2010 márciusára várt babák (beszélgetés)
szia!
De jó Nektek, biztos élvezte az uszit! Mi is mennénk, de nincs a közelünkben megbízható uszi, ahol van babaúszás. Bár még nem érdeklődtem mindenhol.
Én épp fejek, már az életem része... :P, nem is tudom mit fogok csinálni, ha már nem kell!
Sziaszok kisfiam 1 hete állt át tápira és a széklete zöld és sárga szokott lenni de most szürke szín is megjelent benne.
Amúgy rendesen eszik meg jó kedve van. Miért ilyen?
Szia!
Zsombort is elnyomta a buzgalom. Ma voltunk beszoktatós úszáson, olyan édes volt!
Nálatok mi újság?
Sziasztok Anyukák!
Hogy vagytok? Babák?
Gergő ma úgy látom elég aluszékony, biztos nyomja az idő.
A kislányonak 3 hónaposan vették észre mikor vittük hasi uh-ra. Ezért kellett Dodo-is vinni 2 hetesen, és akkor vették észre neki is.
Nekik eddig sima Uh volt, és nem mondták, hogy mást is csinálnának.
Melinek és Dodonak is kicsi a tágulat. Annyira kell figyelni, hogy ha betegek, akkor kell nézni a vizeletet, nehogy a veséje is begyulladjon.
És mikor már szobatiszták, ne tartsák sokáig vissza a pisit, mert az is gondot okozhat.
Elméletileg ezt kinőhetik, és mi reménykedünk is benne.
Vesztenivalód nincs, ha kipróbálod ezt a sós-citromos dolgot!:)
Írd majd le ha kipróbáltad a végeredményt, kíváncsi vagyok!:D
Dm-ben, rossmannban lehet kapni, Gallseife néven fut!:D
Én kakira használom, azt nyomtalanul kiveszi, rozsdát nem tudom! Lehet az már ennek is sok!:)
Sajna nekünk is kell járni szakorvoshoz.
Most megyünk majd kedden, hasi uh-ra a két kicsivel, mert vesetágulatuk van.
Mi nagyon sokat vagyunk emberek közt, így amin lehet beadatunk minél hamarabb, had védje addig is. 6 hónap alatt találkozik kincsem jó pár babával az orvosi rendelőkben, így biztonságosabb.
Nálunk kicsit drága lenne kihívni a dokit :D Sőt, szerintem ki se jönne, mert ha olyan akkor hívjunk mentőt. A sima gyermekorvoshoz egyébként nem kell havonta járni, minek? Én még a 2 havit is sokkalom :) Ha nincs gond, minek menni? Egyébként nálunk az orvos még nem is volt kint. Mondjuk nem is idevalósi, hanem Veszprémben rendel. Azért választottuk, mert neki már volt a PKU-hoz szerencséje, igaz 21 éve, de tudja, hogy létezik :D Van orvos aki visszakérdez, hogy az meg mi?
A védőnő egy nagyon fiatal csajszi. Először aggódtam, hogy mi lesz, mert semmi tapasztalata nincs, de hogy jobban "összecsiszolódtam" vele már nincs gond. Jöhet hozzánk amikor akar, akár hetente is, legalább van egy kis változatosság :D
Ami kicsit megterhelő az a kezelőorvoshoz való havonkénti feljárás Bp-re. Az kimerítő egy nap mikor megyünk, de meg is nyugtató :) Arra nagyon jó, hogy szocializálódjon a pici, bár ezek nélkül az utak nélkül is van eleget emberek közt :D Mindenhová visszük magunkkal. Bevásárolni, nézelődni, ajándékot venni, ügyeket intézni :)
Én rízst főztem a kislányomnak anno, és azt turmixoltam tápszerrel, gyümivel.
Nekem nem ette meg a tejpépeket.
Épp múlkor mondta a dokinéni, hogy glutén tartalú ételeket is lehet adni már a babáknak, ez az új tendenmcia.
De ezt már ő sem tudja követni, annyit változik.
Mi is beadatjuk a menincoccus ellenit, de csak 1 évesen, mert akkor csak 1x kell szúrni.
Majd a 15 hós és a 18 hós otással jön a bárányhimlő elleni.
a kicsi lányomnál is így csináltuk.
Mi nem járunk dokihoz, mert inkább kihívom és megnézi a két gyerkőcöt. oké pénzbe kerül, de nekem megéri.
Így havonta jön hozzánk a dokinéni. A védőnő meg remélem nem is talál ide.
Igaz múltokr bedobott egy cetlit, hogy keresett és hívjam majd fel. De a sógornőm felhívott, hogy most ment el tőlük, és jön hozzánk.
Na nekem a párom is és a pici is aludtr, így kaputelefenon kikapcs. Máskor jelentkezzen be, mint jobb helyeken!
Milyen szappannal? Hol veszed?
Valaki már próbálta ezt:
Rozsda: szórjunk a foltra sót, csöpögtessünk rá citromlevet és várjunk egy órát.