2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
részemről is jó éjt!
én még tuti jövök kari előtt :)
Na én lépek aludni,nem tudom mikor tudok jönni hozzátok,ezért most szeretnék Békés,Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek!!!!!!
Vigyázzatok magatokra és a Babócákra!
Sziasztok:Zita
na, olyanhoz én sem mennék.
nálunk ezért nem látta a rokonság nagy része még a gyereket. pedig java része helyben van (a pesti, pécsi, zeg-i rokonok mind találkoztak már vele...)
:-(
Ne tessék ilyeneket írni,elég lesz majd bőgni 23.-án!(szülinap)!!!!!!!!!!
nálunk mindkét részről helyben vannak a szülők... így szenteste itthon, aztán karácsony 2 napját meg beosztják :)
de egyébként tavalyelőttig a szenteste még nagymamámé volt :)
tavaly nem tudtunk menni a muki miatt... idén meg már nincs kihez :(
Engem mindig apu feldobott a bicaj csomagtartójára és tekertünk nagyanyámhoz,hogy anyu fel tudja díszíteni a fát "titokban".Az egészben az volt a bökkenő hogy a 8évvel idősebb nővérem elárulta a titkot :-)
Hát amíg anyumék élnek(még vagy 100 évig) addig mi tuti minden Karit otthon fogunk velük tölteni.Így is keveset talizunk velük,legalább ez maradjon meg szentnek és sérthetetlennek!
nekünk amikor gyerekek voltuk, akkor úgy volt, hogy a mamáékhoz mentünk 4en unokák... ott díszítettük együtt a fát (szülők addig otthon fadíszítés, csomagolás, halbesózás :)), jöttek a szülők, ott volt az egész család. beszélgetés, süti, ajándékbontás... haza mindenki (hazafelé verseny, ki lát több karácsonyfát az ablakokban :)).
otthon kész fa, apu hal alá begyújt, ajándékbontás, örömködés, 1 óra alatt kész a hal, vacsi, örömködés...
valami hasonlót képzelek majd el, ha már számít a karácsony... de még a 3éves unokahugi is közölte, hogy ő nagyon várja, mert neki ilyen még nem volt... szóval nem emlékszik még rá...
:)
annyira várom már, hogy mi is díszítsük... bár, én úgy szeretném, hogy apájával elmennek sétálni, és már a kész fát látja ajándékokkal... mintha számítana és tudná, miről van szó :)
sziasztok!
Áron ugyanazt eszi kb, mint mi. zsemle vajjal, szalámival, kenőmájassal, hozzá ha kér paprika, kígyóubi, sajt, stb. rá egy kis tej, (bár ma sem a dobozos, sem a cici nem kellett neki) tea, víz.
ha nem ez, akkor tejbegríz vagy ha valami olyan volt ebédre, amit szívesen megeszik, vagy sütőtök még mindig favorit :)
Mi még tápszert eszünk vacsira. Most úgy elég jól beállt a kajálásunk, úgyhogy most nem is akarom megzavarni szegénykémet. Örülök hogy egyáltalán eszik, mert egyáltalán nem egy jó evő lányka, amióta a hozzátáplálást elkezdtük. Nehezen vált meg az anyatejtől nagyon.
Most szerintem magunkhoz képest nagyon jól eszünk.
7kor reggelire 200ml tápszer, majd
tízoraira gyümölcs keksszel vagy tejpép, esetleg vajas kenyér párizsival + gyümölcsös joghurt fél kupával
ebéd 150-180 ml főzelék husival
uzsonnára tejpép, vagy főzelék 150 ml
vacsira megint tápszer 240 ml.
Próbáltam már hogy főzeléket adok neki vacsorára, de azok az éjszakák felértek a pokollal. Egész éjszaka felsírt 1-2 óránként, nyugtalanul aludt, és már fél 5-5 körül kérte a kaját. Úgyhogy szerintem éhes maradt tőle, nem laktatta annyira mint a tápi.
Meg 2kaja között mindig van nasi, csoki, vagy kukoricapehely, vagy amit épp meglát amit mi eszünk.
Úgyhogy most már elég szépen haladunk szerintem.
Néha bébidesszert egy kis Kölln tönkölybúza pehely tuninggal,
vagy ebédről maradt főzi,
vagy tejpép,
sajtos-joghurtos tészta/rízs.
Gyümölcsöt még mindig nem merek vacsira, mert régebben sokszor volt ordítás éjjel miatta.
Tettem fel én is fotókat, ezek most készültek van szülinapos is! :-))
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy Ti mit szoktatok vacsizni, vagyis a bébik??
Én nekem néha ötletem sincs, sokszor van vajas kenyér + valami gyümölcs tejpéppel, nagyon ritkán virsli max hetente 1x...
Megírjátok, hogy Ti mit vacsiztok??
Köszi, csak mi Hozzátok képest minimanók vagyunk.
1 éves státusz 8,35 kg és 71 cm...:-))
Sziasztok,
Eszternek és Johannának boldog szülinapot!
Mennyi vén baba...
:DD
Youlcsi, akkor hajrá, sok sikert Nektek! :-)
Szoktátok nézni a tv2n a czeizel műsorát, bár én is inkább interneten utólag, nagyon tetszik ez a műsor.
Most legutóbb volt egy nekem tetsző mondata, idézem Nektek!
"...a legnagyobb ajándék, amit a gyermeküknek adhatnak az egy testvér..."
Hát reméljük ezt az ajándékot meg tudjuk adni a bébiknek! :-)
Sziasztok,
húúúúú, már idejét sem tudom, hogy mikor voltam itt utoljára. Bocsi.
Gondoltam írok már egy pár sort, hogy velünk minden rendben van. Beni már nagyot nőtt.
80 cm és 10kg.
Van 6 fogunk és már jár is.
Az egész napomat lefoglalja :))
Még a nyáron megismerkedtem itt a lakótelepen 2 anyukával,nekik lányaik vannak és 3 hónappal idősebbek Beninél. Nyáron minden délelőtt vagy délután együtt sétáltunk, most,hogy hideg van egyik nap nálunk vagyunk - másik nap a másiknál..stb. Nagyon örülök ennek mert így Beninek is van játszótársa és én is tudok egy kicsit beszélgetni, jobban telik az idő.
Itthon esélyem sincs a géphez ülni ha fent van Benő mert "tör-zúz" csak hogy ő is jöhessen a géphez. Imádja a gépet meg a billentyűzetet.
Most már mindent pakol, semmi sincsen biztonságban tőle. Nagyon bújós lett az utóbbi 2 hónapban. Annyi puszit és ölelést kaptam már.
Még mindig meg tudok lepődni azon, hogy milyen okosak is a kisgyerekek.
Most hírtelem azt sem tudom mi mindent írjak még. Annyi minden történt velünk is.
Tettem fel új képeket Beniről.
Ígérem megpróbálok majd gyakrabban olvasni benneteket.
Remélem mindenki jól van, és a gyerekekkel is minden a legnagyobb rendben van.
Most szeretnék mindenkinek
Áldott,Békés,Boldog Karácsonyt kívánni.
Vigyázzatok magatokra.
Puszi
Beni és Brigi
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)