2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Dormira!
nekem nagyon bejött a DM saját márkás cici-kenőcse... nem kell lemosni sem, nálam is ez volt sokszor a problémás.
igaz, az én cicim sebes nem volt, csak kiázott és ugye mellé gyulladt.
egyébként sokan esküsznek a tiszta, gyógyszertári lanolinra. csak a patikában nem szeretnek adni belőle...
Szeretettel köszöntünk nálunk részemről... és gondolom mindannyian hasonlóan vélekednek majd örülök, hogy van köztünk egy szakképzett tanácsadó is!!!!
Szerintem ha bármi "hülyeséget" olvasol nyugodtan szólj közbe!!!!!
csillag!
buta kérdés... de honnan tudom, hogy kiürítette a cicit a baba? nekem ha már abbahagyta, akkor is van hogy még 1-2 nyomásra spriccel a tejcsi, és csak utána jönnek cseppek... de amikor tök laza a cici, akkor is egy 10-20at még simán lefejek belőle.
napok óta gondom, hogy úgy érzem, az egyik ciciben kevés a tej. egyszerűen nem telítődik meg annyira, hogy érezzem a feszülést. babám kb 5 perc alatt végez a cicivel, még 10-15 percig eljátszok vele, hogy visszateszem, néhány szívás után kiköpi, majd újra... vagy esetleg mint a cumikával, bealszik rajta...
ilyenkor általában nem is alszik utána. nyűgösködik, morcog... de üvöltés nélkül azért simán kibírja a 3, inkább 4 órát...
engem leb@cott a dokim, hogy nem használtunk gumit :D de már szedem a gyógyit...
pocak:
nekem viszonylag jól lement. alul még van valami... az a +3 kiló (az 5ből) amit nem szabadott volna felszednem a 10en felül :) de remélem, ez is elolvad lassacskán...
szia!
jól jön a segítség!!!
másik fórumon is 10 napig nem volt az egyik babának széklete. orvos megnézte, megnyomkodta... aztán otthon nyakig nyomta a heti cuccost :)
mi amúgy most már kb 2 hete heti 1x kelünk éjszaka. ha többször kel, egyszerűen nem kap enni, hanem csak cumit.
így este eszik (7-10 között valahogy), aztán éjjel/hajnalban (éjfél-2 között), aztán már csak reggel 5 után. ma éppen 5:30kor.
utána magam mellé fektettem, megfogta az ujjamat, másik kezemmel aládúcoltam a lábait (hasfájás miatt szereti, ha meg van emelve), és szunyáltunk 9ig.
szép napot!
aranysárga a kakija, de tegnap nagyon nyákos volt. idáig nem volt ilyen. tisztára mint a takony... már bocs :oops:
ma meg még csak 2x kakált, és azt is keveset. mi meg várjuk minden kaja után. de csikarja a pociját, mert erőlködik, csak hát nem jön :/
Igen, allergiás vagyok, pollen.
Szopi sajna nincs. Tejem van, azt fejem folyamatosan. Az ok: nagyon kisebesitette a cicimet, el is fekélyesedett. A bőrgyógyász irt rá kenőcsöt, csak bimbóvédővel mertem volna próbálni a szopit, mert nem birtam rendesen lemosni a kencét, de az még jobban fájt, mint a sima ciciből szoptatás. Még mindig gyógyul a cicim, szerencsére az egyik már rendben van, a másik még 1-2 hét kb.
Sokat gondolkodtam, próbáljam-e visszaszoktatni őt, végül pillanatnyilag úgy gondolom, maradok a fejésnél. Mivel még mindig nagyon mohón eszik, félek újra itt kötnék ki.
A krém általában megoldja a problémát, csak arra figyelj, hogy szopi előtt le kell mosni.
Valamint az jutott eszembe, hogy nem használsz valamilyen új dezodort, szappant, tusfürdőt, mosószert, öblítőt? Mert ezek is okozhatják az ételeken kívül, persze azokban is lehet keresni a kiváltó okot!
Nem tudom, hogy előtte volt-e már ilyen panaszod, akár máshol a testeden? szénanátha? allergia?
Vagyhogy szoktad-e lemosni valamivel a cicidet szopizások előtt/után?
Kistanítónéni, először is kitartást és minden tiszteletem a tiéd, hogy még mindig gondolkozol a szoptatáson, pedig biztos nem volt így egyszerű a kezdetek.
A szopiról szerintem ne mondjunk le még teljesen! Az nagyon jó ha csak anyatejjel tudod őket etetni! Először is szeretném megkérdezni, hogy az nagyon strapás lenne, ha megpróbálnád először is nem üvegből adni nekik a tejcsit, hanem mondjuk kiskanálból, vagy pohárból?
Utána pedig megpróbálhatnátok a bimbóvédőt, hogy azon keresztül szopizzanak és szép lassan ha azzal sikerül,akkor azt is elhagynánk? Szopiztak ők "valaha" is a melledből, vagy csak rögtön megkapták üvegből?
Ez a folyamat, hogy őket visszaszoktassuk a cicire, nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen!
SBibi, Adalihoz csatlakoznék, hogy ez általában így van, hogy estére egy kicsit "kevesebbnek" érezzük, de ez inkább azért van, mert napközban inkább szénhidrátdúsabb a tejcsi és mennyiségileg többnek tűnk, és ahogy megyünk az este felé, úgy lesz egyre zsírosabb és "koncentráltabb", mint ahogyan az egy etetésen belül is változik. Összességében viszont így fogja kiadni mindazt amire a picurnak szüksége van.
Ha abban gondolkodsz, hogy kevés, akkor nyugodtan tedd rá minkét cicire, hiszen úgy tudod a legjobban növelni a mennyiséget, ha minél többet kiüríti a pici, de figyelj arra, hogy mindig váltott mellből kezd és ha azt "kiürítette", akkor kínáld meg a másikkal is.
Az esti nyűgösségnek még lehet az is az oka, hogy így akar egy kicsit több figyelmet kicsikarni magának a lurkó, és a közelségetekre vágyik!
Sziasztok!
Üdv Csacsillag!
Lányok!
Ekcémás a picim :(
Kaptunk rá krémeket, remélem rendbe teszi!
Már 2 hete tejet sem iszom, meg egyáltalán tejtermékeket kiiktattam az étkezésből a pocifájása miatt, most meg még találgatni, az ekcéma mitől lehet... :(
Tényleg? A Ca kellene pótolnom, ugye?
Kedves Adali!
Hát így elsőre, ha megpróbálnád te hamarabb levenni és megbüfiztetni és újra míg nyugodt visszatenni a cicire.
Bár azt szeretném megkérdezni, hogy csak szopik, esetleg kap mást is, és hogy van-e cumija?
Valamint annyit szeretnék még hozzátenni, így gyorsan, hogy a minden gyerkőcnek más a szopizási habitusa és lehet, hogy ő egy picit mohóbb és rögtön szeretné újra visszakapni a cicit, amint kijött az a büfi, ami eddig kitöltötte a pociját, és van, aki ezen nagyon be tudja magát pörgetni és annyira pipa, hogy már azért nem tudja bekapni.
Nekem az az éjszakai alvás így elsőre soknak tűnik és lehet, hogy azt próbálja behozni nappal...De az teljesen normális lehet, hogy egy 9 hetes lurkó kétóránként, vagy akár ennél is gyakrabban eszik.(persze ehhez, azt is kellene tudnom, hogy súlya fejlődik e? pisis- kakis pelusból mennyi van éshogy a kakik milyen színű, állagú)
Remélem, nem voltam nagyon zanzás.Most csinálom így először. :)
Szia!
Örülök neked! Máris lenne egy kérdésem. Szerinted van esély arra, hogy a tíz hetes ikerfiaim, akik eddig nem szopiztak, átszokjanak a cumisüvegről a cicire. Sajnos a koraszülött osztályon rászoktak a cumira és azóta nem fogadják el a cicit, inkább csak ordítanak tőle. E mellett még teljesen játszócumi függők, azzal alszanak el, és attól nyugodnak meg legegyszerűbben. A tejem bőven elég nekik. Olvastam a La Leche Liga honlapján a teendőket, de sajnos nem sikerült az átszoktatás. Igaz, hogy hamar fel is adtam, de két gyerek ordítását hallgatni nem egyszerű.
Szia,
örülök,hogy itt vagy és máris lenne egy kérdésem.
6 hetes a kisfiam és csak anyatejet eszik. miért van az,hogy estére kevés a tejem? Van, hogy este mind a két ciciből eszik, mert 1 után még éhes és nyűgös.Ez azt jelenti, hogy kezd kevés lenni a tejem és jó lenne ha valahogy serkenteném, vagy csak az esti etetésre nem termelődik elég. Napközben van bőven csak estére érzem kevésnek.
tegnap volt keksz,elöször már vagy 4 hónap után.furcsa volt,de jólesett.a következő gyerekem neve lyukas gumi lesz :D remélem nem sok szaladt be,apa kicsit ügyetlen volt.majd belejön,mert nem szeretnék gyógyszert szedni.
más.
lement már valamennyire a hasatok?én még mindig úgy nézek ki mint aki legalább 6 hónapos.a kisfiam mondta is,hogy most biztos lány van a hasamban........
Kedves Mamák!
Először jelentkezek be ilyen fórumba, és szeretném rögtön elmondani az indíttatásom okát is, csakhogy ne legyen kellemetlen senki számára.
Védőnőként dolgozom, és jelenleg egy szoptatással kapcsolatos szakirányú továbbképzésre járok, ahol is kaptunk egy olyan feladatot, amikor is be kell jelentkeznie egy fórumba és ott kell segíteni a mamákat 6 hétig.
Nem az a célom, hogy itt mindjárt mindenkinek megmondjam a tutit, hanem tényleg szeretnék segíteni, amennyiben lehetőséget adtok számomra. És ha esetleg beleegyeztek,és ez működik, akkor nagyon szívesen maradnék tovább is.
Köszönettel
Bízva pozitív hozzáállásotokba:
Cscsillag
Igen, a délután nagy alvás után fent van 1-1,5 órát, aztán 6-7 között alszik egy rövidet. De ha nem akkor fürcsi után cici és ájulás.
A délután alvásoktól függetlenül mindig ugyanakkor kel fel éjjel :(
De azért annyira tényleg nem szabad panaszkodnom, mert csak enni kel fel. Neki fél órát jelent, nekem meg mindennel együtt egy órát mire visszaalszok. Tiszta éber is lehetne és akkor még szórakoztathatnám az éjszaka közepén... kop-kop-kop. :)
Na, SBibi, nekunk is ugyanigy volt amikor Kisendre megfazott par napja. Akkor kezdett csak egyszer kelni. Most mar kitolta a keleset fel 4-re, es utana meg birja 7, fel 8 korulig. Ma is igy volt.
Vimitu csak birni tudod, es valoszinu azert kezd majd valtozni o is. Estefele alszik a kicsid? Marmint napkozben estefele.
Sziasztok,
Nekünk nagyon jó éjszakánk volt. 9 után sikerült letennem, 2-kor kelt enni, megnéztem és hála az istennek nem volt lázas. Gyorsan evett aztán ment vissza aludni. Ez után mindig 5-6 körül szokott kelni, de most 8-ig bírta. Igaz 6:30-tól már ébren aludt, de csak forgolódott és 8-ig kibírta.
Nem bánnám ha mindig kimaradna az 5-6-os kelés.
Sajnálom Vimitu, kitartás, remélhetőleg hamarosan megváltozik.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)