2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Manon!
szilárd után nem adsz neki tápot?
nem sokat, csak "inni", olyan 50-60 körlülit... vagy ti isztok valamit?
lehet, ha iszik is kaja után (felnőttek is isznak!), akkor kibír többet.
(nekünk ez sajnos nem megy, nem kell a cucli)
sziasztok!
Adali!
a védőnőm nekem a 2naponta fél kekszet mondta... negyedekkel meg naponta nem akarok szutykolni :)
de egyébként arról meg senki nem beszélt, hogy ezt lehet-e, szabad-e, kell-e növelni...
sziasztok
Vimitu mi az üveges hi.pp baraskot próbáltuk ki, eddig az akedvenc, az alma , krumpli eddig nem jött be de a barckból egy kisüvegeset két nap alatt megevett, .. én az üzletekben piacokon most kapható barackot inkább nem veszek, biot nem láttam, ezek meg igazán túl szépek hogy ne legyenek telenyomva vegyszerrel... szóval marada az üveges még egy idei, amúgy megkóstoltam én is nagyon finom
mi is az autósüléssel sétálunk a mózes már jó ideje nem volt hazsnálatban, szereintem lasan már ki is nővi Johanna:)
a sportrészre mi még várunk, hisz hordozóbpé is kilát, de ha azzal nem tudnnk sétálni akkor már nagyon gondolkodnék a portrészen mert megértem a piciket hogy unják magukat ha nem nézelődhetnek mikor ébren vannak.
amúgy a gyerekorvosunk azt mndta hogy 5 hónap környékén már kicsit döntve lehet hazsnálni babbakocsit...szóval hajrá
Sziasztok!
Mi 7végén izzítjuk a sport részt. Babóm már most is autósüléssel sétál, mert a mózesban unatkozik, nem lát ki. A babakocsiban, ha fent is van, akár két alvás közti időben elvan, nézelődik.
Most zvégén pedig folyamat húzta fel 45 fokos felkvésből magát ülésbe. Nem hajlandó feküdni. Oldalra fordul, 2 szer sikerült hátról hasra, de ez az ülés...
Rendesen élvezi, és a lábujjaival játszik.
Ha neki így jó, hagyom. Úgyhogy jövő7en már jön a sport, persze megdöntve.
Ti mikor engedtétek lejebb a kiságyat? Én most fondolkodom rajta, hogy elkezdett nagyon mozgolódni, meg megkapaszkodik és felül.
Igen, de szep is!!! Kisendre is a kocsiban vagy sir vagy alszik, ne aggodj! Sokszor mikor leegyunk egybol bealszik, de az nala 30 perc max, es utana meg nezeget 10-20 percig, sokszor elszaladok a kisboltba (kis tesco express itt az utcankban) nezegetm, demire bejovok a kapun, mar sir sokszor.
Es en meg a fekvoben viszem a mozes-szeruben. Nagyon ritkan a babaulest teszem ra, akkor ott lat, de pl ma akkora orkan ereju szel van, hogy megint a fekvo lesz. Meg az a baj, hogy afekvot atalakitani nem fel perc, es ha azt egyszer atalakitom, akkor mar ugy akarom majd hagyni ulonek. Szerintem majus vegen alakitjuk.
Igen, nehez a neveles. Es nem csak a te fiad kiszamithatatlan, ne aggodj!:)
Teljesen változó,hogy mikor sír a kocsiban. Van,hogy elvan még 10-20 percet ébredés után, de van,hogy 20 percig is sír aztán elalszik.
Kiszámíthatatlan a fiam. Ha a városban van dolgom, akkor a csatos hordozóval megyünk, de ha csak sétálni indulunk akkor itt maradunk a közelben és a kocsiban viszem.
Nekünk 3 fokozatban dönthető a kocsi. Mi már kb 1 hónapja felemeltük egy szintet.
De még ez is kevés szerintem neki, mert még így sem lát ki jól.
Sajnos edződöm sírás terén, mert már szigorúan csak a kiságyban aludhat nappal is. (eddig velem aludt a nagy ágyon, hozzám bújva)Már 2 hete az ágyában alszik, és haladunk szépen. Meg kell tanulnia,hogy nem feküdhetek mindig mellette. Nehéz dolgok ezek, mert mindennek megvan a jó és a rossz oldala is.
Nehéz ez a gyerek nevelés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaa, sutotok?? Oke, igy mar oke, en azt edesburgonyaval helyettesitem, imadja!
Ja, kopaszbarack akkor:)))) Amire en gondoltam az csupaszcsiga:))))
SBibi, meg mindig sir a setanal amikor felkel? Valaki allitotta mar ulosre a babakocsit? Mi par heten belul akarjuk.
Kisendre tegnap volt 7.78 kg. Oriasbebi! Es masodpercekre mar ul magatol is. Persze utana elborul, olyan edi!
én sehogy... mindketten utájuk a tököt, a tökféléket, emiatt nem fogok egyikből se venni egy egészet, inkább a bébiétel. Bár, amikor az alma- sütőtököt kóstolta, undorodva tolta ki a szájából. Megkóstoltam én is, undorító íze volt... De majd teszek egy próbát más tök félékkel, hátha...
Mondjuk kb. 1 hete gyakorlatilag semmi sziláradt nem kap, ez a költözés- pakolás eléggé bekavart. De nem baj, kezdjük majd újra, mert mostanában megint felsír pukizás előtt, ma pld. 6:15kor emiatt kelt. :( Arról nem beszélve, h megint folyós lett a kaki és a ruhára is jut sokszor. Ezen már az alma is segített... Úgyh minél hamarabb újra akarom kezdeni.
Adali, én nem kövezlek meg, nem kell azonnal felvenni őket ha sírnak. Ok ez nem lehetett egyszerű, mert éjszaka volt, de neki meg meg kell tanulnia,hogy az éjszaka az alvásra való.
Én nappal szoktam rossz anyának érezni magam, amikor a fiam ordít a babakocsiban. Van,hogy kiveszem, de van,hogy hagyom sírni. Nem fogom állandóan az ölemben hordozni, ha sétálni megyünk. Tanulja meg a dolgokat.
Ügyes vagy, nagyon, büszke lehetsz magadra!!! Hasonlókat már én is csináltam, de azok csak pár mp-es sírások voltak. Egyik este pld. letettük, én neteztem és feküdtem az ágyban, baba felsírt (még 1 szobában vagyunk). Mire kigabalyodtam a laptopból meg a zsinórjából, elhallgatott, fel se álltam. :))) Sztem ezért nem kövez meg senki. Különben is, ne szokják meg, h 1 nyekkenésre kikapjuk őket, nem?
A csupaszbarackon jót röhögtem, az a kopasz barack. :)))))
Vimitu, nagyon ugyes Benedek!
Igazi nagyfiu mar!
Nemetorszagban nem arulnak barackot a nagyobb szupermarket-ekben? Nalunk van barack meg csupaszbarack is...
Amugy jo reggelt!
Kepzeljetek Kisendre elkezdett sirni 01:19-kor, en meg nem vettem ki! Most lehet valaki megkovez, de hagytam sirni (tanulja mar meg, hogy fel 2-kor nincs hami), es 01:30-ra visszaaludt egesz a szokasos 4.20-ig... Mondjuk durva volt hallgatni, de megcsinaltam!
Az fix :)
Te adtál már üveges barit a gyerőőkcnek? Nem fájt tőle a hasa?
hát, akkor a végére Ti is kidöglötök majd... :)
Barack? bébiétel üveges. :)
Igen, ezt tervezem.... már most belefáradtam pedig még van 4 hét :/
Lenne egy kérdésem, barackot honnan lehet ilyenkor szerezni? :)
Jó reggelt! Visszatértem.
Próbálok majd visszaolvasni.
Remélem mindenki jól van, baba és mama is.
Képzeljétek, a kisfiam átaludta az egész szombat estét. 21-5.30-ig :D Először és szerintem csak kivételes alkalom volt, de anyák napjára ennél pihentetőbb ajándékot nem is adhatott volna :)
Ezt már a korábbi otthon töltött hetekben is megfigyeltem, hogy jobban alszik. Itt mindig felkel min.2-szer. Otthon max 1szer és most tadááá egyszer sem... nem tudom mi lehet az oka...
A hozzátápival mi még mindig csak úgy állunk hogy tízóraira kapja az almát és tököt és most már a krumplit, répát is bevezetem. Más főétkezést még nem terveztem kiváltam, néha a tízórainál is úgy nyammog, mint egy kis kényes herceg :)
Semmi kedvem nem volt ám visszajönni. Annyira jó volt otthon. Arról nem is beszélve, hogy a következő 1 hónap tele lesz intézni valóval a költözködés miatt.... meg pakolás váááá :/
Megyek ebédet készíteni.
Sziasztok :)
Én eddig csak a tízórait váltottam ki gyümivel vagy zöldséggel, meg az elővacsit (6-fél7 körül) tejpéppel.
Tegnap viszont, csak reggel és este kapott teljes tápit, illetve (mivel elcsúsztunk egy órát a kajával mamalátogatás miatt) 5 körüli tejpéphez adtam még 1 adag tápit is, hogy tuti kibírja vacsiig, ami nálunk 8 körül van.
Szóval úgy néztünk ki tegnap hogy
reggel tápi
majd banán
majd krumpli+répa
majd tejpép
és mégegyszer tejpép+tápi
+tápi vacsira...
még nem tudja Regi hogy neki sok időt kikéne bírnia a szilárddal így a banánnal 2,5-t az ebédjével meg 2 órát bírt csak ki.
Egyébként 3 óránként eszünk :)
Mi 1 hónapja kóstolgatunk, és már csak tápisok vagyunk....
De én úgy tudom, hogy gyereke válogatja hogy ki hogy vezessen be étkezéseket.
Ha elkezd gyakran éhes lenni akkor emelni kell a szilárdat, illetve ha elkezd kiemelkedően sokat (200ml-ket) enni.
A másik amit én úgy gondolok hogy mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja :)
Ha ő már hamar kiakar váltani 1-2 vagy akár 3 étkezést is, és ebben a gyermek partner akkor hajrá :)
mi betöltött 4 hós kora óta esszük az uzsonnát is, mert reszelt alma nem ebédre való, a kekszet meg 2 naponta kapja, ahogy az az ajánlásban van.
na, tényleg jóccakát!
köszi csajok... akkor még eyg kérdés (bocsika)
mi nemrég kezdtük ugye el a hozzátápit igy is lehet már két étkezés elején adni szilárdat?
vagy ti mikortól adtok délelőtt is délután is.
én is délelőtt gyümi vagy zöldséget gondolok délután tejpépet de lehet hogy náluunk még korai mind akettő mert Johann csak egy hete kapott előszösz szilárdat
no, megyek, alvás nekem is.
gyerekem most csipogott, úgyhogy ő már mélyen alszik :D
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)