsak. Én csak az örömömet ostottam meg veletek. Semiben sem más azok babája akik már nem szopiznak. Az a lényeg, hogy egészségesek, és növekednek súlyban, hosszban egyaránt.
Kadrika egyetértek. Kislányomnál 1-2 hetes kora óta kellett a tápszer, kisfiammal sokkal jobban megy, keveset kell hozzátáplálni. Örülök neki, de sose bánkódtam azon hogy kislányomnál nem ment a dolog.
Kellemes hétvégét!
Szia!
én is bántam,hogy nem olvastam el előbb!de a második részt olvasom most és meg is fogom venni.Amugy vannak benne praktikák,de ahhoz,hogy azt megvalósítsd,nagyon eltökéltnek kell lenni,az minimum egy hét szenvedés!!!!!
És Tekla sem szólt hogy nincs tiszta pelus :))
Nagyon nem :(
Tegnap 3x 30 percet aludt.
Most olvasom a Suttogót, de még csak az elejénél tartok, hamarabb kellett volan a könyvet megvenni.
Bajban vagyok az altatással, magától nem aslzik el, de remélem találok benne majd vmi praktikát arra is.
Hát én pedig etetés terén már teljesen összegabalyodtam! :( Karácsony előtt - akkor töltöttük be a 4 hónapunkat - még összesen 9-szer evett Donát anyatejet egyetlen nap alatt. Tüdőgyuszija miatt legyengült az immunrendszere, és mivel eléggé nagy és masszív baba, orvosi tanácsra el kellett kezdeni a hozzátáplálást gyümölcsökkel.Nem nagyon zavart a dolog, mert látszódott rajta, hogy készen áll már erre.
Most is anyatejet kap, és dél körül egy fél bébiüveg gyümölcsöt vagy főzeléket. Elég neki, és még mindig imád szopizni is.De mára már csak 5 szopi maradt, plusz a bébikaja. És azóta a kakis gondjaink is megoldódni látszanak.
Csak egyet nem értek : 9 szopiból hogy a fenébe lett egy hónap alatt 5 szopizás?!
Így már én is jártam !Utána jót nevettünk rajta!
Próbálj meg pihenni!!!Nem akar aludni a kis drága???
Jó reggelt mindenkinek!
Először is nagy nehezen aludt el az este a lány, nem tudom mi van de ez már a 2. ilyen esténk. Lehet csak nagyon fáradt volt mert nappal alig aludt?
Tekla fél2-kor és 5.20-kor kelt amikor evés után akorát kakilt hogy minden elázott, át kellett öltöztessem. Aztán meg nem akart elaludni.
Most már ébren van... nekem meg csukódik le a szemem. Pelenázás közben bekentem a kis popsiját aztán veszem észre hogy nem raktam tiszta pelust alá, elő se vettem :(