2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Nálam is anyukám lesz bent, a párom csak a vajúdás alatt, a szülőszoba nem a férfiak helye az én véleményem szerint.
Igen most voltam először vérvételen, semmi bajom nincs, ha már bent vagyok, még nézni is szoktam, egyáltalán nem is fáj, de addig a folyóson megszólalni sem tudok, még a hangom is megváltozik.
na ezektől a 28 óráktól félek. és anyukád mit mondd? mert az enyém azt, hogy nem vészes, és a legszebb élménye volt egész életében. De szerintem ez nem helyes, hogy a szép meg a jó dolgokat halljuk mindenkitől.
Látom te is hasonlóan parázol mint én.
Szerintem mind a felkészítő + intim torna + szülőszoba látogatás is hasznos dolog.
Agyban kell erősítenünk.
Én már a vérvétellel magamhoz képest óriásit fejlődtem. A másodiknál már nem voltam annyira oda, meg előtte láttam Manót így csak az a kép lebegett a szemem előtt. A CÉLRA fókuszáltam :)
Nekem anyukám lesz benn. Robit én nem akarom, hogy benn legyen.
Én minden vérvételnél el szoktam ájulni, MiniMire gondolok, persze kicsi para van, de jobban viselem mint régen.
Anyu velem 28 órát vajúdott....
Most voltál először vérvételen a terhesség alatt?
Nekem a sorrend ismeretlen - kiszolgáltatottság.
a fájdalomtól félek, még most is a vérvételek előtt teljesen belilul a testem, nagyon itgulok, pedig tudom, hogy egyáltalán nem fog fájni..
és persze ott van az ismeretlen.
attól nem félek, hogy nem fogom tudni, mit kell majd csinálni, anyukám is és a párom is ott lesz, bár az utóbbinak nem nagy a tapasztalata :) , de anyukám jelenléte megnyutat majd és biztosan sokat tud segíteni.
na igen és az idő..szeretnék a lerosszabbra felkészülni, csak nem tudom, hoy egy 24 órás vajúdásra, hogy lehet. abban a hitben mégsem élhetek, hogy 3 óra alatt lezajlik majd minden..
Én is tervezem a felkészítőt, meg próbálom a kis agyam ráhangolni a félelem mentességre :)
Szoktam mondani annyi minden történt velem, ok nem szültem még, de vesegörcsöm már volt valaki ahhoz hasonlítja.
Csajok,én most megyek,uracskám már izél,hogy mióta itt ülők és őt hanyagolom... :)
Szóval szép estét Nektek,holnap jövök! ;)
Jóccakát!
pusza
Mely részétől félsz???
Fájdalom? Hogy nem tudod mit kell csinálni? Jól fogod-e csinálni? Meddig tart?
Én magától az ismeretlentől + kiszolgáltatáság...azt hiszem. mindenkinek másmilyen és nem tudod mire számíts, én tudni szeretem, hogy mi lesz, pl. mandula műtétnél is a nő végig mondta mi lesz, 2005-ben volt és fenn voltam. Megnyugtatott, hogy nem vagyok KISZOLGÁLTATVA, tudtam mi fog történni.
Én azt tuti, hogy nem a fájdalomtól félek, mert azt jól bírom.
Sportoltam versenyszerűen 12-13 évig, kemény nyújtások, erősítések és több óra izzadás + FÁJDALOM.
És tényleg a fejben dől el minden.
Szóval nem tudom mitől félek, majd elemzem magam :P
Én őszintén szólva, nagyon félek a szüléstől. Soha életemben nem voltam kórházban, eddig maximum a torkom gyulladt be, és nagyon nehezen tűröm a fájdalmat. Még a torokfájást is. brr, nagyon félek..
az epidurálist nem előre kell megbeszélni az altatóorvossal?
A szülés a legnagyobb parám és az epidurál.
A szülés parámat nem tudom meghatározni nem is tudom mitől félek igazán, majd megfejtem, az epidurált már leírtam, maga a tudat, hogy hova szúrnak és mekkora tűvel és, hogy tű. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!
Így már érthető....
Én soha nem voltam vért adni, először a súlyom miatt, aztán a bátorság dolog...de irigyleg akikben van erre erő és segítenek.
Köszi!
Tényleg amikor kicsi voltam nagymama volt aki ablakot nyitott a világra, sok mindet tőle tanultam, türelmes volt és megértett (persze mert mérleg volt mint én)
Aztán megismertem Robit és ő is egy csomó új dologgal ismertetett meg(itt nem arra gondoltam, h ő volt az első pasi az életembe ;), mertem mellette álmodni, tervezni. Ja és ő is mérleg :D
Én rendszeres véradó vagyok,imádom,ha csapolják a vérem :P
Hogy miért,arra csak azt mondta,ott van a tetkó,ahova a tűt kéne benyomni,és azt nem fogják,nehogy festék kerüljön be,vagy valami ilyesmit magyarázott,dehogy ebből mi igaz...