2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
:( az nem jó
Tekla is azt eszik ma :)
Az nem jó:(
Sokat fogytál?
Pajzsmirigy alulműködésem van és az előző hónapban is nagyon rosszak voltak az eredményeim.
Fanni alma-sütőtököt evett babakeksszel. Nem is bukott, hogy beletettem a kekszet, de valami jobb megoldás kellene sűrítésre. Ebédre cukkinit főzök neki krumplival.
na, a Brendonban találtam is, olyan, ami nem ratyi!!!495ft-2000-ig:-))holnap el is megyek és megveszem!
Remélem lesz, mert a honlapjukon néztem csak:-O
Szia!miért kellett vért venni tőled?
mit evett ma Fanni?
Sziasztok Lányok!
Nálunk is remek idő van szerencsére. Ma reggel vérvétellel indítottam a napom, de sikerült olyan jól időzíteni, hogy mire Fanni felkelt és megkapta a gyógyszerét apától pont hazaértem és jöhetett a szopi.
Ma adtam Fanninak tejmentes babakekszet. Először szopogatta, rágcsálgatta, letört belőle egy darab én úgy féltem, hogy a torkára megy inkább elvettem tőle. Viszont a kajájába belereszeltem, nagyon ízlett neki.
Hello!
Luca 3-4 hete kel éjjel. Azóta talán kétszer aludt végig éjszakát. Nem értem mi van, 4 hónapon keresztül minden éjszakát végigaludt, 9-10 órákat egyben. Most is kelt egyszer éjjel, de 10 perc a szopi+büfi, és már alszunk is tovább.
Reggel 7-kor felsírt, mert megint beszorult a kiságyba, annyit tekereg.
Akkor ment el apa itthonról, magam mellé vettem Lucát a nagyágyba és 11-kor keltünk, de én keltem előbb (annyira behallatszódott a lépcsőházból a szomszéd beszélgetése basszus, ez a panel átka), szóval Luca arra ébredt fel, hogy én felkeltem.
20 perce szopizott, most csinálok neki megint krumplit.
Csajok ilyen email kaptam a Felicitas-tól:
Kedves Édesanya!
Örömmel értesítjük Önt, hogy ingyenes ajándék-csomagunkat, a Babacsomagot, Ön is átveheti, mivel gyermeke már elmúlt 6 hónapos.
A Babacsomagért nem kell mást tennie, mint:
fellapoznia a Babagondozási Tanácsadót, melyet a szülést követően kapott meg a Kismama csomag részeként,
majd a Babagondozási Tanácsadó hátsó borítójánál lévő kupont kitölteni,
és beváltani azt, az ország több, mint 400 boltjának valamelyikében.
Hahahaha:)))))
Egyébkén még a lánykám is hajnalban keltett, hogy ki van takarózva takarjam be. Én meg félálomban odamentem és félig csukott szemmel betakartam:)
Jó reggelt!
Gyönyörű idő van itt is :)
Tekla nagy lány már, lesz személyi igazolványa :))
Ma voltunk, olyan aranyos lett a fénykép :)
Amúgy éjszaka jó volt, háromnegyed 9-től aludt fél7-ig :)
Szép napot mindenkinek! Gyönyörű idő van nálunk! Ugye nálatok is lányok?
Ági! Nem mondod hogy azért aludni is szerettetek volna?!! :DDDDDDDD
Később jövök még, most megyek s kiteregetek + főzök a kis drágámnak krumplit. Takarítani is kellene, hajhaj.... Úgy vártam a tavaszt de a tavaszi nagytakarítást nem... :(( Na sebaj, ha ez az ára a jó időnek azért nem bánom! Bettus! Éjjeli bagolyka lettél? :DDD Mikor keltek így a kicsi lánnyal? Bár lehet te szerencsés vagy, mi 6kor kukorékolunk bár ma sikerült rábeszélni még egy kicsi alvásra. :DDD Ja lányok! Fogas kérdés: amikor kijött a kicsikétek foga akkor volt pl. kisebb étvágy, hőemelkedés? Mintha Márk nem akarna annyit enni. Este hőemelkedése is volt. Remélem hogy csak a fogacska az. Este csak 120 ml-t evett, bealudt 3/4 9kor. 10kor felébredt 1/4 órára s hajnal 1/2 5ig alukált. Ki érti ezt? Máskor meg többet eszik s hamarabb kel.... Na tényleg lépek, pusszantás
Viki!
Hogy fogadta Doni a kenyeret?
Sziasztok!
Apával jó volt az éjszaka, de sajnos nem tartott sokáig, mert amint aludni próbáltunk Máté felkelt. 3x kellet kelnem hozzá. 3. alkalommal már nem aludt egyből vissza.
Köszi szépen. Legközelebb almával kapja.
Biztos megszeretitek a husit is előbb utóbb.
Jó éjt!
Jó estét! Most tudtam csak jönni: Márk az előbb felébredt s anyahiány miatt 1/4 órát simogattam a kis hátát miközben pihegett rajtam :DDD
1. Nem az a baj hogy kint a levegőn alszik (ennek nagyon örülök) hanem szerintem a levegő annyira elnyomja hogy ébredést követően 2 óra múlva nyíg mert tiszta fáradt s nem jó semmi sem: sem háton, sem hason. Nem akar akkor kúszni, nem akar semmit csak nyöszörögni... A fürdés pedig nálunk 8 óra, ezen nem akarok változtatni mert egyre később lesz világos s ehhez igazodtunk már jó pár hónapja. Napirendünk szerves része hogy fürcsi vacsi s alvás.
2. Tápszerre lehet hogy 1 éves kor után is szükség lesz. Éjjel pl.: ha kel akkor nem hiszem hogy kanalas kajcsit fogok neki adni. Illetve mi cumisüvegre alszunk el. Az is tápszer.
Viki! Jobbulást Donátnak! Ági! Jót ne halljak rólatok az éjszaka miatt :DDDDDDDDD Hanyatka! Hogy te mikre nem figyelsz egy szimpla mérekezés során?!?! :DDDDDDDDD
Remélem egyébként mindenki jól van!
Bettus! Én így csinálom: megfőzöm a krumplit s amikor már majdnem szétesik olyan puha akkor levesszűrőn átnyomkodom kiskanállal. A levével tudod hígítani ha nagyon tömény lenne. Én elsőre mikor krumplit adtam répát csináltam mellé. Eleinte csak 1 féle kajcsi volt naponta de lassan bevezettük az ebéd után az uzsit is. Bár ki hogy csinálja eltérő lehet. A levesszűrő később is jól jöhet, nálunk azon megy a babapiskóta s a babán is. A piskótát lereszelem rajta így port kapok amit bármihez keverhetek a banánt pedig nekem sosem sikerült villával teljesen összetörnöm így azt is ezen nyomom keresztül. Tipp: a krumpli már viszonylag szilárd étel, lehet hogy csak ezt fejezte ki a kislányod a forgatással. Öklendezni is lehet hogy ezért öklendezett. Légy türelmes, nekem a répával volt így először mire anyukám felvilágosított hogy a pici babáknak meg kell tanulniuk enni. Ezt értsd szó szerint: eddig csak folyadékot kaptak (anyatej/tápszer/tea/víz) mostantól viszont ételt amit kezelniük kell. Tégy próbát többször de szerintem ne magában add a krumplit hanem valamivel keverve. Mi most úgy néz ki hogy a pulykahusit nem akarjuk komázni. Jövőhéten megpróbálom még egyszer ha nem akkor nem erőltetem.
Na csak ennyit akartam. Jó éjt mindenkinek! Pusszantás
Köszi!Nekünk pont jó lenne,mert Bálint többnyire kibukja a folyékony dolgokat..
Még egyszer köszönöm a tippet!
Na, ha már így köszönge mindenki, akkor jó éjszakát nektek! :DDD
Ági, nektek duplán!:)
De kis vagyis nagyon ügyes már!!
Milyen ismerős... Nálunk sem a játék kell ám.. ááá!! Inkább a laptop, meg a telefon! Ezekért mindent megtenne!:)
Szegény:(
Azért jól viseli.
Jobbulást neki!