2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Azt értem, meg egyet is értek, csak a kérdést úgy gondoltam, hogy mindenképpen előírt vizsgálat a genetikai UH (ami nálunk Pécsen van legközelebb) vagy csak azokat küldik, akiknek valami eredmény nem stimmel és ez egy plusz UH.
Barátnőm a rossz AFP miatt ment, különben a doki nem küldte volna.
Mi is így beszéltük meg Robival.
Annyival vagyok, nyugodtabb a vizsgálat előtt, hogy már voltunk 4D-én és ott leltárba vettük MiniMI-t :)
ujjakat számoltunk, belső szerveket néztünk,ereket néztünk :) de akkor IS parázom egy picit
Én jan. 18-án voltam hétfőn és jn 24-én vasárnap már megkaptam az eredményt emilben.
DE ez sem mérvadó, van ahol 10 nap, van ahol két hét van ahol több idő.
Mázlim van, mert eleve abban a laborban vették, le a vért ahol a vizsgálatot elvégzik, így nem utaztatták a vérem jobbra balra :)
Én elvileg havonta megyek : 6.hét - 10.hét - 12.hét - 14-15. héten dokitól függetlenül voltam 4D, rá egy hétre mentem a dokihoz ami a 15-16. hét lett volna, de mivel volt egy egy hetes friss UH-m feleslegesnek érezte, hogy csináljon, és kedden megyek a 18. heti genetikaira...majd febr. 17-én a dokimhoz :)
Nem értem miért nem hívott...
Ez egy fontos vizsgálat..itt nem csak a Down-t nézik..hanem a súlyosabbakat..nyitott hátgerinc,hasfal, végtagok aránya, mérete, száma..
Mi már évekkel ezeleőtt megbeszéltük, hogy beteg babát nem tartunk meg (önzőség lenne a részünkről)..így nekem ez fontos uh.!
Csak mert másokat hívnak 16. héten.
Úgy látszik dokifüggő.
Igen, az én dokimtól akkor sem szép pl, hogy nem hívott 16. héten Uh-ra......
A 12 meg a 18 hetes közötti időt alig győzöm kivárni
Húúúúú csajok ahány ház, annyi szokás. Tudom közhelyes, de pl. tökéletes lett az AFP-m és szép nagy arányszámot kaptam, 27 éves leszek, de mégis mennem kell 18-20.heti genetikai UH-ra....
Másik példám a 6. héten voltam dokinál, megállították, hogy méhen belül van a baba, de utána csak a 10.hétre hívtak újra, pedig sokakat a 8. hét környékén is visszahívnak a szívhang miatt.
Szóval egy-két hét csúszás, kötelező vagy ajánlott, nem oszt nem szoroz, lényeg, hogy mindenki érezze jól magát kinn és benn :)
Genetikain a barátnőm most volt, de ő azért, mert nem lett jó az AFP-je és továbbküldték genetikai UH-ra Pécsre.
De ott minden oké volt nekik. :)
szerencsére nekem az elsőt csinálták a fiammal, remélem most is ezt fogják!
nem a 20 héten csinálják? mintha úgy emlékeznék,...
Nem tudom ti tapasztaltok-e ilyesmit, de nekem száraz a bőröm,húzódik, viszket, ja és sebes az orrom...fááááájj..
Pedig kenem, mint állat.