2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Tüdőbetegség miatt szoktak felírni, mert a tüdőben pangó cuccban elszaporodnak gyorsan a baktériumok. 2x volt tüdőgyulladásom, és a Doxy hozott rendbe.
Szerintem a doki arra nem véletlenül írta az ab-t.
még nem késő... nem reklámozni akarok, de ez baromi jó. 12 e Ft volt, topcom lázmérő.
a cumis nálunk érdeklődés hiánya miatt szóbe se jött.
Én ha berekedek, semmi hangom és csak antibiotikummal jövök rendbe, persze szerencsére ilyen nem sokszor van, régebben többször volt....
Tök jó volt ilyenkor a munkahelyemen beszélni, telefont felvenni...stb...
Nálunk a gyerekorvos szerencsére nem egyből adja az antibiotikumot....
Nekünk is olyan van otthon, mert a páromat küldtem el anno a Brendibe lázmérőt venni, és persze, hogy a 15e Ft-ost vette meg! :S
Már egyszer kicseréltettük, mert kontaktos volt. Nektek nem merül hamar az elem? Mi már kivesszük belőle, ha nem használjuk.
Persze otthon porosodik, nem gondoltam volna,hogy itt szükség lesz rá. :(
Mindkét hóna altt mértük, az egyik alatt 37,7 volt, a másik alatt 37,6, úgyhogy elfogadtam az eredményt, hiába érzem tök melegnek.
Lehet, hogy a foga...
nah ja..anyám mesélte h m,ikor kicsik votunk egy kis torok pirosságra jó erős antibiót adott a doki,de anya nem is adta be.
Mikor Barnunak meg volt a 3napos láza az ügyeletre vittük ahol mondták h ez egy vírus és a doki felírt rá antibiotikumot vmi tüdőbetegségre..Normális az ilyen??
Nem ébredt, aludt egész éjszaka, remélem lassan, lassan így lesz.
És akkor nem is lesz jelentősége az éjszakai szopinak, mert hogy nem fog felkelni....
ÉN füllázmérőt vettem, a doktornőnk azt mondta nem olyan pontos, de arra, hogy gyorsan megmérjem arra jó, amúgy a múltkor apa lázas volt és vele teszteltem, egy kicsivel többet mér, de következetesen!
Ki volt akadva, hogy állandóan mérettem, hol a normállal, hol a hónaljassal, hol a füllel, hogy tudjam milyen pontos! :-))
Tisztára kiakadt tőlem!
nagyon ügyi volt Csabi,akartam is kérdezni a naplódban h fel se ébredt éjjel?
Nálunk még van kis köhögés nagyon ritkán,de már szinte gyógyultnak mondhatom!:)
Torokfájásra nem jó a túl hideg vagy túl forró. Szobahőmérsékletű kamilla tea remek rá, borsmenta tea, borogatás vagy felnőttnek sós vízzel gargalizálás.
Antibiotikum csak akkor hat, ha az orvos megállapította, hogy bakteriális eredetű betegség van, mert vírusos fertőzésre nem jó az antibiotikum. Nagy balhé volt egy időben belőle, hogy az orvosok náthára és influenzára antibiotikumot adtak, mert a szülők szinte kikövetelték. Tele van vele a net. Tele van panasszal, hogy 38 fokos a gyerek láza, köhög, és mijazhogynemad a doktor antibiotikumot a vírusra?? Pedig SEMMILYEN vírusra nem jó! Sajnos emiatt alakulnak ki a rezisztens baktériumok, amire nem jók a jelenlegi gyógyszerek, max a baseball ütő...
én meg ülve nem tudtam szoptatni!!
Minket meg pont arra figyelmeztettek h nehogy ölben altassuk mert megszokja.Mert ugye olyan jó volt h ott szundikál.Aztán hamar feleszméltünk és azóta is csak az ágyában egyedül alszik el.Később ölben nem is tudott már.Anyósom szomorú is volt ez miatt:)
Reméljük semmi komoly!
Lili ne legyél beteg, hát ki fogja kergetni a mamánál a kutyusokat???
Ja, most láttam, hogy írtál! :-))
Igen, igen, este bealudt és aludt reggelig egy mukk nélkül majdnem kilencig!
Kis Drága, amúgy nem is tudtunk haragudni rá, mert olyan könnyekkel elkezdett sírni, mert semmi sem volt jó!
ÉS Barnus köhögése??
Drága kis Lili :(
Mitől jött ez most?Elkapott vmi vírust?Amúgy jókedvű vagy észerevettetek rajta mást is?
Nagyon kis ügyes párod van, a számla is tök jó dolog! :-))
Drukkolok, majd mesélj, hogy mi volt!! :-))
Na ismerős, igen, eszik, alszik, valameddig, de utána fent volt és sírt!!! Na meg persze mindenki mindig nagyon okos!
Anno én is azért kezdtem el kézben altatni, mert nagyon rossz éjszakáink voltak kezdettől fogva, így jöttünk haza a kórházból, éjfél - 1 körül aludt el és ezt hoztuk szépen lassan előrébb 2-3 hónapos korára 10 órára és ekkor fogtam a kezembe és eleinte el is aludt, de utána fokozatosan egyre jobban idegesítette....és valamikor április elejétől alszunk a kiságyban.
Kíváncsi leszek én is, hogy mit mond a doki, azután még apát kell puhítanom, hogy májusig szopi?? :-))
Nézd, igen, igazad van, most már náluk bármi változás nagy sírással járna, ezt el akarod kerülni, hát nem tudom, hogy nekem lenne-e szívem hagyni sírni, tutti nem....
Én nem tudtam fekve szoptatni, én fogom a kezembe, vagyis most már csak a fejét és lába "lóg" az ágyon....
Ó, szegény Lili, remélem semmi komoly. :( Dokihoz el tudod vinni? Érzésre is csak hőemelkedése van? mmint, ha ráteszed a kezed a homlokára.
Én se voltam képes a fenkében mérni, mondjuk amikor lázas volt, annyira kapaszkodott belém, h még az ölembe sem tudtam leültetni, nem is tudtuk megmérni a hőjét. Na, utána láttam egy szuper kütyüt, igaz, horror áron, de nem bánom. A homlokához kell tenni a lázmérőt, mintha fejbelőnéd (bocs a hasonlatért), gombnyomás és 2 másodperc (!!!) múlva mondja a hőt. Elméletileg orvosi pontosságú. Nekem óriási segítség volt most, amikor hőemelkedése/láza volt.
de aranyosak vagytok. :))
Mi is ebben bízunk. AZ előző lakásnál azt csinálta a Férjem, h a befizetett számlákat is kitette, h lássák egyrészt, h nincs tartozás, másrészt, h mennyi a fűtés. Rá is cuppantak. :D Végül ott az első vevő vette meg. Reméljük itt is szerncsét hoz. :D
Sziasztok,
Babucim most alszik, délelőtt kihányta a kaját, és 37,7 a hőmérséklete. :( Vagyis kb. ennyi, mert nem hoztuk anyumhoz a homloklázmérőt, és egy simát dugtunk a hóna alá, senyóba nem dugom.
AZ jó, kíváncsi vagyok, mit mondd a doki. De én továbbra is azt gondolom, h napi 3 szopi nem feltétlen akadálya a kistesónak. De majd ő megmondja a tutit. :)
Ja igen, tényleg, emlékszem már. Mi ezt picinek nagyon elszúrtuk. Mindenki csak azt szajkózta, h egy pár hetes baba csak alszik- eszik, naná, h Rebus ébren volt, már 1 hetesen is sztem egy csomót... Vagy a hasa fájt, ezért kézben volt, ringattam, v azt hittük álmos és ezért ringattuk, de úgy megszokta, h most már csak így alszik (v szopival). Az a baj, h a leszoktatás elég nagy sírással járna, ezt én nem birom sajna lelkileg. Meg, amit írtam, a kiságyba hajolást sem. Ebbe a rácsosba olyan közel vannak a rácsok, h a könyökömig sem fér be a karom. Majd, ha a bölcsibe/oviba szépen elalszik nappal, akkor itthon is be tudjuk vezetni. Addig meg v próbálkozom v nem. De pls. egyik este úgy aludt el, h szokásos szopi a nagyágyon (fekve szoptatok), és amikor abbahagyta, átfordult a másik oldalára és 5 perc múlva K.O. Kicsit simiztem a hátát, meglepő, h hagyta, az méginkább, h elaludt rá, mert erre nem szokott. Picikének is a "kézrátétel" nyugtatta meg, a simi csak felébresztette.
A lakás tutti jó, ha a vevő akar lakást venni, akkor ezt a lakást meg kell venni.
Ez tök jó ötlet, hogy ilyen precízen készültök!!
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)