2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Ja, persze elmenni igy en is szoktam...igaz akkor rendesen borul a napja, mert nem tud tul sokat aludni babakocsiban, meg hurcolaszva, en inkabb maradok mint megyek, de azert van hogy megyek...:)
AZt hallottam, hogy az elso evben nagyon kell nekik az allandosag, amit szamunkra csak unalommal tudnek jellemezni, de kell nekik a monoton egyformasag, az jelenti nekik a stabilitast... persze ettol meg azert lehet menni sokat...csak nem tulzasba vinni..
Szerencsére mi együtt elmegyünk Lilivel nagyokat csavarogni. Baba-mama klubba, vagy kávézni a barátnőkkel. Ott van velem. Már egészen rutinos parkban-kávézó-sarkában-autóban szoptató vagyok :D
Már persze várom, hogy egy étkezést kiválthassunk szilárddal, mert akkor lesz 7végén pár órám csak magamra.
az nem baj, ha megy a nyelvére is :)
végigjártam a várost, sehol nincs az a fajta rágóka (mam rubber)
de muszáj venni vmi gumit...
ennyit a netezésről. üvölt :/
Eleinte a gyümit én is kaja előtt adtam, majd két kaja között mikor már elég sokat evett belőle..
Most úgy állunk (2 hónapja esszük a szilárdat) két kaja közt gyümi, ebéd csak szilárd (ha éppen nem túl fáradt a kanalazáshoz, és általában nem fáradt szerencsére) plusz délután van 1 tejpépezés.
3 ml paracetamol... és aludt egész éjjel!!! 1x kelt még este 11 körül, de csak cumiért... aztán meg reggel 6kor.
ha én ezt előbb tudtam volna :o
ha úgy gondolod, vidd el a dokihoz hogy hallgassa meg, nézze meg.
Inkább legyen potya kör, mint netalán valami betegés.
A gyümölcsöt én mindig a rendes ebédidő előtt kb. 20 perc- 30 perccel előbb adom nekik. Megetetem az egyiket, majd a másikat, utána megmelegítem a tejet vagy elkészítem a tápit és adom is nekik. Elég szép adagokat megesznek szerintem, de a bolti bébiételt nem igazán szeretik. Ma is azt kaptak, sütőtököset, mert az orvos miatt nem volt időm semmit készíteni. Nem is ízlett nekik.
Egy-két hét múlva elkezdek déluánonként főzeléket is adni nekik. Augusztus elején megyünk nyaralni, szeretném, ha akkor már néhány étkezés csak főzelék husival és gyümölcs lenne esetleg valami tejpép.
igen Manon tudom hogy Regi sem egy nagy evő, csak Johanna már a szokásos kevésnél is kevesebbet eszik...
Manon amúgy itt nincs védőnői rendszer, a dokihoz meg kb 1 hó mulva kell menjünk amikor oltás lesz
Kistanitónéni ilyet Hanna is csináll, pedig volt olyan periódusa amikor nagyon kiszámitható időpontban evett és a mennyiségek is szinte fixek voltak
biztos így lenne ha meg próbálnám...
nekem nincs nagyon olyan ember akire rá tudnám bízni.
Max a párom, de nem igazán érez rá késztetést...
Sajnos hiába él itt a családom a környéken, Regi gyakorlatilag csak engem és az apját ismeri...
Elvan ha elmegyünk valahová, míg én mondjuk beszélgetek vagy bármi, még akkor is elvan ha nem lát, de hogy több időt is így kibírna-e nem tudom....
csajok itt többen irjátok hogy gyakorlatilag a gyerek nélkül nem mozdultok egy tapottat sem, ez a szopik miat van?
vagy miért?
én rendszeresen eljárok a gyerek nélkül is, barinőzni, fordász, manikür, szoli,...
ma délelőtt pl. a férjem votl vele én vásárolni mentem meg szoliba, délután jön anyós unokázni, én meg azalatt megyek egyet üditőzni a barátnőkkel.
valahogy azt érzem hogy amikor Johanna egy kis időre mással van én azalatt feltöltődöm és sokkal türelmesebb, játékosabb vagyok vele, ti nem igy gondoljátok?
tudod nálunk mi a helyzet e téren.
Én most írom mennyit hamikázik (sokan azt mondják ne tegyem, mert még jobban fogok stresszelni) de 1 hétig írni fogom, aztán megmutatom a védőnőnek, ha nagyon gázos akkor a dokinak is.
Vidám egyébként?
mikor esedékes egy következő védőnői látogatás?
sziasztok
csajok volt már olyan hogy több napig kevesebbet evett a babátok? ha igen mi volt az ok? Johanna már jó néhány napja még a szokásos adagját sem eszi meg (pedig az is átlag alatti mennyiség)
azon agyalok hogy érdemes e elvigyem dokihoz, vagy ez normális dolog is lehet, félek hogy mondjuk piros a torka és kezelni kéne:( de az is lehet hogy a meleg vagy a foga zavarja.
Végül is a szopi előtt és szopi után ugyan az, mert 2 szopi között van. :)))
Én egyébként 2 szopi között kb. félidőben próbálom adni. Akkor, amikor már kezd éhesedni, de még nem nagyon éhes. Tartok tőle, h szopi helyett nem fogadná el (még nem is akarom) és csak sírás lenne belőle. Volt már, h megcsúsztunk, akartam adni, de nem tetszett, sírt, szopizott inkább.
en szopi utan egy oraval adom... de 6 hos koratol szopi elott fogom adni az osszes szilardat...
Kepzeljetek, tegnap este jottem erre ra. . . Kisendre hatat simiztem, es elaludt este. . . ma megint kiprobaltam, igaz nagyon hisztis volt, az olemben ult vagy 20 percig, hallgattuk a kicsikradioja. hu-t :) es utana letettem hasra, simiztem a hatat, egy nyikk nem volt, es elaludt. . . :)))))
eddig pedig hiaba probaltam ilyet, sirt a hatsimire is. . . most mi tortent?
Sziasztok!
Hűű!! Dög meleg van! Most mentünk át kendőbe a boltba, úgy összeizzadtunk.
Babám most aludt el.
Tegnap próbaképp vettünk l i b e r o-t és nagyon bejött. Annyira nem kemény, és jobban kibírja az éjszakákat, mint a pempi.
A sétáláshoz-öltöztetéshez főzném hozzá, hogy Lili egy body-ban van, tartalékban van a zokni, meg mostanában egy textil fürdőlepedő szolgál takaró gyanánt, de úgy, h a sport rész kapaszkodójára terítem, így nem melegít, csak véd a naptól.
Kaja megkezdésénél úgy mondta nekem a védőnő, hogy szopi után pár kanál gyümölcslé.
Nem tudom... Tele pocakra? Ti hogyan csináltátok?
jaj...szegenykem:(
mi meg csak most fogunk menni, de mar az olembe ul, mert amugy hiszti van...:(
tandi biztos van oka amiert megebred...ez meg nem is egy alvasciklus csak egy fel...:(
hallgatjuk a kicsikradioja.hu-t:)
10 óraira kap gyümit, utána cicit. Délben kap(na) főzik és utána cicit. Eddig ez volt a rend. Még ha sokat nem is, de legalább evett. Most meg már az első kanálnál elfordul és nyüszít. Cici után is próbáltam, akkor meg már teleszívja magát ész erintem azért tolja el. Sót nem akarok még neki adni.
Sok ásványvizet iszok, és neki is abból főzöm a vizet. Elég neki még az abból képződőtt só.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)