2010 áprilisára várt babák! (beszélgetés)
Nekünk az első babánk,úgyhogy ugyanúgy örülünk ha fiú lesz és ha lány lesz,akkor is. Bár nekem van egy nagyon erős olyan megérzésem,hogy kislány. Kíváncsi leszek,mennyire jön be. Jó lenne,ha 2 hét múlva,mikor megyek UH-ra,meg tudnák mondani.
én úgy tudom, azért nem szabad aloe-t fogyasztani, mert a szárában van olyan anyag, ami vetélést okoz - konkrétan, vmi, amit régen 'elhajtásra' használtak. DE az flp-s cuccokba ez nincs benne, mert nem használják azt a részét a növénynek.
Azt nem hallottam még, h a méreganyag bekerül a bébihez, de ettől még igaz lehet. Utána nézünk - persze nem az flp-s tanácsadónál ;)
gondolom ahány doki, annyi vélemény. nekem bevált az előző terhességemnél, a méhlepényem szüléskor a doki szerint olyan volt, mint másnak a 20. héten, Flórán is rengeteg magzatmáz volt, nem tudom, hogy emiatt-e, de mivel más vitamint nem szedtem a 16. héttől csak az aloe berryt ittam, így nem tudom mással magyarázni. nekem egyébként a házidokim is nagyon ajánlotta és terhesen főleg a berryt, mert az alhasi fertőzéseket is segít elkerülni.
Most viszont sajnos mennem kell!
További jó beszélgetést és szép napot nektek!
Puszi mindenkinek! :)
Ez valószínű igaz!
Én ugyan csak a kislány miatt rendeltem,de most kíváncsi vagyok már én is,hogy lehet e terhesen is inni?
csak annyira méregtelenít, hogy normalizálja az anyagcserét, szóval nem kihajtja a méreganyagokat. én azért ittam/iszam, mert nagyon jó immunerősítő és erős gyulladáscsökkentő, ami hidegben terhesen elég fontos.
én is így vagyok! :)
bár, ha arra gondolok, h leányzó, akkor is boldog vagyok, egészséges legyen, és bújjon ki minél "egyszerűbben" :)
Csak nem vagyok egy rózsaszín-barbies-lányos típus, de majd az leszek, ha kell :P :)
Értem! :)
Én meg inkább kislányt szeretnék. Ugyebár egy fütyisünk már van! :D Persze az a lényeg, hogy egészséges legyen!!!
Nekem azt mondták, hogy amit megeszünk, meriszunk, de még ami kioldódik a szöveteinkből méreganyag, minden átmegy a méhlepényen át a picurba.
De most elbizonytalanítottatok. Nekünk homeopátiás dokinénink mondta, hogy ne igyam az aloe-t terhesen.
Anyukám, mielőtt még megszülettem szülésznő volt, csak a sok éjszakázás miatt kérte az átképezést, és műtősnő lett. Ő mesélte hogy gyakorlatilag az orvosnak akkor van dolga, ha komplikáció lép fel, amúgy Ők vezették le mindig a szülést. És hát ezt azért írom le, mert persze ennek ellenére az orvosoknak van képük eltenni a pénzt, és a nővérkék is tartják a markukat. Szerintem ezt elhivatottság nélkül nem lehet végezni ezt a szakmát, és aki anélkül csinálja nem odavaló. Pláne amikor a szülés "csak" az egyik része a dolgoknak, mennyi kiadás van még azon kívül...
Hát ez nekem sem az első terhességem,igaz még csak a második,de már én is hasonlót érzek!
Szerintem az lehet csak,hogy már nincs meg az újdonság varázsa!
Persze,hogy várom és már nagyonkíváncsi vagyok rá,de már másabb szemszögből nézem a terhességet és a szülést is!
Semmiképp sem érzéketlenség ez szerintem!
Akkor most elbizonytalanodtam. Nem vagyok orvos és nem igazán értek ehhez, csak azt tudom, hogy amikor méregtelenítettünk, akkor is innunk kellett, mert segítette a folyamatot az immunerősítés mellett.
a picurba is méregtelenítenénk? hogy??
A napokban gondolkoztam azon, hogy mennit változtam az utóbbi években. Az első lányommal még minden könyvet elolvastam, ami a terhességgel kapcsolatos, és most a harmadiknál, már nem foglalkoztatnak ezek a dolgok, eddig 4-5 alkalommal olvastam utána a méreteinek és egyéb dolgainak.
Ennyivel érzéketlenebb lennék? Bár az is igaz, hogy a két nagy (3 és 5 éves) kellőképpen leköt. Szerintetek baj ez? Ha megszületik úgyis ő lesz a középpontban és persze esténként is mindig tapizom, szóval azért foglalkozok a picurral is csak, kevesebbet és máshogy.
Van ezzel még így valaki,
igen nállunk is így van,de ha most akarnék szülésznőt fogadni,sajna már az is késő lenne!
A jóka mind "gyorsan elkapkodják" :-)!
Akit én akartam volna,az már egyébként is nyugdíjba ment,sőt ha jól tudom már akkor is az volt,mikor nála szültem!
A második eséselyesem pedig már jó előre be van táblázva!
Csak abban bízhatok,hogy szerencsém lesz és pont Ő lesz ügyeletben mikor megyek...
Azt szoktam mondani,persze ez csak vicc,hogy mindegy csak fütyije legyen!!!
én pont az ellenkezőjét olvastam egy lapban. a lányommal végig ittam és Flóra nagyon egészséges, eddig a 15 hónap alatt 1x volt beteg.
NAGYON SZOMORÚ,h ilyen világot élünk,h csak igy tesznek meg olyan dolgot ami igazábol a "hivatásuk"Fujj ettől én rosszul vagyok!!!
Nálunk most az a szokás, h szülésznőt fogadnak, és bejön akkor is, ha nem ő az ügyeletes
ezen még én is gondolkodom
Én is. :) Bár én 29-én születtem. :) A férjem meg május 4. A babó meg beközölt bennünket, mert őt ugyebár május 1-re várjuk. Persze tuti áprilisi lesz! :)
Reméljük nem lesz szégyenlős! :)
Én csak 20 hetesen megyek legközelebb uh-ra. :(
Ti mit szeretnétek?
Én is áprilisi vagyok, igaz 10-i. Ha tőlem nem lesz bolondabb, akkor minden rendben. :-)
Hallotunk már olyat lányok,hogy a nagy Ceizel is tévedett nem???
Az én párom tart attól,hogy április 1-i lesz a gyerkőcünk... Lehet, hogy azért,mert én is akkor születtem? :D:D:D
Kislányom van.Én már 16 hetes vagyok,de még nagyon kicsit mozog,okt 29 óta.Szerdán megyek dokihoz remélem már fog látni valamit nemileg:)
teljesen egyetértek veled!!! azért is szúrtam be, mert Czeizel nagy név, de ebben az esetben nem nagyon tud meggyőzni
mi is 60ezret adtunk, de amikor felkértük, hogy legyen a fogadott dokink onnantól nem fogadott el pénzt, így az alkalmankénti 7000 ft-ot is belekalkuláltuk az összegbe. és megmondom őszintén nem is csalódtam benne, végig ott volt velünk a szülőszobán a vajúdás alatt és a szülés után is minden nap bejött hozzám, még ha nem is volt beosztva, és még a kislányomhoz is lement a koraszülöttre többször is. pedig nem előre kapta a pénzt, hanem utólag a varratszedésnél.
Hát igen. Neki az is csak egy boríték a sok közül. Sajna, de ez van.
Egyetértek! 40.000 a max. És csak az orvosnak.
A barátnőmnek úgy kellett 120ezret fizetnie a dokinak(Pesten) hogy rohamszülés volt és nem ért oda..
Az első babánál meg mikor látogattam teljesen ledöbbentem, hogy a nővérkének is dugdossa a pénzt, hogy nézzen rá a gyerekre. Én csak lesápadtam,hogy ilyen van és sajna azt mondta ha nem adna rá sem hederítenek a babára.
További ajánlott fórumok: