2010 áprilisára várt babák! (beszélgetés)
Mindenképpen kísérővel kell mennem,mert állítólag ki kell venni a lencsémet, és a szemüvegtől annyira elszoktam, hogy még itthon is nekimegyek mindennek :-)
Én nem is megyek az sztk-ba, mert állítólag ott mindenkiolyan papírt kap, hogy csak császárral szülhet, inkább bejelentjeztem egy magádokihoz.
Sziasztok!
Én is vagyok egy picit! :)
Rég jártam erre, mert nem volt gépünk 1 hétig, de most már van szerencsére! :)
Incó, én is néztem ezt a Kunert babakocsit, nekem is tetszik nagyon! A kisfiamnak is hasonló volt, úgy hogy én mindenképp valami ilyesmit szeretnék most is. Bár az is lehet, hogy marad a kisfiamé. Még az is nagyon jó állapotban van. Majd még meglátjuk!
Képzeljétek épp most jelentkeztem be 4D-re! 13-án megyek!!! :D Már nagyon várom! Utoljára 20 hetesen láttam a picúrt!
Pont a cukor miatt kell mennem,de nekem is -5,5ös kontaktlencslm van, és félek, hogy olyan papaírt kapok én is, hogy csak császáros lehetek.
De köszönöm a választ!!
Hát ja elég zúzósak az árak. Ti vettetek már?
Egyszerre csak egy gyereket szeretnék majd beletenni:)))
Sziasztok!
Én is vagyogatok, épp muffinrecepteket ketresgélek, mert délután jó lenne sütni valami finomat. :)
Helló!
Nehogy már magányos légy, én itt vagyok többé kevésbé :)
Itt nálunk van egy csajszinak kunert babakocsija, nem tűnik rossznak! Viszont élőben mindenképp meg kell nézni szerintem. Én arra jutottam, h vannak a jó babakocsik - na ilyen 100e alatt nincs. és vannak azok, amik nem annyira jók, de nem esnek szét, kényelmes a gyerkőcnek (máramennyire ezt el tudjuk dönteni), és könnyű vele közlekedni - ezek bármilyen áron, de ha már lejjebb adod a minőséget, akkor érdemes olyat keresni, ami tényleg jó áron van. Ja, és szerintem az is megfontolandó, h hány gyerekre tervezed...
és akkor még szóba jöhet a használt - abból viszont szerintem csak a nagy márkák - azok megbízhatóbbak, és elég jó áron vannak.
De ez csak az én véleményem :)
Hahó! Hol vagytok többiek? Nehogy már egyedül maradjak itt a végére?
Nem ismeritek véletlen a Kunert babakocsit? Mitől ilyen olcsó? Már minden gyanús...
Ofotértes vagy amúgy? Régen magándokihoz jártam, iszonyat milyen pénzeket kért el egy-egy olvasásért:) Aztán átpártoltam és nagyon meg is vagyok elégedve velük, ráadásul a tesóm vasutas egészségbiztosításos kártyájával 30%-kal olcsóbban tudok lencsét venni.
Erőt vettem ma magamon, holnap elviszem a szemüvegem az optikushoz, leesett az egyik bigyója, aztán itthon abban leszek. Titkárnő feeling, lehet a férjemnek bejön majd az új szerepjáték:))) Bár Neki mi nem jön be ilyen téren???:)))
Akkor szerencsém van,hál istennek nekem még eddig nem kellett váltanom amiatt,mert megszűnt volna.
Egyébként nem tudom miért szűntetik meg a jó dolgokat...
Én sem nagyon szeretem a szemüveget.Itthon még elvagyok benne,de utcára én sem veszem fel.Kényelmetlen és zavaró.Azért is kellett night&day-re váltanom,mert túl sokat hordtam a lencsét...
Nekünk se lesz gyerekszoba, majd csak később (mindent ki kell érdemelnie:)). Nem, amúgy egyenlőre velünk lesz egy szobában, kisebb átrendezéssel megoldható, aztán majd meglátjuk, lehet fél év múlva a nappaliban alszik majd...
Hát engem is most beszéltek rá terhesen egy újfajta lencsére, PureVision és csak 36% a víztartalma, amit érzek is sajna. Viszont állítólag jobban levegőzik... Hát nem tom, március közepén megyek újra, tuti másik fajtát kérek. Azt utálom amúgy, ha megszokok egy lencsét, azt tuti nem forgalmazzák max 1-2 évig, szinte állandóan váltogatnom kell a márkákat emiatt.
A férjem hordja a night&day lencsét, de éjszakára kiveszi Ő is, meg néha még szemüveget is hord, neki bevált ez.
Amúgy gyűlölöm a szemüveget, mivel szinte sose hordtam ha mozgok még szédülök is benne... Meg nem is áll olyan jól...hiába a hiúságom...
:)
Az a baj,hogy úgy terveztük,hogy a nappaliba lesz az ágyikója.Ott pedig nem tárolhatjuk 6 évig:)Mindegy,majd lesz valahogy.Végülis régen egy szobába aludtak 10-en,úgyhogy azért nem olyan rossz a helyzet,csakhát a párom ragaszkodik hozzá,hogy maradjon hálószobánk,viszont oda nem fér be a pici ágya...
Engem a védőnő küldött el szemvizsgálatra,mert tudta,hogy szemüveges vagyok,de kifejezetten azért,hogy megkérdezzem,hogy javasolják e a természetes szülést.Az optikus pedig azt mondta,hogy 5 dioptriáig szó nélkül lehet szülni.
És milyen lencsét hordassz?Mert nekem is voltak ilyen gondjaim a szememmel,és akkor felírták ezt anight&day lencsét.Persze nem hordhatom éjjel nappal(meg nem is akarom),csak annak nagyobb az oxigén áteresztő képessége.Azóta hála az égnek nem olyan eres a szemem.Már én is 9 éve hordom...
Ha nem felejtem el,megkérdezem az orvosomat,hogy ott mi a szokás.Azért csak nem várják el,hogy vakon szüljünk.Nem hinném,hogy zavarná őket a szemüveg...
Helló!
Majd ha nagyobb lesz lesz gyerekszobája, hatéves koromig nekem sem volt (férjem szerint látszik is:))).
Állítólag nem diopriafüggő, van ahol minden kismamának ajánlják, hogy nézesse meg a szemét szülés előtt.
Nekem -4,5-ös mindkét szemem, és 14 éve hordok kontaklencsét. Az itthoni dokinő mindig meg is jegyzi, hogy sűrűn erezett a szemem, látszik, hogy kevés oxigént kapott az elmúlt években, bár gyulladni nem szokott, ajánlja, hogy tartsak egy hosszabb pihenőt. A szemfenékre azt szokta mondani, hogy jól meg van gyapálva, igen megviselt...
Ilyenkor gyorsan elmegyek az Ofotértbe, ahol megnyugtatnak, hogy átlagosan erezett, már alkalmazkodott a kevesebb oxigénhez és 100X csúnyább eseteket is szoktak látni... Úgyhogy nyugodtan hordjak lencsét.
Közbe meg olvasgattam tegnap mindenféle fórumokat, volt aki nem is szólt, hogy rossz a szeme, mikor szült. Mások meg csak és szigorúan szemüvegben lehettek, de olyat is olvastam, ahol azt sem engedték...
Jó reggelt!
Sajna úgy néz ki,hogy nem költözünk,úgyhogy szegény bébinek nem lesz gyerekszobája:(
Erre a szemfenék vizsgálatra akkor nem mindenkit küldenek el?
Incó!Hány dioptriás vagy?Volt rá példa,hogy gond volt a szemeddel és annak ellenére azt mondta a doki,hogy nincs?
Köszi, próbálkozom...Fotopapírra festettem akrilfestékkel (így törölhető, vízben nem oldódik).
Ha valaki kedvet kapna, ezen az oldalon rengeteg minta van...
Szia! Igen azt olvastam, hogy kitágítják a pupillát, úgyhogy lehet megéri kisérővel menni.
Nekem is be kellene iktatni, csak nem tudom hová menjek. Az Ofotértes doki mindig mindent rendben talál, ha meg elmegyek az SZTK-ba tuti még szülni se engednek majd természetesen...
Még mérlegelem én is a dolgot...
Szia!
Én fél éve voltam, annyi, hogy belenéztem egy "szemvizsgáló gépbe" és kész...:)
A kislányomat 10 nap múlva kell épp vinni, de ő kapott pupillatágító cseppeket , a vizsgálat előtt 2 nappal kell cseppenteni neki.
Azt mondják ott ki lehet szűrni a cukorbetegséget is, a szemfenéken vannak erre utaló jelek...
Neked miért kell menni?
Sziasztok!
Szerdán megyek szemfenékvizsgálatra! Valaki tudja, hogy hogyan zajlik? Azt tudom, hogy ki kell vennem a lencsémet, de azonkívül semmit.
Köszike:)
Hát nagyon remélem,mert eddig mindíg csak szídtak...
Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok!!!
Most nekem is minden beállt.Úgy látszik ez egy jó időszak!!
:) húú, ezt a szitut el tudnám fogadni :D
Örülök, h jó lett a cukorterhelésed!!
A vérnyomásod miylen a gyógyszer óta?