2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
nem, semmilyet, 2 kanál után kiköpi. Elhiheted, h próbáltam már sokfélét és most először kapott cukrosat. Egyébként csak halkan mondom, én SEM eszem meg a natúr jogit... akkor tőle miért várjam?! de próbáltam, többször is, de csak ment a kukába. Ahogy a túró se kellett, a gyümik se. Az almát rágcsálná, de még kicis hozzá a darabosabbtól meg akar fulladni. Ha nagyobb lesz, lehet enni fogja, de most NEM eszi. Egyébként az apja se eszik gyümit, kb. a meggyet eszi meg.
a főzit pedig nagyon régóta ízesítem neki. Most biztos fekete pontot kapok... de sztem én tudom, mi a jó neki.
Semmilyet? Pedig nagyon rá fogsz fázni, ha már most hozzászokik a cukros kajákhoz. Ott leszel majd, hogy nem eszik majd natúr joghurtot, meg semmi kicsit ízetlenebb cuccot, mert tudja, hogy a cukros az finomabb. Ő sem hülye.
Amúgy Lili sem egy nagy almás pl.
A banánt és a barackot szereti. Uzsonnára fém szűrőn nyomtam át körtét, meg főztem almát és öntöttem rá barnarízs lisztet. Aztán áttörtem az egészet a szitán és összeöntöttem a körteszósszal. Egy nagyon-nagyon minimális fahéjat tettem bele, épp az illata miatt, és Lili behabzsolta az utált körtét és almát.
Én is bemegyek minden héten a rossmannba, ilyen cimkés kajákat nézni. Így van tejpépünk.
Ja csajok, ma kibontottam egy Nes.lés banános rízspépet, elkészítettem leírás szerint , folyik mint a romlott tej. Valszeg ilyen volt az az erdei gyümis is. Nem baj, Lili betúrta, csak nagy váltás a Mil.pa után...
Mindent megeszik mostanában a baba. Ebédre előkotortam a fagyiból egy lefagyasztott almás csirkemájat, azt kapta. Apró baba korában csináltam, úgyhogy folyik rendesen, de simán, fintor nélkül megette, pedig 2 hete kapott ugyanilyet és nem volt hajlandó 2 kanálnál többet enni belőle.
köszi :)
akkor a kaukázusi kefír marad sztem egyenlőre. az jó híg.
én pl almalével vagy szőlőlével is szoktam neki adni!Vagy van hogy ha főzit adok neki sűrítőnek ez megy bele!Ha nagyon akarod a tejet azzal is mehet de csal nagyon halkan!;) de joghurtba is simán!
Én is így vettem múltkor humanás babjoghurtot! de az 200ft volt
babajoghurttal kapcsolatban jótanács:
rossmannban néhány héttel a lejárat előtt zöld árcímkét tesznek a boltba a babakaják (üveges, poharas, pép, tápi) elé/alá... ilyenkor az eredeti ár töredékéért lehet venni... múltkor vettem 4es csomag vaníliás, csokis pudingot meg epres tejdesszertet, csomagonként 100 pénzért :D
ja, lányok!
aki adja ezt a 7gabonás csodát, az hogyan???
doboz szerint anyatejjel v tápszerrel kell adni. fejni már nem hiszem, hogy tudnék/akarnék, ha eddig nem tettem, tápit meg csak ezért nem adnék neki...
szerintetek joghurttal, kefirrel mehet?
esetleg feles tejjel??? (ezt halkan kérdeztem... nagyon halkan)
Soncimama!
én tegnap ki akartam próbálni, hogy hagyom sírni... 5 percig bírtam hallgatni... aztán meg már kézben is alig akart megnyugodni... és végül kattogósra hisztizte magát :) még 20 perccel elalvás után is hüppögött a kezemben (na, persze aztán ahogy letettem, már ébredt és üvöltött tovább)
sziasztok!
tegnap éjjel aludt 6 (hat!!!) órát, aztán 2 órát üvöltött (láthatóan csak hiszti volt) és utána velem aludt még másfél órát. így aludtunk 5:40ig :o
aztán délelőtt babakocsiban 30 perc, délután velem megint másfél óra (velem csak fél, mert addig rakta a fészket, hogy kitúrt a helyemről)
most szokás szerint alszik, mint a bunda... kérdés, hogy meddig???
komolyan már azon gondolkodtam, hogy talán fázik hajnalban??? akkor olyan 20 fok körülre hűl a lakás, és fűteni csak holnap kezdenek... szóval felhúztam neki paplant... édes, micimacis :)
kíváncsi vagyok, így mi lesz...
ja, mérleg:
9170 gramm (190 hízás 4 hét alatt), és 73 centi (1 centi plusz), illetve hízott is fél centit.
a csokis dolgok nem nagyon jönnek be neki. Persze azokat csak kóstolgatta, 1-1 belenyalás volt. :)
De vmit adnom kell neki uzsira, nem ehet naponta 3x főzeléket...
Sziasztok!
Borzlom ez az idő!Babaklubból hazafele alig bírtam tolni a babakocsit úgy fújt a szél.Zsombi jól be volt bugyolálva,így remélem nem fázott meg,de nekem majd széthasadt a fejem a fájdalomtól mire hazaértünk.
A nem kötelező oltásokat nekünk a volt maglódi dokinénink is pénzért akarta beadni,de ez az új dokinéni tök ingyen beadja,sőt minden hónapban vinni kell méretkőzni és tetőtől talpig átvizsgálja!!!!(a maglódi dokink nem látta a gyereket pelenka nélkül!)
Mikor szokott este aludni??
Ha 1/4 1 körül ébredt én akkor 4 körül tenném le alukálni.
Huu, lanyok, titeket utolerni.... nem birok olvasni.
Felkeszultem, megint lesz egy hadakozasunk Kisendrevel, ugyanis delelott 10-tol negyed 1-ig aludt, valszin nem fog akarni tobbet, de pedig egy feloracskat meg kellene majd neki. Es 3 ora van, nem tudom mi legyen, nem almos meg... bar az hirtelen szokott jonni...
A K-vitamminnak is... brrr...
Mondjuk Lilinek nem volt vele gondja. Még a kanalat is lenyalta... :D
Mi megkaptuk a rotát is, de mondtam a kisfiamnak ki ne köpje, mert aranyárban van!
Azért brutális, hogy mi pénzt elkérnek egy védőoltásért.
Állítólag régen nagyon rossz íze volt.
Lehet elkapják védőoltás ellenére is, de sokkal enyhébb lefolyású lesz.
A keresztfiam közül csak az egyik volt beoltva bárányhimlő ellenivel, ugyan elkapta, de alig volt pár pöttye és láza sem volt, míg a másik aki nem kapott védőoltást, az nagyon elkapta, sok pötty, láz...stb.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)