2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Nekünk ma volt megint az első reggel, hogy Doni nem ébredt sírva. Újra játszadozott a kiságyban, mint régen. Meg persze köhögött is rendesen, de majdcsak elmúlik, már sokkal szebb.:)
Jó reggelt!
Tekla megint kel éjszakánként, de gyors szopi és alszik tovább. Viszont hetek óta sírva ébred, vissza szeretném kapni a mosolygós kislányom!!!
Szép napot Mindenkinek!
Mostanában ritkán jutok ide, mert apa tanul a gépen, sokszor csak olvasni van időm, mert már jön is vissza. Látom többeteknél csökken a szopizások száma, hát mióta Fanni beteg volt azóta állandóan rajtam lóg. Mi a másik véglet vagyunk, még a szomját is tejcsivel oltja, ez nyáron kicsit bajos lesz a nagy melegben. Tegnap este is elég rendesen cincálta, hátha jön még belőle. Tegnap délután Fanni a kertben mászott, és közben felmászott két lépcsőfokot a teraszra. Csak az a baj, hogy lefele is orral jön még.
Bizony, lehet az laktatóbb lenne, bár ki tudja....mindenesetre egy próbát megér. :)
Itt válaszolok Viki, ez most Humana 8 hónapos kortól, de a DM-esben is van 3-as tápszer, 9 hós. Szerintem, ha elfogy a Humana, már nem veszünk ketteset jöhet a hármas.
Anna most a Humana almásat eszi, a 8 hónaposat. Én eddig minden tápszerét megkóstoltam, borzalmasak. :-) Ez is amúgy, én nem érzek rajta almát.
Igen, ezzel az elválasztás-témával én is így vagyok. És örülök, hogy eddig is szoptathattam.:)
Talán az is benne van, hogy a cumisüvegből könnyebben jön, a fene tudja. Írtam a naplódba is, hogy szerintem már az is remek, hogy eddig kapott anyatejet. És ha úgy nézzük, jobb, ha ő választja el magát, mint majd 2-3 évesen még könyörögjön a ciciért.
Doni uzsija általában egy 100 ml-s gyümipép. És nem reklamál, hogy adjak még...mondjuk erre rá egy órára jön a tejpép vacsi.
Hát, lehet hogy ez a ludas. Ha belegondolok, pár napja Donát is egyre jobban eszi a főzelékeket, pedig az elején mennyire utálta!!
Végül a tápszer: Humana "Jó éjt" kiegészítő tápszer, 6 hónapos kortól gabonával és gyümölccsel. Nem tudom, hol van ebben a gabona és a gyümölcs, teljesen tej állagú, mondjuk az ízét nem kóstoltam.:)) Ha nem lesz tőle semmi baja, mert ugye tejtermékeket még szinte semmit nem kap, akkor jöhet a Humana 8 hónapos kortól.
Képzeld, én is ezen lepődtem meg, hogy még örült is neki!!! Simán lenyelte az egészet. És észrevettem, hogy Doni az, akit már nem érdekel a tej. Most este is cicizett, de aligalig, szerintem csak azt nyelte le, ami az elején spriccelve jön. Kapott tápszert, és megint simán benyomta. Úgy gondolom, elkezdte elválasztani magát.....
Csajok, van a naplómban egy új bejegyzés, olvassátok el légyszi és ha bárkinek van ötlete, nagyon szívesen várom. Anna evésével kapcsolatos.
Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem ahogy egyre több új ízt megismernek, már uncsi a tej. Vagy ez hülyeség?
Csak? Én azt hittem, Máté nagyon szeret cicizni.
Miért lenne kevés? Nem értem. De mondjuk joghurt egy kis keksszel?
Simán megette a tápszert? Meg sem lepődött? Milyet vettél végül?
A miénk saját és fagyasztott. :-)
Jobbulást a gyerkőcöknek!
Képzeld Szandi, én is azt csináltam, nagyon fini lett. :-) Köszi az ötletet.
Beszéltük már anyósommal, hogy 1x megkéne mérni hogy mennyit szopizik mostanában Máté. Én 50-re tippelek. Max 80. De szerintem annyit már nem.
Ja,és Viki!
sztem vagy fogy a tejem nekem is,vagy egyszerűen Nóri sem szív már annyit.Lehet,hogy jobban szeretnek már kanalazni???
Voltam védőnéninél,és kérdeztem,hogy joghurttal ki lehet e majd váltani az uzsit,azt mondta az kevés,de akkor mivel???erre megint csak habogott valami érthetetlent:-S
Köszi Viki a köszöntést:-)
saját termés,fagyasztott.
Ügyes Luca baba!
Máté pedig egyre nehezebben alszik el este:((
Most aludt el, hason van.
Képzeljétek, tegnap Luca csak 40 ml alma-kekszet evett, és semmi mást! Csak tejcsi.
És csak 1 órával kelt korábban, tehát csak 1 órával aludt kevesebbet éjjel. Nem semmi, hogy így kibírta.
És ma kapott először husit. :-)
További ajánlott fórumok: