2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Köszönöm, így ismeretlenül is átadom vasárnap.
Amúgy majd mondom neki, hogy ne főzzön aznap ebédet, mert meg akarom lepni.
Mi is szeretjük Görögországot (főleg a férjem), mi 3-szor voltunk, de nem szigeten, mert ő nem mer repülni.Egyszer és utoljára ült repülőn a nászutunkon, de nem mer már, mert fél, hogy lezuhan.
De Sarti nekünk nagyon tetszett, mi is robogóztunk.
És párod hogyan viselte? ő nem félt bemenni veled, vagyis nem izgult, hogy hogyan bírja majd?
elméletileg mi is apás szülést tervezünk, vagyis én örülnék neki, ha bent lenne.
Aki még ugye nem szült, próbálja elképzelni a szülési fájdalmakat, de ez biztos olyan, hogy el sem lehet képzelni.
12 óra vajúdás? hú az nagyon hosszú lehetett, de minden fájdalmat megérnek a babák.
azért félek kicsit..
csak nyalogattam a krémet, még nem vágtam meg.
Nem árt kicsit hűtőbe tenni.
7 körül majd megírom. :-)
Hú ez nem semmi, ilyet én is hallottam már, egy ismerős szült és nagyon nagy fájdalmai voltak.
Nagyon bátor volt a barátnőd, hogy így végig tudta akkor csinálni.
Kezdek pánikolni....
Köszi Bettus!!!!!
És Falirakiban merre volt a szállás?
Most legutoljára a Mon Reposban voltunk, ami pontosan szembe volt a nagy bolttal, aminek a neve: AB Food Market volt azt hiszem, ott esetleg voltatok?
Mi sokat jártunk vásárolni, direkt ilyen önellátós helyet választottunk.
Kislány: Dorisz Miléna (3 és fél kiló), és nagyon nehéz szülés volt, de nem csoda, mert nem kért epidurálist.
Azt mondta utólag, hogy élete legrosszabb döntése volt, hogy nem kért.
A férje azt mondta ( ő is bent volt), hogy a Bea (barátnőm) teljesen magán kívül volt a fájdalomtól.
KAPUCÍNER SZELET:
Tésztához: 6 tojás sárgája, 6 ek.cukor,2 ek.kakaópor, 1 dl étolaj, ezt összekeverjük, majd hozzáadjuk 4 ek. liszt + 1 sütőpor keverékét.
A 6 toj.fehérjét felverjük habnak, és óvatosan az előbbi masszához adjuk.
Mivel nehéz a sűrű masszába belekeverni a lány habot, én úgy szoktam csinálni, hogy a felét durván belekeverem, hogy fellazítsa, és akkor az állaguk közelít egymáshoz, és a másik felét keverem óvatosan.
Mélyebb tepsibe teszem (kb. 30x40-es, de nem mértem le), és megsütöm, majd félbe vágom.
A krémhez megfőzök 2 tejszínízű pudingport fél liter tejjel, 1 csomag vaníliáscukorral, 20 dkg cukorral és 1 tojással.
Ha kihűlt, mehet bele 20 dkg puha margarin, és ezt együtt habosra keverem.
A tészta alsó felét megkenem a tejszínes krémmel, a másik felét ráteszem, és arra jön a kávékrém.
Az eredeti recept úgy van, hogy a maradék krémbe 2 ek. kakaót teszünk, de mivel ennek kapucíner szelet a neve, én kávét teszek bele (1 instant kávéport és még 1-2 dl főzött kávét is).A kávékrém tetjére pedig csokimáz kerül.